Câte ore trebuie să dormi în funcție de vârstă
Este foarte important să știm câte ore ar trebui să dormim în funcție de vârstă. Somnul variază de-a lungul vieții, există diverse studii cu privire la acest aspect. Fiecare etapă a vieții corespunde unor parametri și tipare legate de somn în funcție de stadiul vieții, orele de somn de care avem nevoie pentru a recupera energie și a avea o atitudine bună a doua zi.
Trebuie să acordăm importanța pe care o merită orelor de somn în funcție de vârsta pe care o avem. Dormitul insuficient poate duce la probleme grave de sănătate dacă nu ne odihnim în acele ore. Cu toate acestea, dacă depășim orele de somn, nici pentru noi nu este sănătos. Somnul este un proces fundamental pentru organism și recuperarea lui, în special pentru creier. Perioada de timp în care fiecare persoană trebuie să doarmă va depinde de mulți factori. Deși este adevărat, sunt ore de somn recomandate în funcție de vârstă despre care vă voi spune mai multe în cele ce urmează.
Câte ore trebuie să dormi în funcție de vârstă/ Importanța unui somn adecvat
De fapt, trebuie să încep spunând că orele de somn sunt o cifră aproximativă, este foarte dificil să determinăm brusc timpul. Există adulți tineri care dorm între 5 și 6 ore și pentru ei funcționează perfect, cu toate acestea, există alții care trebuie doarmă 9 ore pentru a putea lucra corespunzător a doua zi. Pentru a ști dacă dormim suficient, trebuie să fim conștienți de mesajele pe care corpul nostru le generează și ni le spune.
Dacă o persoană se simte adormită în timpul zilei.
Este irascibilă.
Dacă ne simțim obosiți.
Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să nu ne odihnim suficient în timpul orelor de somn. Când o persoană se trezește dimineața și în câteva minute, adoarme din nou, este prosibil să nu fi avut o noapte bună.
Ore de somn recomandate în funcție de vârstă
Iată care sunt orele recomandate în funcție de vârsta persoanei. Studiul a fost realizat de cei de la National Sleep Foundation (NSF), și dezvăluie acele ore minime și maxime în funcție de vârstă.
Nou-născuții dorm între 14 și 17 ore pe zi.
Bebelușii între 4 și 11 luni dorm între 12 și 15 ore pe zi.
Copii mici de la 1 la 2 ani între 11-14 ore.
Copiii între 3 și 5 ani dorm între 10 și 13 ore.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani pot dormi între 10 și 13 ani.
Adolescenții între 14 și 17 ani ar trebui să doarmă între 8 și 10 ore.
Adulții tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani ar trebui să doarmă între 7 și 9 ore.
Vârsta mijlocie de 26 și 64 de ani, ar trebui să doarmă între 7 și 9 ore.
Persoanele în vârstă sau adulții peste 65 de ani, în mod ideal se odihnesc între 7 și 8 ore.
Cum afectează orele de somn
Această relație între ore și somn se datorează anumitor factori pe care îi voi analiza în continuare.
Bebelușii au nevoie de mai mult somn decât un adult, deoarece este esențial pentru dezvoltarea lor fizică și psihologică. În timpul somnului, organismul copiilor generează mai mult hormon de creștere. Un hormon fundamental care modulează creșterea organelor și dezvoltarea sistemului nervos.
În mod similar, bebelușii și copiii sunt în proces continuu de învățare. Doar prin somn reușesc să organizeze și să remedieze informațiile primite în timpul zilei.
Pe de altă parte, în adolescență există o nepotrivire temporară a ciclului circadian, care este ceasul nostru biologic intern. Acest ne face să dormim noaptea și stăm treji în timpul zilei.
De-a lungul timpului, s-a constatat persoanele în vârstă tind să se culce mai devreme și apoi să se trezească și mai devreme. Ele preferă să profite din plin de orele din timpul zilei și să se odihnească când soarele apune.
Dacă nu ne odihnim bine noaptea pot apărea probleme de sănătate. Odihna este foarte importantă, nu doar pentru că ne simțim bine, ci și pentru că organele au nevoie de refacere după activitatea din timpul zilei pentru a face față a doua zi.
Mie îmi place să dorm! Ție?
-
-
o săptămână
Tagged burnout, Cum pot puzzle-urile reduce stresul, cuvinte inscrucisate beneficii, puzzle 3d beneficii, puzzle lemn beneficii