Sari la conținut

Avocado, beneficii pentru sănătate

Avocado este unul din acele alimente care nu trebuie să lipsească din dieta noastră zilnică datorită multiplelor sale beneficii pentru sănătate. În cele ce urmează vă voi dezvălui câteva din beneficiile acestui fruct. 

proprietăți avocado

 Grăsimi sănătoase avocado

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase de tipul celor mononesaturate. Principalul component al acidului oleic care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău, riscul apariției oricărui tip de cance și întărește sănătatea inimii.

Controlarea presiunii arteriale

Datorită faptului că avocado este foarte bogat în potasiu, consumarea lui este perfectă pentru acele persoane care suferă de hipertensiune sau au o tensiune arterială prea mare. Pe lângă acest lucru, avocado, de asemenea, este un aliment foarte benefic pentru persoanele cu probleme de inimă și circulație.

Reparare celulară

În cazul femeilor însărcinate, acest fruct este unul dintre cele mai bune alimente care poate fi consumat. Avocado protejează fătul. De asemenea, conține un excelent acid folic. Prin urmare ajută la regenerarea celulară și creșterea lor, ceea ce este fundamental pentru dezvoltarea fătului.

avocado

Protejarea vederii

Acest fruct ca și multe alte fructe și legume de culoare verde este o mare sursă de luteină, un antioxidant care ajută la protejarea și întărirea vederii. Consumul obișnuit de avocado ne poate ajuta să contracarăm apariția diverselor boli precum cataractele sau degenerarea celulară.

Acestea sunt patru dintre multiplele beneficii pentru sănătatea organismului asigurate de acest fruct. De aceea este un aliment esențial care nu poate lipsi din nicio dietă sănătoasă și echilibrată.

Există foarte multe rețete ce conțin acest fruct. O rețetă foarte simplă este salata de avocado cu ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Pentru o astfel de rețetă avem nevoie de 1 fruct bine copt, de 1-2 lingurițe de ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare. Fructul se face piure, se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie și sare după gust. Se amestecă bine și salata este gata. Se poate servi cu pâine prăjită. Această salată este foarte rapidă și foarte gustoasă.

 

 

 

Un comentariu la „Avocado, beneficii pentru sănătate”

  1. Pingback: Remodelarea corporală, o tehnică estetică foarte la modă printre celebrități

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura