Începe Postul Crăciunului 2024, așa că m-am gândit să-ți ofer o idee de răsfăț al papilelor gustative, mai exact rețeta de cornulețe fragede cu rahat, aflată de la bunica mea. Sunt cornulețe cu gust de amintire, pe care mi le făcea des bunica, iar acum mi le face mama. Sunt sigură că o să-ți placă, așa că nu ezita să le faci oricând vrei să te răsfeți cu un dulce de casă, nu doar în această perioadă.
Ingrediente cornulețe fragede cu rahat
- 4 căni și jumătate de făină (cana folosită pentru apă);
- 1 cană de ulei (cana cu care pui făina);
- 1 pahar de vin plin cu borș (de preferat cel făcut acasă)
- drojdie cât o nucă mai mare
- 1 pachet de margarină (250 de g)
- rahat
- zahăr pudră cu gust de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare
Pui făină într-un castron mai mare, faci o gaură la mijloc, apoi adaugi uleiul, margarina la temperatura camerei și un praf de sare. Încălzești puțin borșul, apoi dizolvi în el drojdia și îl torni în castron peste celelalte ingrediente.
Frămânți aluatul (circa 5 minute) până se amestecă bine toate ingredientele. Îl lași 10 minute la odihnit, după care întinzi din el foi, nici foarte groase, nici foarte subțiri (să nu mai adaugi făină dacă aluatul ți se pare prea moale). Fiecare foaie rezultată în urma întinderii aluatului o tai pătrățele pe care pui câte o bucățică de rahat, apoi fiecare pătrățel îl rulezi dintr-un colț în altul pentru a forma cornulețele.
Ulterior, așezi cornulețele în tăvile de cuptor (vei avea nevoie de ambele tăvi), tapetate cu hârtie de copt și le bagi la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Le lași la copt 30-40 de minute. Odată cornulețele coapte, le dai prin zahăr pudră cu gust de vanilie. Poftă bună!
PS: Pentru alte rețete interesante te invit să citești cartea De Ziua Ta, Femeie!, pe care o poți achiziționa de AICI.
Pe curând,
Irina