Acasă Sfaturi Sfaturi despre sănătate Avocado, beneficii pentru sănătate

Avocado, beneficii pentru sănătate

Author

Date

Category

Avocado este unul din acele alimente care nu trebuie să lipsească din dieta noastră zilnică datorită multiplelor sale beneficii pentru sănătate. În cele ce urmează vă voi dezvălui câteva din beneficiile acestui fruct. 

proprietăți avocado

 Grăsimi sănătoase avocado

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase de tipul celor mononesaturate. Principalul component al acidului oleic care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău, riscul apariției oricărui tip de cance și întărește sănătatea inimii.

Controlarea presiunii arteriale

Datorită faptului că avocado este foarte bogat în potasiu, consumarea lui este perfectă pentru acele persoane care suferă de hipertensiune sau au o tensiune arterială prea mare. Pe lângă acest lucru, avocado, de asemenea, este un aliment foarte benefic pentru persoanele cu probleme de inimă și circulație.

Reparare celulară

În cazul femeilor însărcinate, acest fruct este unul dintre cele mai bune alimente care poate fi consumat. Avocado protejează fătul. De asemenea, conține un excelent acid folic. Prin urmare ajută la regenerarea celulară și creșterea lor, ceea ce este fundamental pentru dezvoltarea fătului.

avocado

Protejarea vederii

Acest fruct ca și multe alte fructe și legume de culoare verde este o mare sursă de luteină, un antioxidant care ajută la protejarea și întărirea vederii. Consumul obișnuit de avocado ne poate ajuta să contracarăm apariția diverselor boli precum cataractele sau degenerarea celulară.

Acestea sunt patru dintre multiplele beneficii pentru sănătatea organismului asigurate de acest fruct. De aceea este un aliment esențial care nu poate lipsi din nicio dietă sănătoasă și echilibrată.

Există foarte multe rețete ce conțin acest fruct. O rețetă foarte simplă este salata de avocado cu ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Pentru o astfel de rețetă avem nevoie de 1 fruct bine copt, de 1-2 lingurițe de ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare. Fructul se face piure, se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie și sare după gust. Se amestecă bine și salata este gata. Se poate servi cu pâine prăjită. Această salată este foarte rapidă și foarte gustoasă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog