Oameni

You are currently viewing Oameni

Oameni

Oameni

Omul este un adevărat artist care, prin tot ceea ce face, transformă viaţa într-o artă. Omul lucrează în permanență pentru viitorul său. El face astăzi ceea ce altul nu face, pentru ca mâine să poată trăi cum alţii nu pot.
Nu contează ce face atâta timp cât nu îi afectează pe ceilalţi din jurul său. Important e să facă ceva pentru ca mâine să poată trăi aşa cum îşi doreşte. Şi dacă nu reuşeşte să creeze ceea ce şi-a propus, nu trebuie să renunţe şi să-şi piardă speranţa. Trebuie să continue ceea ce şi-a pus în plan să facă. Şi dacă soarta îl va ajuta, va reuşi.
Viața este o artă grea, dar frumoasă. Este cea care îţi poate aduce satisfacţii enorme dacă ştii cum să mergi pe drumul ei. Este o aventură splendidă dar dificilă, pe parcursul căreia întâlnim fel de fel oameni care ne ajută să ne dăm seama care ne este menirea.
Există oameni care merg foarte puţin alături de noi, dar, atât cât merg, ne ajută să înţelegem că nu contează cât de greu e drumul, contează şansa pe care viaţa ţi-o dă pentru a-l putea continua.
Există oameni care merg alături noi doar cât să ne dăm seama ce ne dorim cu adevărat în viaţă, iar apoi fiecare o ia pe drumul lui. Tot ei ne arată cât de frumoasă este viaţa dacă ai norocul să întâlneşti oameni al căror suflet rezonează cu al tău.
Există oameni pe care îi întâlnim la un moment dat în drumul nostru, deoarece viaţa ni-i scoate în cale pentru a ne indica cărarea ce o avem de urmat, ca noi să nu ne rătăcim, apoi drumurile noastre încetează să se mai intersecteze.
Însă, indiferent de oamenii pe care îi întâlnim în marea noastră aventură, indiferent cât merg alături de noi, ne oferă o lecţie de viaţă….

Fragment dintr-un vis… Conversație cu viața.

This Post Has 17 Comments

 1. evaancutahamza

  Foarte frumos ai scris. Intr-adevar, fiecare om pe care il intalnim in viata noastra are un rol. Sunt de parere ca nimeni pe care intalnim vreodata nu apare intamplator. Fie ne ajuta sa invatam o lectie, fie ne ajuta sa ne atingem un scop in viata, dar fiecare om are un rol in viata noastra.

  1. Irina Cristina Ţenu

   Exact. Ai mare dreptate, fiecare om are un rol mai mult sau mai putin important. La multi ani!

 2. almonacalatoreste

  Toate se întâmplă în viață cu un scop sau dintr-un motiv. Și toți oamenii din viața noastră sunt importanți. Pe unii să-i păstrăm lângă noi și în amintiri. Pe alții să-i evităm și să învățăm să-i prețuim pe ceilalți.

 3. Mona

  Frumos vis! Abia aștept să citesc întregul!
  La mulți ani!

 4. Otilia Dima

  Oameni… fiecare isi lasa o amprenta in viata noastra. Fiecare interactiune ne ajuta sa descoperim si sa ne descoperim.

 5. Oana M

  Pe buna dreptate ca aceste randuri isi au locul intr-o carte profunda. Un viitor succes sa fie!

 6. carmenbartshantispirit

  Nimic nu se intampla fara un motiv. Important e sa ramanem in „Conversație cu viața”. Mi-a placut abordarea. Subiect de reflectie.

 7. M.C.Simon

  Intr-adevar! Viata este frumoasa. La fel ca si cuvintele puse de tine pe „hartie”.

 8. Codruta Romanta

  Indiferent ce oameni avem alaturi de noi, cu bune, cu rele avem ce invata de la el! Omul e o fiinta complexa!

Lasă un răspuns