Retete Interesante Pentru Picnic

Vara e alături de noi! E vineri. Vine weekend-ul. Și dacă tot vine weekend-ul, și dacă tot vreți să ieși puțin din casă și să păstrați distanța socială, puteți opta pentru un picnic în familie.

Dacă nu aveți idei cu privire la ce ați putea pregăti pentru picnicul de sâmbătă sau duminică, vă dau eu niște idei. Nu aș putea spune că sunt idei foarte simple, însă aș putea spune că sunt interesante. Le-a căutat până le-am găsit.

Trebuie să recunosc că mie îmi plac lucrurile noi. Ador gastronomia și preparatele altor culturi. Așa că în acest articol vă propun idei din gastronomia spaniolă. Sper să vă placă.

Rețete interesante pentru picnic-Cartofi aromatizați

Este un fel de mâncare tipică în gastronomia spaniolă și este de obicei servit ca aperitiv în multe baruri din Andaluzia.

Ingrediente

400 gr. cartofi noi

4 ouă

1 ceapa roșie

câteva fire de pătrunjel

ulei de măsline extra virgin

câteva picături de oțet de sherry (oțet de Jerez)- se găsește în diverse magazine online

sare grunjoasă

Se introduc cartofii, spălați anterior, într-un vas cu apă rece și sare. Se pun la foc și se fierb.

Între timp, se spălă ceapa, se decojește și se taie în felii foarte subțiri.

Mod de gătire

Ouăle se fierb cu multă sare timp de cel puțin 8 minute.

După ce cartofii sunt bine fierți (introduceți vârful unui cuțit pentru a ști dacă sunt gata) îi scoateți din apă și îi lăsați să se răcească puțin.

După ce cartofii s-ar răcit puțin, decojiți-i și tăiați-i în bucăți neregulate și medii.

Amestecați ceapa cu cartofii și o mână bună de pătrunjel.

Adăugați apoi ouăle fierte și tăiate felii și condimentați cu ulei de măsline virgin și câteva picături de oțet de sherry.

Adăugați și sare după gust și puneți la frigider două ore.

 Trucuri și sfaturi

Pentru a găti cartofii trebuie să-i alegeți pe toți de dimensiune medie, astfel încât gătitul să fie uniform. În plus, fierberea trebuie să fie constantă și foarte lentă, astfel încât cartofii să nu crape.

Nu puneți prea mult oțet, deoarece cartoful este foarte poros și ar căpăta o aromă foarte puternică. Puteți adăuga și un pic de ton din conservă, va fi o combinație perfectă pentru această salată.

 Informatii nutritionale

Această rețetă este una dintre cele mai tipice gastronomiei spaniole și se servește ​​în orice bar de tapas din țară.

Principalul ingredient al acestei rețete este cartoful, foarte bogat în carbohidrați complecși (amidon), ceea ce va transforma  această salată într-o sursă de energie.

Ceapa, pe de altă parte, va îmbogăți rețeta cu minerale, vitamine și substanțe cu acțiuni antioxidante, foarte benefice pentru sănătate.

Oul, prezent și în acest preparat, este un aliment foarte hrănitor. Albul său conține proteine ​​cu o valoare biologică ridicată, în timp ce gălbenușul este bogat în grăsimi, colesterol și diferite vitamine, cum ar fi B12.

Calorii 77 kcal / 100gr

Proteine ​​1,7 gr / 100gr

Grăsime 0,2 gr / 100gr

Carbohidrați 16 gr / 100gr

Indicele glicemic 65

Bulete cu șuncă și brânză

Aceste bulete cu șuncă și brânză sunt o sursă excelentă de proteine ​​cu o valoare biologică deosebită. În general, se consumă tot anul, la aperitiv.

Ingrediente

250 gr. brânză Gouda

250 gr. șuncă presată

2 ouă

făină

pesmet

ulei pentru prăjit

Mod de gătire

Radeți brânza și amestecați-o cu șunca tocată până când veți obține un amestec omogen. Formați bilele cu mâinile și treceți-le prin făină, ou și pesmet, în această ordine. Apoi trebuie doar să le prăjiți în ulei fierbinte. Când devin maro aurii, așezați-le pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei.

Trucuri și sfaturi

Dacă doriți o crustă mai crocantă, treceți-le de două ori prin ou și pesmet.

Informații nutriționale

Aceste bulete cu șuncă și brânză sunt o sursă excelentă de proteine ​​cu o valoare biologică deosebită, toate provenind din șuncă presată, ouă și brânză.

Dar trebuie să avem în vedere faptul că buletele sunt preparate prin prăjire, astfel încât valoarea calorică a acestui fel de mâncare va fi semnificativ crescută.

Calorii 334 kcal / 100gr

Proteine ​​25,5 gr / 100gr

Grăsime 25,4 gr / 100gr

Carbohidrați 0 gr / 100gr

Index glicemic         0

Pateuri cu ton

Combinația între un pește albastru, cum ar fi tonul, și niște legumele ne va oferi o cantitate mare și varietate de nutrienți  foarte benefici pentru sănătate. Și acest fel de mâncare se consumă pe tot parcursul anului. De obicei este primul fel de mâncare servit.

Preparate în casă din ingrediente naturale, vor deveni o alternativă excelentă la pateurile care se vând în oraș, care nu sunt deloc sănătoase.

Ingrediente

1 pachet aluat fraged sau aluat patiserie

200 gr. ton în ulei (scurs)

50 gr. ardei iute verde

100 gr. ceapă mărunțită

2 roșii coapte, decojite și tocate

vârf de cuțit piper negru

ulei de floarea soarelui și sare

Mod de gătire

Se toacă ceapa și ardeiul, apoi se călesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După călire, adăugați roșiile tocate, sare și piper și căliți tot amestecul timp de 20 de minute la foc mic. După asta, adăugați tonul bine scurs. Amestecați bine și lăsați să se răcească.

Tăiați aluatul fraged în pătrate mici și umpleți pătratele cu amestecul obținut. Pliați fiecare pătrat și lipiți-l cu ajutorul unei furculițe. După ce ați format pateurile, prăjiți-le în mult ulei fierbinte. Când s-au rumenit bine, scurgeți-le și puneți-le pe o tavă cu hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei.

 Trucuri și sfaturi

Le puteți găti și la cuptor.  Dacă optați pentru această variantă, înainte de a le băga în cuptor ungeți-le cu ou bătut, astfel încât să se rumenească bine. Dacă le coaceți la cuptor nu veți mai folosi ulei de floarea soarelui, astfel că pateurile vor mult sănătoase și cu mult mai puține calorii.

 Informații nutriționale

Combinația dintre ton și legumele vă va oferi o cantitate mare și variată de nutrienți foarte benefici pentru sănătate.

Tonul conține acizi omega 3, care sunt mari protectori ai sănătății noastre cardiovasculare. La rândul lor, legumele sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și substanțe antioxidante.

Calorii 208 kcal / 100gr

Proteine ​​25 gr / 100gr

Grăsime 12 gr / 100gr

Carbohidrați 0 gr / 100gr

Indice glicemic       0

Sandwich de pui

Dacă la prepararea acestui sandwich folosiți pâine integrală de grâu, conținutul de fibre va crește considerabil.

Sandwich-ul este o modalitate rapidă de a pregăti o gustare potrivită pentru un picnic. În plus, este un fel de mâncare complet, echilibrat, întrucât de plin de nutrienți.

Ingrediente

16 felii de pâine (folosiți până feliată)

4 file de piept de pui

4 frunze de salată

2 roșii salate

ardei murați si sare

piper negru și sos de roșu

Mod de gătire

Condimentați fileurile de piept de pui cu sare și piper și gătiți-le pe grătar până se rumenesc pe ambele părți. Roșia tăiați-o în cuburi de dimensiuni egale, iar ardeii felii.

Ungeți prima felie de pâine de la bază cu sosul roșu. Apoi puneți roșiile, feliile de ardei, o frunză de salată și, în sfârșit, fileul de piept prăjit. Acoperiți cu cealaltă felie de asemenea unsă cu sos roșu, apoi puneți sandwich-ul în aparat, astfel încât pâinea să fie foarte fierbinte și prăjită.

 Trucuri și sfaturi

Sosul roșu este un sos de maioneză cu ketchup, câteva picături de sos tabasco, câteva picături de coniac și puțin suc de portocale.

 Informații nutriționale

Un ingredient care nu poate lipsi la prepararea unui sandviș este pâinea feliată. Acest lucru este bogat în amidon, astfel încât consumul său vă va oferi o doză mare de energie, mai ales dacă folosiți pâine integrală de grâu.

Pieptul de pui  conține puțină grăsime. În plus, datorită faptul că se poate prepara în diferite feluri, este foarte apreciat de  spanioli.

În ceea ce privește salata și roșiile, acestea vor îmbogăți sandwich-ul cu o cantitate mare de vitamine, minerale, fibre și compuși antioxidanți.

Calorii 250 kcal / 100gr

Proteine ​​7,7 gr / 100gr

Grăsime 1,3 gr / 100gr

Carbohidrați 50 gr / 100gr

Indice glicemic     85 gr

Brioșe cu dovleac și fistic

Brioșe sărate? Da. Brioșele cu dovlecei sunt perfecte ca și gustare pentru picnic în weekend.

Ingrediente

1 cană mică de făină

1 ou

½ cană de lapte

1 dovlecel

40 gr. brânză parmezan

drojdie

Sare

ulei de masline

fistic decojit

Mod de gătire

Începeți cu spălarea și raderea dovlecelului. După ce îl radeți vă sugerez să-l scurgeți foarte bine pentru a elimina apa. Apoi puneți-l într-un castron și adăugați oul, brânza parmezan rasă, o lingură de drojdie și trei de ulei de măsline, lapte și făină. Sărați după gust.

Tocați fisticul și adăugați-l și pe acesta. Cu ajutorul blenderului zdrobiți și amestecați toate ingredientele. Turnați acest amestec în forme de briose și coaceți-le la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute sau până se rumenesc.

 Trucuri și sfaturi

Decorați cu niște fistic și veți avea brioșe perfecte.

Informații nutriționale

Aceste brioșe conțin făină, care oferă o doză mare de calorii organismului. Brânza folosită este bogată în grăsimi și calciu.

La rândul său, dovlecelul este un aliment cu o valoare energetică scăzută datorită faptului că este bogat în apă. În plus, este o sursă de vitamine și minerale diferite, precum și substanțe cu acțiune antioxidantă. Este alcătuit în principal din apă și carbohidrați, iar consumul său presupune o contribuție moderată de fibre. În plus, este un aliment ușor de digerat cu un ușor efect laxativ.

Weekend-ul bate la ușă. Nu-mi rămâne decât să vă urez spor la preparat aceste bunătăți și poftă bună la picnic. Vremea va fi în general frumoasă, așa spun meteorologii. Din privința ei nu cred că trebuie să vă faceți probleme.

PS: În coșul de picnic nu uitați să puneți și o sticlă de vin și niște bere. Un vin alb demisec v-aș recomanda, dar alegerea vă aparține. Dacă vreți să faceți și o prăjitură răcoritoare și rapidă vă propun un tiramisu cu fructe.

Weekend minunat, dragilor!

S-ar putea să-ți placă și

16 comentarii

  1. Vaaaai. Nu ai idee cat iti sunt de recunoscatoare pentru faptul ca ai trecut si informatiile nutritionale. De obicei mai caut retete pe net dar au toate acest minus. Imi place sa stiu care este aportul caloric si ce mananc, in general. Asa ca nu pot decat sa te felicit pentru material!

  2. Excelente sfaturile tale! Nici nu mai spun de rețete și apetitul stârnit!
    Mi-a plăcut în mod deosebit că ai scris și informațiile nutriționale, dar și modul de pregătire și trucuri.
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina Cristina

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura