Oameni

Oameni

Omul este un adevărat artist care, prin tot ceea ce face, transformă viaţa într-o artă. Omul lucrează în permanență pentru viitorul său. El face astăzi ceea ce altul nu face, pentru ca mâine să poată trăi cum alţii nu pot.
Nu contează ce face atâta timp cât nu îi afectează pe ceilalţi din jurul său. Important e să facă ceva pentru ca mâine să poată trăi aşa cum îşi doreşte. Şi dacă nu reuşeşte să creeze ceea ce şi-a propus, nu trebuie să renunţe şi să-şi piardă speranţa. Trebuie să continue ceea ce şi-a pus în plan să facă. Şi dacă soarta îl va ajuta, va reuşi.
Viața este o artă grea, dar frumoasă. Este cea care îţi poate aduce satisfacţii enorme dacă ştii cum să mergi pe drumul ei. Este o aventură splendidă dar dificilă, pe parcursul căreia întâlnim fel de fel oameni care ne ajută să ne dăm seama care ne este menirea.
Există oameni care merg foarte puţin alături de noi, dar, atât cât merg, ne ajută să înţelegem că nu contează cât de greu e drumul, contează şansa pe care viaţa ţi-o dă pentru a-l putea continua.
Există oameni care merg alături noi doar cât să ne dăm seama ce ne dorim cu adevărat în viaţă, iar apoi fiecare o ia pe drumul lui. Tot ei ne arată cât de frumoasă este viaţa dacă ai norocul să întâlneşti oameni al căror suflet rezonează cu al tău.
Există oameni pe care îi întâlnim la un moment dat în drumul nostru, deoarece viaţa ni-i scoate în cale pentru a ne indica cărarea ce o avem de urmat, ca noi să nu ne rătăcim, apoi drumurile noastre încetează să se mai intersecteze.
Însă, indiferent de oamenii pe care îi întâlnim în marea noastră aventură, indiferent cât merg alături de noi, ne oferă o lecţie de viaţă….

Citește și:  Viaţa ca un teatru

Fragment dintr-un vis… Conversație cu viața.

You may also like...

17 Responses

 1. Foarte frumos ai scris. Intr-adevar, fiecare om pe care il intalnim in viata noastra are un rol. Sunt de parere ca nimeni pe care intalnim vreodata nu apare intamplator. Fie ne ajuta sa invatam o lectie, fie ne ajuta sa ne atingem un scop in viata, dar fiecare om are un rol in viata noastra.

 2. Toate se întâmplă în viață cu un scop sau dintr-un motiv. Și toți oamenii din viața noastră sunt importanți. Pe unii să-i păstrăm lângă noi și în amintiri. Pe alții să-i evităm și să învățăm să-i prețuim pe ceilalți.

 3. Mona spune:

  Frumos vis! Abia aștept să citesc întregul!
  La mulți ani!

 4. Otilia Dima spune:

  Oameni… fiecare isi lasa o amprenta in viata noastra. Fiecare interactiune ne ajuta sa descoperim si sa ne descoperim.

 5. Oana M spune:

  Pe buna dreptate ca aceste randuri isi au locul intr-o carte profunda. Un viitor succes sa fie!

 6. carmenbartshantispirit spune:

  Nimic nu se intampla fara un motiv. Important e sa ramanem in „Conversație cu viața”. Mi-a placut abordarea. Subiect de reflectie.

 7. M.C.Simon spune:

  Intr-adevar! Viata este frumoasa. La fel ca si cuvintele puse de tine pe „hartie”.

 8. Fiecare om vine cu un scop. Unii ca o lectie, altii ca un dar…

 9. Indiferent ce oameni avem alaturi de noi, cu bune, cu rele avem ce invata de la el! Omul e o fiinta complexa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *