Say cheese!!!!!! Cheese!!!!! Aș spune brânză oricând și oricum. Recunosc, sunt un mare fan brânză, o mănânc simplă sau în tot felul de combinații. Îmi este poftă de ea oricând. Prin urmare, că tot veni vara, perioada în care tindem să consumăm mai multe salate, nu puteam să nu scormonesc după diverse rețete de salate cu brânză.
Mereu îmi place să încerc ceva nou. Să fac tot felul de combinații pe care unii le consideră ciudate. Și mi se întâmplă să rămân fără idei. Așa că le caut. Unde? Prin cărțile de bucate ce conțin salate, inclusiv salate cu brânză, din biblioteca personală sau, evident, pe internet.
Și asta nu e tot. În ultima vreme țin cont și de informațiile nutriționale. Cum sunt foarte pofticioasă, am cam mâncat de toate, iar burtica mea s-a cam rotunjit. Și nu-mi place așa, o vreau din nou plată. Sper ca salatele cu brânză să mă ajute. Până atunci însă, iată ce salate cu brânză vă propun să încercați. Luați notițe, căci nu veți regreta alegerea unor astfel de salate cu brânză.
3 salate cu brânză care merită preparate
Salată verde cu brânză și măsline
O rețetă simplă și gustoasă, care poate fi preparată în orice moment al zilei. Se poate mânca și dimineața, și la prânz și la cină. Aroma acestei salate cu brânză este specială, mai ales dacă folosiți brânza semitare edamer.
Ingrediente pentru o porție (circa 341 g):
- Roșii-130 g
- Brânză (cașcaval, edamer etc.) -50 g
- Castravete-60 g
- Ceapă roșie- 38 g
- Salată verde- 35 g
- Măsline verzi-25 g
- Ulei de măsline
- Oregano
- Zeamă de lămâie sau oțet mere
Preparare:
- Se taie roșia și castravetele în bucăți medii.
- Se rade sau se taie brânza bucăți mici. Dacă vă place, puteți folosi mozzarella în loc de cașcaval.
- Se taie ceapa peștișor.
- Într-un bol puneți frunzele de salată verde, roșiile, castraveții, ceapa, brânza și măslinele verzi.
- Condimentați cu ulei de măsline, oregano, sare și puțină zeamă de lămâie sau oțet de mere, după gust.
Informații nutriționale:
1 porție (circa 350 g) de salată verde cu brânză și măsline conține în jur de 294 kcal, 21,6 g grăsimi, 13,7 g carbohidrați și 14 g proteine.
Salată cu ton și brânză
Combinația dintre ton și brânză mi se pare foarte gustoasă. În plus, este și o salată care se face rapid, cu ingrediente pe care cu toții le avem mai tot timpul în frigider, mai ales vara.
Ingrediente pentru o porție (circa 340 g):
- O conservă de ton în suc propriu (120 g)
- Salata verde (70 g)
- Roșii (65 g)
- 50 de g de cașcaval sau brânză Gouda
- Oțet balsamic (14 g- o lingură)
- Iaurt (20 g- o lingură)
Preparare:
- Spălați salata verde și rupeți-o cu mâna.
- Tăiați roșia felii sau cubulețe, iar brânza bucățele.
- Pentru dressing, amestecați oțetul balsamic, iaurtul, oregano și asezonați după gust.
- Într-un castron amestecați salata, roșia și brânza, apoi turnați dressing-ul peste ele și amestecați bine.
Informații nutriționale:
O porție (340 g) de salată de ton și brânză conține 353 kcal, 16,2 g grăsimi, 9,5 g carbohidrați și 40,7 g proteine.
Salată cu brânză și nuci
Îmi place adesea să fac combinații îndrăznețe. Prin urmare, vă propun să încercați salata cu brânză și nuci, o combinație foarte interesantă. Dacă vă plac nucile, vă veți bucura cu siguranță de gustul minunat al acestei salate cu brânză.
Ingrediente pentru o porție (170 g):
- Nuci (8 jumătăți-32 g)
- Cașcaval, gouda, gorgonzola, mozzarella etc. (75 g)
- Salată verde (35 g)
- Spanac (30 g)
Preparare
- Tăiați nucile și brânza cubulețe.
- Rupeți salata și spanacul cu mână și puneți-le într-un bol.
- Puneți peste ele nucile și brânză, apoi amestecați.
- Dacă vă place, puteți asezona cu oțet sau suc de lămâie.
Informații nutriționale:
1 porție (172 g) salată cu brânză și nuci conține 454 kcal, 39,3 g grăsimi, 8,4 g carbohidrați și 21,4 g proteine.
În concluzie, alegerea unei salate cu brânză reprezintă o idee perfectă pentru cei care doresc să combine gustul rafinat al brânzei cu prospețimea legumelor. Aceasta nu doar că oferă un aport nutritiv important datorită vitaminelor și mineralelor din legume, dar și îmbogățește paleta de arome cu savoarea distinctă a brânzei alese. Fie că optați pentru o brânză proaspătă, moale, sau pentru una maturată, cu gust intens, salata poate fi adaptată gusturilor și preferințelor fiecăruia, devenind un preparat versatil și sănătos.
Adăugarea de nuci, semințe sau fructe uscate poate transforma salata într-o variantă gourmet, oferind o experiență culinară complexă și satisfăcătoare. Acest fel de mâncare este ideal atât ca aperitiv, cât și ca fel principal pentru prânz sau cină, fiind ușor de preparat și deosebit de savuros. Poftă bună și spor la treabă! Pe curând!