Vrei să vizitezi Clujul? Fă o rezervare la restaurant Pastel Cluj Napoca

Restaurant Pastel Cluj

Vrei să vizitezi Clujul? Fă o rezervare la restaurant Pastel Cluj Napoca

Vrei să vizitezi al doilea oraș ca mărime după București? Fă-o, merită. Ți-o spun cu toată sinceritatea. Este un oraș cu un farmec aparte, cu oameni faini, cum rar întâlnești. Crede-mă, de fiecare dată când am trecut munții și am ajuns în Ardeal, am avut impresia că nu sunt în România.

Așadar, dacă plănuiești o vacanță în Cluj, am să îți spun ce poți vizita și unde poți mânca bine. După câte ai de vizitat, foamea va veni rapid. Merită să te răsfeți cu preparate rafinate, în stil fine dining la un restaurant din centrul Clujului. Mai exact, la restaurant Pastel Cluj-Napoca, care poate fi considerat best dinner restaurants Cluj. Reține, însă! E bine să-ți rezervare din timp la restaurant Cluj, mai exact la restaurant Pastel.

Dar, pentru a ți se foame, mai întâi am să-ți dezvălui ce poți vizita prin Cluj. Mare atenție!

Obiective turistice ce merită vizitate în Cluj Napoca

Odată ajuns în Cluj nu e timp de pierdut. Dacă vrei să vizitezi orașul, există câteva obiective pe care nu trebuie să le ratezi.

1.   Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Îmi plac mult grădinile pline cu flori. Îmi dau întotdeauna o stare de bună dispoziție, prin urmare, primul obiectiv pe care îți recomand să-l vizitezi dacă vrei să te încarci cu energie este grădina botanică. Fondată în 1920 de către botanistul Alexandru Borza, se întinde pe 14 hectare. Aici ai ocazia să admiri o mulțime de specii de plante, care te vor uimi cu frumusețea lor.

Sursă: cluj.com

2.  Palatul Banffy

Palatul Banffy fost proiectat și construit în 1775 de către arhitectul german Johann Eberhard Blaumann pentru guvernatorul și contele Bánffy György. Din 1951 funcționează aici Muzeul Național de Artă. Astfel, dacă îi vei călca pragul, vei avea ocazia să-ți delectezi privirea cu diverse obiecte de artă, sculpturi și picturi, semnate de celebri artiști români. Mai exact, muzeul are o colecție de lucrări semnate de unii dintre care cei mai renumiți artiști români, precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman sau Theodor Pallady.

Sursă: wikipedia.org

3.   Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”

Dacă îți plac obiectivele turistice pitorești, trebuie să știi că și în Cluj există așa ceva. Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” este primul muzeu în aer liber din România, înfiinţat la 1 iunie 1929, un loc extrem de pitoresc care trebuie neapărat vizitat. De îndată ce vei intra în parc, vei începe o călătorie înapoi în timp. Nu-ți spun de ce, te las pe tine să descoperi.  

Sursă: Cluj.com

Ia cina la restaurant Pastel, chiar în inima Clujului

Sunt multe obiective de vizitat în Cluj, dar nu ți le dezvălui pe toate fiindcă vreau să le descoperi singur. În schimb, am să-ți ofer mai multe detalii despre restaurantul la care ți-am recomandat să îți faci rezervare pentru cină.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să ai parte de o experiență cu totul aparte, de o cină cum nu ai mai avut parte până acum, fă-ți rezervare din timp la un restaurant de top din Cluj, restaurant Pastel. Vei avea parte numai de surprize extreme de delicioase.

La restaurant Pastel, Chef Dănilă combină cele mai bune ingrediente cu cele mai bune tehnici din lume pentru a-și surprinde consumatorii cu cele preparate în stil fine dining savuroase și rafinate. Acesta a creat un meniu modern, inspirat fiind de munca și călătoriile sale prin lume. Prin urmare, ai șansa să te bucuri de mâncăruri care te vor determina să-ți dorești să revii și cu altă ocazie. Ești curios? Vrei să afli cu ce îți poți răsfăța papilele gustative dacă iei cina la restaurant Pastel Cluj Napoca, nu unul oarecare ci de top, aflat în inima orașului?

La aperitiv te poți delecta cu preparate alese. Apropo, ce ai prefera să mănânci? Parfait de Foie Gras, Cireșe Proaspete, Legume, Vafe cu Fistic și Sirop de Cireșe? Spaghetti din Ton, Ridiche Marinată, Miso de Ceapă Verde, Shiso? Tartar de Vită Afumat Sorbet de Avocado și Hrean, Măcriș și Crumble? Salată de Roşii, Ricotta şi Pepene Afumat, Vinaigrette de Leurdă și Mentă? Caracatiță Înăbușită Ragu de Porc și Vită cu Salată de Țelină, Fenicul și Măsline Verzi?   

Grea alegere, știu. Dar până te gândești la ce ai vrea să mănânci mai întâi, voi trece la prezentarea felului principal. E, ce să zic, de-a dreptul uimitor. Crede-mă, îți spune o persoană pasionată de gastronomie și pregătită oricând să savureze un preparat fine dining. Așadar, la felul principal poți alege, la restaurant Pastel, dintre urmăroarele preparate:

  • Vită Wellington, Morcovi, Cartofi dulci, Ketchup de Ciuperci Sălbatice;
  • Pui Crocant Poșat, Gnocchi de Castane, Ierburi de Grădină, Brânză de Capră la Grătar;
  •  Cartof Dulce Copt Lent, Quinoa Multicoloră, Caviar de Vinete și Grapefruit;
  • Limbă-de-Mare în Unt Crutoane Brioche, Anghinare și Chips de Pătrunjel;
  • Mac and Cheese cu Obrajori de Vită, Ciuperci Sălbatice și Trufe;
  • Princess Diana, Mușchi de Vită învelit cu Aur 18K, Trufe Negre, Dulceaţă de Bacon și Ciuperci.

Știu, și în acest caz e grea alegerea, dar indiferent de opțiunea ta, te vei răsfăța cu adevărat. Așa că, după un astfel de răsfăț, merită să te bucuri și de cireașa de pe tort, adică de desert, la restaurant Pastel. Poți alege dintre:

  • Tartă de Mere Pink Lady Tartă de Mere Pink Lady, Înghețată de Vanilie de Madagascar
  • Căpșuni și frișcă Sorbet de Căpșuni, Prăjitură cu Ulei de Măsline
  • Oops, It’s After Eight! Marchiz de Ciocolată, Zefir și Înghețată Branca Menta.
Restaurant Pastel Cluj

Pregătit de o aventură delicioasă și de neuitat în Cluj, la restaurant Pastel? Sună la tel: +40 730 100 027, la Restaurant Pastel. E deschis de marți până sămbătă între orele 13 și 22. Vacanță faină îți doresc!

Lasă un răspuns