legume
Doza de sănătate / Sfaturi de frumusețe

De ce să incluzi legume în dietă

Există lucruri care trebuie clarificate atunci când vorbim despre alimentație și consumul de legume. Acestea sunt sărace în calorii, potrivit specialiștilor în nutriție.

Regula de aur: Varietate și o farfurie de legume pe zi

Trebuie să consumăm legume de orice fel. Dacă sunt din fiecare sezon, cu atât mai bine. În perioada roșiilor trebuie să profităm de ele și tot așa… în general. Este recomandat să consumăm tot felul de legume și să ne autoimpunem o regulă de aur: în fiecare trebuie să consumăm o farfurie de legume în mod exclusiv, fie la amiază, fie seara. Specialiștii în nutriție sunt de părere că fructele și legumele trebuie să ne fie tovarăși fideli în dietă, mai ales dacă obișnuim să facem sport. Legumele sunt alimentele cele sănătoase, care conferă longevitate.

  1. Majoritatea structurii legumelor ca aliment este compusă din apă, esențială pentru organism.
  2. Conținutul ridicat de fibre este foarte important pentru corpul nostru. Leguma este în sine un antioxidant puternic.
  3. Consumul de legume presupune ingerarea unui macronutrient care oferă vitamine și minerale. Mai ales vitamina A.
  4.  Consumul ne asigură carbohidrați de mai bună calitate decât celelalte alimente pe care le putem consuma. Ele au un indice glicemic scăzut-mediu.
  5. Legumele conțin proteine și aminoacizi esențiali pentru funcționarea metabolismului nostru.
  6. Legumele, de asemenea, conțin grăsimi, dar nici pe departe atât de multe precum conține carnea roșie sau produsele de panificație, de exemplu. Grăsimile din legume sunt atât monosaturate, cât polisaturate și, prin urmare, sunt mult mai benefice.
  7.  Cu cât sunt mai crude legumele, cu atât sunt mai bune. Dacă se gătesc, acestea ar trebui gătite cât mai puțin, pentru a nu-și pierde din calități în apă. Trebuie evitată prăjirea lor, pentru a nu se pierde aportul lor de apă și pentru a nu deveni pline de calorii din cauza uleiului. Dacă nu ne plac crude, le putem coace sau prepara la wok. Dacă le gătim prea mult, legumele se deshidratează și își pierd beneficiile.
  8.  Legumele congelate  nu-și pierd vitaminele. Este metoda ideală pentru a consuma legume din toate sezoanele.

 legume fasole verde congelata

  1.  Legumele pot avea mai multe calorii dacă le combinăm cu alte alimente grase (carne roșie). Este cazul folosirii legumelor în preparatele cu carne de porc.
  2. Cine spune că nu se pot mânca legume crude greșește. Este cel mai recomandat lucru. De fapt, dacă se gătesc în exces, legumele pierd imediat vitamina C.
  3. Nu au colesterol. În plus, îl țin sub control.
  4. Pentru cei hipertensivi, legumele înseamnă viață, având în vedere că majoritatea sunt sărace în sodiu, majoritatea abia au sare. Spanacul, apio (tija de țelină), mangoldul (sflecla elvețiană, )conopida, printre altele, fac excepție de la regulă, conțin mai multă sare decât în mod normal.
  5.  Reglează circulația. Este cazul usturoiul. Conținând sulf evită coagularea  sângelui.

legume usturoi

  1. Nu există o legumă vedetă în dietă. De aceea în coșul nostru obișnuit trebuie să existe o mare varietate de legume.
  2. Legumele sunt esențiale în combaterea cancerului, având în vedere că ne asigură tot tipul de vitamine și minerale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura