Astăzi e la modă să ai capacitatea de a-ți confecționa singură piesele vestimentare ori accesoriile, fiind chiar apreciată dorința de a realiza item-uri unicate, care nu se mai regăsesc în garderoba altor doamne.
Societatea actuală este foarte concentrată pe zona fashion, așadar ar trebui să ții pasul cu tot ce înseamnă nou, să te îmbraci conform tendințelor și să încerci să ieși din tipare cu piese stylish, indiferent că sunt achiziționate din magazine ori că sunt realizate chiar de tine de la zero. Dacă te întrebi cum ai putea face asta, ei bine, ai la dispoziție o paletă variată de cataloage și reviste în care poți regăsi tips&tricks de croitorie ori exemplare inedite de haine și bijuterii pe care ți le poți confecționa de una singură. Există chiar și cursuri specializate în această direcție. Însă până atunci, ai putea să citești mai jos, cele mai importante 4 lucruri de care ai nevoie în calitate de croitoreasă începătoare.
Croitorie pentru începătoare: 4 sfaturi utile pentru tine!
Înainte de a trece la treabă, asigură-te că ești informată corespunzător și că știi care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi atunci când vrei să confecționezi o rochie, de exemplu, ori în situația în care îți dorești să adaugi o tușă de personalitate unui pulover vechi. Pentru a te pune în temă privind croitoria, citește cărți și articole redactate special pentru fetele care se află în aceeași situație ca și tine: își doresc să își confecționeze singure hainele, însă nu știu nimic despre cum și ce ar trebui să facă. După ce vei citi toate informațiile necesare, vei fi pregătită să te apuci de treabă.
În mod cert, nu te poți apuca de cusut, fără să ai la îndemână o serie de accesorii indispensabile în croitorie. Înainte de a descoperi care sunt acestea, ține cont de faptul că este necesar să investești în produse de calitate, așa încât să poți să obții un rezultat cât mai apropiat de cel pe care ți l-ai imaginat. Iată, așadar, lucrurile de care ai nevoie:
a. O mașină de cusut electrică sau cu pedale, în funcție de cum îți este mai comod;
b. Manechine pentru croitorie, pentru a putea poziționa materialul pe care vrei să îl lucrezi, astfel încât să îți creezi o imagine de ansamblu privind piesa pe care îți dorești să o obții la final. Pentru achiziționarea unor astfel de manechine, click aici pentru a vedea ofertele special concepute pentru toate doamnele și domnișoarele pasionate de design vestimentar;
c. Ace de croitorie, foarfecă, centimetru, bolduri și ață de cusut în culori cât mai variate;
d. Cretă de croitorie, pentru a trasa liniile necesare în realizarea piesei;
e. Materiale colorate și diverse ca texturi și, evident, un fier bun de călcat.
Acum că ai recapitulat care sunt ustensilele necesare în crearea unor piese noi, următorul pas este să testezi modul în care știi să le utilizezi, realizând ceva ușor. Eventual, poți să cosi o lenjerie nouă de pat ori o perdea. Acestea au linii simple și pot fi făcute foarte ușor. Le poți accesoriza cum îți dorești: cu nasturi, perle sau dantelă, tu alegi!
Nu confecționa niciodată o piesă vestimentara fără să ai un tipar. Acesta poate fi obținut fie cu ajutorul măsurilor tale, fie achiziționat din reviste de croitorie. Ca să înveți cum se realizează un tipar de la zero în funcție de măsurile tale, unde și cum se amplasează nasturii și buzunarele, este indicat să te documentezi dintr-un ghid de croitorie pentru începători.
Ține cont de sfaturi și nu te lasă descurajată dacă la început nu îți va ieși ce îți dorești. Acordă-ți timp și pune-te în temă corespunzător privind tainele croitoriei și, cu siguranță, vei reuși să realizezi de una singură piese vestimentare chic.