Trucuri pentru mascarea cearcănelor

Cearcănele reprezintă una din problemele cu care se confruntă majoritatea femeilor, chiar și bărbații. Toată lumea crede că apariția lor […]

Cearcănele reprezintă una din problemele cu care se confruntă majoritatea femeilor, chiar și bărbații. Toată lumea crede că apariția lor ține doar de lipsa odihnei. Însă există și alți factori care contribuie la apariția lor, precum genetica, obiceiuri deloc sănătoase precum fumatul, soarele sau trecerea anilor. 

Indiferent de situație, există câteva forme de disimulare a cearcănelor, și, de asemenea, se pot evita. Dacă suntem predispuse la cearcăne, va fi dificil, și poate că va trebui să recurgem la machiaj. Dacă există alte cauze, trebuie folosite alte trucuri pentru a le elimina. 

Odihna zilnică

Nu trebuie să dormim cele opt ore de care vorbește toată lumea, ci să încercăm să ne odihnim. Trebuie să scăpăm de stres, pentru a ne odihni cum se cuvine. Pentru a ne odihni bine noaptea, este bine să facem sport pe parcursul zilei care, în plus, activează circulația împiedicând formarea cearcănelor. O jumătate de oră de sport este suficient. De asemenea, este bine să avem o dietă echilibrată, care ne împiedica să acumulăm toxine. Ochii noștri nu vor mai fi umflați. Introducerea de antioxidanți în dietă ne va ajuta să avem o piele mai netedă. Nu doar ne vom odihni mai bine, ci vor dispărea și cearcănele.

odihna zilnica-cearcane

Mascarea cearcănelor cu ajutorul machiajului

Există zile când suntem foarte obosite, avem cearcăne și ochi umflați. Așa că, trebuie să apelăm la machiaj. În prezent sunt multe corectoare, cu texturi diferite, astfel că putem alege produsul adecvat pentru pielea noastră. Trebuie aplicat ușor pe piele, niciodată frecând. Pielea din această zonă este sensibilă și trebuie să evităm orice lucru care o poate afecta. De asemenea, putem folosi un iluminator cu o nuanță mai deschisă decât a machiajului, pentru a lumina mai mult privirea.

Există corectoare în nuanțe de galben, care sunt cele mai utilizate, având în vedre că neutralizează nuanța violet a cearcănelor. Cu toate acestea, există alte corectoare, precum cele albastre, pentru pielea mai închisă, sau portocalii, pentru pielea albă. Trebuie să știm să alegem corectorul adecvat, pentru a obține rezultatul dorit.

machiaj pentru cearcane

 

Mici remedii casnice

Acasă putem folosi diverse remedii pentru a elimina cearcănele. Una din cele mai bune forme pentru a reduce umflătura este aplicarea a unui lucru rece. De exemplu, putem pune o linguriță în frigider, iar apoi o punem pe ochi. Și feliile de castravete sunt un bun remediu. Ele ameliorează și reduc cearcănele. De asemenea, se spune că vitamina C ajută la albirea și netezierea pielii, deși poate fi un remediu agresiv, așa că trebuie folosit cu măsură. Și sucul de lămâie este foarte eficace pentru petele de pe piele.

remedii casnice cearcane

2 thoughts on “Trucuri pentru mascarea cearcănelor”

  1. Pingback: Cum să avem pielea radiantă și luminoasă cu doar câteva trucuri

  2. Pingback: Noile colecții beauty pentru toamna 2017

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top