Te plictisești în casă? Cred. Nu este ușor să #staiacasă știind că nu ai voie să ieși afară fiindcă îi poți pune viața în pericol. Dar nu te îngrijora. Există multe idei pe care le poți pune în aplicare dacă te plictisești acasă.

Este adevărat, pe perioada izolării în casă din cauza coronavirusului, trebuie să faci ceva să scapi de plictiseală. Pentru că numai așa vei fi mereu activă și zilele vor trece mai repede. Prin urmare, nu ar fi rău dacă ai începe să schimbi unele lucruri prin casă, să faci curățenie sau chiar să dai cu var printr-o anumită zonă a locuinței. Ești pregătit/ă să pui în aplicare ideile pe care ți le voi da?

Idei decorative, creează-ți colțul de lectură sau de studiu

Cu siguranță ai câteva idei pe care nu ai putut să le pui în aplicare, fiindcă nu ai avut timp. Ei bine, acum ai timp. Este posibil să existe în casă un colț sau spațiu liber pe ai putea să-l transformi într-un colț de lectură. Ei bine, pentru asta, ai nevoie doar de un scaun confortabil, o lampă și un raft pentru cărți. Este atât de simplu! Dacă ai niște scânduri de lemn, le poți așeza în acel colț pe post de raft.

De asemenea, în acest colț poți așeza și o masă, dar asta va depinde de spațiul pe care îl ai. Poți opta pentru o masă micuță din lemn sau chiar din fier forjat.

Idei anti-plictiseala

axaimobil.md

Ce poți citi în colțul tău de lectură? Poți citi cărți fascinante. În librările online ai șansa să găsești cărți care îți permit să descoperi adevărate lecții de viață.

Ce îți recomand? Fata din Brooklyn, de exemplu. Este o carte scrisă de Guillaume Musso, un romancier francez ale cărui cărți au fost traduse în diverse limbi. Cartea spune o poveste unui bărbat îndrăgostit de o femeie superbă care ascunde un secret teribil.

Viața este ca un roller coaster. Te urcă, te coboară. Îți scoate în cale oameni pe care ai impresia că îi cunoști mai bine decât de cunoști pe tine însăți. Dar, când te aștepți mai puțin, totul ia brusc o întorsătură diferită. Te sfâșie întrebările. De ce? Cine? Cum? Ce?

Fata din Brooklyn te va face să o urăști, să o iubești, să o înțelegi în timp ce vei merge pe drumul vieții ei pentru a afla cine este.

…-Vrei să știi dacă am un secret, Raphael? Răspunsul este „da”! Vrei să știi de ce nu vorbesc despre asta? Pentru că, după ce-o să afli, nu numai că n-o să mă mai iubești, dar o să mă și detești….

Dacă îți place să sapi adânc pentru a putea descoperi ce ascunde cutia Pandorei, fie cum trecutul se reflectă asupra prezentului, îți va plăcea acest thriller fascinant.

libris.ro

Așază pe masă cea mai frumoasă față de masă și diverse lucruri șic

Este un moment bun pentru a umbla prin sertare după acele lucruri demult uitate. La ora prânzului, vei fi împreună cu familia, în majoritatea cazurilor. A dispărut graba pentru școală sau muncă. Prin urmare, așază masa așa cum îți place. Nu contează dacă este o zi în timpul săptămânii, scoate acele fețe de masă pe care le-ai păstrat, acele șervețele deosebite, combină culorile cu farfuriile sau paharele. Este un mod de a face ceva diferit, în toate zilele care urmează.

Reînnoiește-ți mobilierul vechi

Este adevărat că nu toți avem posibilitatea, dar dacă te consideri o persoană norocoasă, fă o schimbare. Poate ai niște mobilier în mansardă, în garaj sau chiar în uscător sau boxă (dacă stai la bloc). Unul dintre acele lucruri pe care ai vrut de foarte mult timp să le recondiționezi, dar nu ai avut cum.

Ei bine, acum este momentul să profiți de asta. Poți vopsi mobilierul sau poți lipi pe el autocolant. Dacă vrei, îi poți schimba și mânerele. Mi se pare o manieră perfectă de distracție, în timp ce profiți de acele piese demult uitate.

Fă-ți ordine în șifonier

De obicei, este una dintre cele mai grele sarcini. Pentru că în șifonier există articole vestimentare pe care nu le purtăm, dar nu ne îndurăm să renunțăm la ele. Mereu ne gândim că într-o zi să le vină rândul. Dar nu le vine rândul și așa umplem rafturile din șifonier cu ele.

Recunosc că în fiecare sezon nu port nici măcar un sfert din hainele din șifonier. Așa că, îți recomand să nu îți fie milă. Începe marea organizare.

Este timpul să îi permiți șifonierului să respire. Trebuie doar să faci puțină ordine în haine, pe raft și în sertare. Deci, dacă ai cutii de depozitare, este timpul să le utilizezi. În caz contrar, poți împături hainele folosind metoda Marie Kondo. În acest fel, pe lângă faptul că poți plia și așeza hainele la vedere, vei economisi mult spațiu. Dacă nu ai încercat-o încă, este timpul să pui în aplicare această metodă.

Aranjează diferit obiectele din cameră

Dacă vrei să ai o după-amiază intensă, atunci poți reorganiza camera de zi. Desigur, vecinii s-ar putea să nu fie foarte fericiți, dar ținând cont de situația în care ne aflăm, cu siguranță te vor ierta.

Așezarea în mod diferit a mobilei din cameră este întotdeauna o idee bună. Îți va da multă energie. Profită întotdeauna de lumina soarelui și plasează, de exemplu, canapele lângă fereastră. Zona de luat masă o poți amenaja în orice altă parte vrei.

Ce părere ai despre ideile împărtășite? Îți plac? Ai vrea să le pui în aplicare?


4 comentarii

Razvan · aprilie 7, 2020 la 6:29 am

Acum sigur nu ma mai plictisesc in casa!

Diana · aprilie 7, 2020 la 6:34 am

Bune sfaturi, Irina! Eu am timpul ocupat: lucrez de acasă exact cum aș fi la birou, așa că nu am chiar atât de mult timp liber… Dar cel pe care-l am (am câștigat totuși vreo 2 ore) îl umplu cu lectură.

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura