Trăim într-o perioadă extrem de stresantă. Timpul zboară cu o viteză de nedrescris, ne afundăm din ce în ce mai mult în rutină, ne pierdem răbdarea din ce în ce mai des, suntem cu nervii la pământ. Cu alte cuvinte,  viața ne este complet dată peste cap.

Nu știu alții cum sunt, dar eu fac parte dintre acele persoane a căror viață devine brusc mai frumoasă când mă uit în ochii cățelușei mele Thea, un suflet curat, care reușește de fiecare dată să mă binedispună.

Cei care au un animal de companie, mai bine zis un prieten necuvântător, mă înțeleg perfect, sunt sigură. În preajma unui asemenea prieten uiți de toate, și de stres, și de nervi, și de tot ceea ce te indispune.

Și fiindcă un animal de companie ne oferă atât de multe, este normal să îi oferim și noi tot ceea ce este mai bun.

De aceea, dragă iubitorule de animale, dacă ți-ai propus să îți deschizi o afacere, îți recomand să-ți deschizi un petshop. În felul acesta îmi vei da posibilitatea să achiziționez de la tine tot ceea ce am nevoie pentru Thea mea.

Cum să deschizi un petshop- Sfaturi

Un petshop poate fi considerată o afacere profitabilă, deoarece animalele de companie sunt totul pentru cei care le consideră adevărați membri ai familiei.

Din acest motiv și din multe altele motive, cererea de produse și servicii pentru animale de companie nu încetează să crească. Cererea principală este împărțită între câini, pisici, păsări. După cum sigur știi, un petshop este un magazin unde există o mare varietate de produse, cum ar fi mâncare, jucării, haine, accesorii, medicamente, printre diverse alte servicii.

Pași privind deschiderea unui petshop

Planificare

Înainte de a pune bazele afacerii, trebuie să planifici orice pas, pentru a vedea dacă afacerea are  potențial și pentru a înțelege dacă merită să investești în ea. Astfel, vei evita să faci o investiție proastă.

Locația magazinului de tip petshop

În cazul acestui tip de afacere, este esențial să cauți o locație bună, deoarece mulți dintre clienții săi vor depinde de asta. În mod ideal, magazinul pentru animale de companie trebuie situat într-o zonă ușor accesibilă clienților, cu vizibilitate ridicată.

De asemenea, este important să verifici cât de mare este concurența din zonă. Dacă concurența este mare, este bine să îți îndrepți atenția către o zonă în care nu există un astfel de magazin, iar numărul de animale de companie este mare.

De ce echipamente ai nevoie într-un petshop?

Ei bine, echipamentele vor depinde de serviciile oferite. De exemplu, echipamentele de care ai nevoie poate fi următoarele:

-Un computer sau un laptop;

-Rafturi pentru plasarea produselor;

-O casă de marcat

– Mese, scaune

– O imprimantă

-Diverse alte piese de mobilier necesare amenajării magazinului etc.

Produse care se pot comercializa în petshop

În magazinul destinat prietenilor necuvântători, poți comercializa următoarele:

-Mâncare pentru câini și pisici;

-Alimente și suplimente dietetice;

– Produse de îngrijire (șampoane, perii etc.);

– Botnițe;

Litiere;

-Cuști și colivii de păsări;

Culcușuri, perne și saltele;

-Curele și jucării;

-Produse alimentare și accesorii pentru rozătoare;

Acvarii, filtre și accesorii etc.

Petshop

Personal potrivit pentru petshop

Pentru a avea un magazin pentru animale de companie bine pus la punct, ideal este să contezi pe sprijinul unui medic veterinar. De asemenea, poți amenaja un spațiu în interiorul magazinului și angaja personal specializat în cosmetică canină.  Ca în orice afacere, încearcă să cauți oameni de încredere și prietenoși atât cu clienții, cât și cu animalele de companie.

Stabilirea pieței petshop-ului

Înainte de a-ți lansa afacerea, ar trebui să știi ce piață vizează magazinul tău dedicat  animalelor de companie, deoarece de acest lucru va depinde de ce tip de clienți vei avea. Deoarece prețurile și calitatea produselor pot varia pe fiecare piață, ideal este să oferi doar produse de calitate, la prețuri convenabile, pentru a atrage cât mai mulți clienți.

Fă publicitate magazinului

Publicitatea este mama comerțului. Cu toții știm asta. Prin urmare, în momentul în care îți vei lansa afacerea, trebuie să-i faci publicitate pentru a afla lumea despre ea. În felul acesta vei avea parte de cât mai mulți clienți.

Fă pagină de Facebook magazinului și distribuie poze cu produsele pe care le oferi, împarte flyere prin oraș pentru ca oamenii să afle cât mai multe informații despre produse.

Un alt mod de a atrage atenția este să faci oferte sau reduceri săptămânale diferite pentru fiecare tip de produse sau servicii. Cardurile de fidelitate sunt un alt mod eficient pentru publicitate. De exemplu, la fiecare 2 pungi cu mâncare cumpărate, poți oferi o a treia pungă gratis.

Ce spui, sună interesant această idee de afaceri? Dacă da, îți urez succes. Până aflu vestea cea bună, voi cumpăra diverse produse pentru Thea, contactându-i pe cei de la MallMania la numărul de telefon 0749 151 050.

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura