Rețete de șampon pentru un păr frumos

Deși șamponul este unul din ingredientele necesare pentru spălarea părului, este cert că unele dintre șampoane au ingrediente care pot afecta părul. De aceea, vreau să vă dezvălui în acest articol câteva rețete de șampon care pot fi preparate acasă. Aceste rețete pot fi preparate cu ajutorul unor ingrediente naturale. 

Astfel, atunci când vorbim despre șampon făcut în casă, știm că putem avea încredere deplină în el. Un astfel de șampon nu ne va afecta părul. Dacă eliminăm componentele chimice din fiecare șampon, putem obține șampoane organice care nu vor face altceva decât să acționeze în beneficiul părului nostru.  

 Șampon și balsam cu oțet și ulei

Înainte de a începe prepararea șamponului, trebuie să facem rost de recipientele a două șampoane, le spălăm bine pentru ca mai apoi, să putem în ele noul șampon și balsam. Șamponul preparat pe baza rețetei pe care vă voi spune în cele ce urmează nu face spumă. Să nu credeți că dacă șamponul nu face spumă, asta înseamnă că nu curăță părul cum trebuie.

Ingrediente

– un pahar cu bicarbonat

– 1/2 pahar de oțet de mere

– 1/2 pahar de ulei de migdale

– 2 1/2 pahare  de apă pentru fiecare amestec

Pentru prepararea șamponului trebuie să amestecăm apa cu bicarbonatul. Cu acest amestesc va trebui să ne spălăm părul, masând întotdeauna scalpul. După asta, trebuie să ne clătim bine cu apă și să aplicăm balsamul pe care îl vom prepara din restul de ingrediente. Apoi, va trebui doar să îl lăsăm să acționeze și să ne clătim în cele din urmă cu apă caldă.

sampon natural

Șampon de ouă

După cum bine se știe, oul are foarte multe proteine ce hidratează și îmbunătățesc strălucirea părului, catifelându-l. Astfel, oul se transformă în unul din ingredientele necesare pentru sănătatea părului nostru.

Ingrediente

– două ouă

-două iaurturi naturale

Se bat ouăle, se adaugă iaurturile și se amestecă bine. Apoi, se umezește bine părul și se aplică acest șampon. Nu trebuie să uităm să facem un masaj lejer pe tot scalpul. Dacă dorim puțin mai multă strălucire, putem adăuga în ultima apă cu care ne clătim părul câteva picături de zeamă de lămâie.

Citește și:  Cum mi-am recăpătat frumusețea părului

sampon cu ou

Șampon de lavandă

Lavanda s-a transformat într-un remediu, atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe. Așa că nu putea să nu existe o rețetă de șampon cu lavandă. Este regenatoare și antiinflamatoare. Astfel, șamponul de lavandă va ajuta părul nostru să fie mai sănătos ca niciodată.

Ingrediente

2 lămâi

ulei de lavandă

2 ouă

Se bat ouăle și puțin câte puțin se adaugă restul ingredientelor. În cazul uleiului de lavandă sunt suficiente doar câteva lingurițe. După ce am amestecat bine ingredientele, se aplică amestecul pe păr. Se lasă să acționeze 20 de minute și, apoi, se clătește părul.

lavanda

Șampon de cocos

Șamponul de cocos este perfect pentru femeile care au părul foarte uscat și lipsit de strălucire. Se încălzesc 3 linguri de ulei de cocos, se adaugă 2 gălbenușuri și câteva picături de coniac. Se amestecă bine și se lasă să se răcească foarte bine înainte de a folosi acest amestec. Întâi se umezește părul și, apoi, se aplică pe păr. Se lasă să acționeze 15 minute și se clătește părul cu apă caldă.

ulei de cocos

Ce spuneți, care dintre aceste rețete simple de preparat și în același deloc scumpe vă plac? Pe care o veți încerca?

 

You may also like...

2 Responses

  1. septembrie 29, 2021

    […] Pentru a face acest lucru, putem cumpăra produse cu filtru UV. Astfel, vom avea grijă mai mult de păr. De asemenea, putem aplica o mască. Intenția este de a menține părul întotdeauna hidratat. […]

  2. septembrie 29, 2021

    […] modele de genți de rafie. Vor fi modele care vor face parte din ținute fresh, potrivite pentru o vară fierbinte. Prada, Jade Tribe și Ellen și James semnează câteva dintre gențile de rafie care […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: