Implanturi dentare: avantaje

Refacerea cât mai curând a spațiului cauzat de absența dintelui este esențială. În timp, acest spațiu poate fi o sursă […]

Refacerea cât mai curând a spațiului cauzat de absența dintelui este esențială. În timp, acest spațiu poate fi o sursă de complicații orale:

Mișcarea celorlalți dinți  sau acumularea de bacterii în cavitatea orală. De asemenea, poate accelera procesul de îmbătrânire facială și pierderea oaselor.

Acest lucru poate fi prevenit prin plasarea unui implant dentar, care înlocuiește rădăcina dintelui pierdut.

Implanturile sunt piese cilindrice confecționate din materiale precum titan, care pot fi montate la orice vârstă, dar trebuie să se țină seama de istoricul pacientului, precum și de vârsta sa. Cu toate că, în cele mai multe cazuri, organismul nu respinge aceste implanturi.

În ce constă un implant dentar?

Este un proces care necesită intervenție chirurgicală și un proces de recuperare. După analizarea situației și a nevoilor pacientului, implantul este plasat în os după ce i se face anestezie locală.

Apoi se trece la faza cea mai delicată: fixarea. Implantul este atașat de os, proces care poate dura câteva luni.

În cele din urmă, proteza este plasată în cele din urmă pe implanturi, după ce implantul a fost integrat în os.

Unii pacienți se tem că organismul lor va respinge implantul, dar acest lucru este foarte puțin probabil. Implanturile dentare sunt adaptate nevoilor pacientului astfel încât acestea să garanteze cele mai bune rezultate.

Implanturi Dentare

Ce avantaje oferă diversele implanturi dentare?

Zâmbetul oricărei persoane ar trebui (cu întreținere corespunzătoare) să dureze o viață.

Dar când, din anumite motive, nu ne putem bucura de dintele nostru natural, implanturile dentare ne oferă posibilitatea de a înlocui acest dinte, îndeplinind toate funcțiile sale, estetice și masticatorii.

Atunci când pierdem un dinte, capacitatea de mestecație scade și cresc, de asemenea, șansele să pierdem un alt dinte.

Să trecem în revistă toate beneficiile implanturilor dentare:

Recuperarea esteticii dentare

Implanturile dentare permit refacerea zâmbetului pentru a obține aspectul pe care ni l-am dorit întotdeauna.

Prin intermediul unui implant dinții se pot plasa într-o poziție care favorizează estetica și fonetica, în loc să o facem în zone neutre.

Funcția mestecatorie devine mai mare

Eficiența este semnificativ îmbunătățită în comparație cu protezele mobile.

În comparație cu dinții noștri, protezele tradiționale sunt cu 30% mai puțin eficiente atunci când vine vorba de funcția masticatorie, în timp ce implanturile funcționează similar cu dinții naturali.

Siguranță

A-ți fi teamă să zâmbești sau să mănânci mâncarea ta preferată îți poate provoca un stres mare în fiecare zi.

Datorită implanturilor dentare nu va trebui să ne facem griji pentru niciuna dintre aceste situații. Astfel crește semnificativ calitatea vieții.

Eliminarea problemelor de sănătate dentară

Implanturile dentare ajută la menținerea unei cavități bucale mai sănătoase și la menținerea unei igiene dentare bune. În plus, ne pot îmbunătăți, de asemenea, sănătatea generală. Dacă dimpotrivă, nu avem grijă de sănătatea dentară, putem dezvolta boli parodontale.

Este o boală progresivă care, dacă nu este tratată, poate provoca pierderi de dinți. Pe de altă parte, este legată de boli cardiovasculare, precum diabet și Alzheimer.

Implanturile dentare îmbunătățesc calitatea vieții

Implanturile dentare ne oferă un zâmbet natural și îmbunătățesc funcția dentară, lucru de care oamenii cu o proteză tradițională au putut să se convingă în momentul în care au decis să-și facă un implant dentar.

Implanturile dentare îmbunătățesc stima de sine

Aceasta include posibilitatea de a râde fără efort și fără griji. Implanturile dentare arată precum  dinții naturali.

Din toate aceste motive, implanturile dentare au devenit unul dintre cele mai solicitate tratamente în clinicile stomatologice.

Întreținerea oaselor

Lucrul fundamental este conservarea osului alveolar. Implantul de titan nu este doar o ancoră pentru proteză, ci una dintre cele mai bune tehnici de întreținere preventivă în stomatologie.

De ce este un implant dentar cea mai bună soluție?

Este posibil să fi pierdut un dinte de mult timp sau să-l fi pierdut dinte.

Ar trebui să știm că cel mai indicat înainte de pierderea unui dinte sau după absența sa este să înlocuim acest dinte lipsă, deoarece amânarea tratamentului de reabilitare acționează împotriva sănătății noastre stomatologice.

Acest lucru se datorează practic faptului că, cu cât este nevoie mai mult pentru reabilitarea spațiului dintelui pierdut, cu atât există mai multe șanse de a dezvolta probleme și patologii în cavitatea bucală în ansamblu.

Lipsa mai multor dinți va duce, fără îndoială, la probleme de mestecație și, ca urmare, ne va împiedica să mâncăm corect.

Dar, de asemenea, va provoca mișcarea celorlalți dinți, uzură și fracturi dentare, carii dentare, o deteriorare clară a esteticii dentare … Și în sfârșit, dar nu în ultimul rând, pierderea osului alveolar care, în timp, va îngreuna reabilitarea zonei.

Toate aceste complicații cauzate de neînceperea unui tratament de reabilitare la timp vor complica reabilitarea viitoare și vor crește costurile acesteia.

Implanturile dentare sunt tratamentul în absența sau pierderea unui dinte care oferă un confort mai mare, estetică, durabilitate, … și singurul tratament care previne reabsorbția sau pierderea osului alveolar.

Dacă nu sunteți convinși de ceea ce v-am spus, intrați pe pagina https://dentfix.ro/implanturidentare și veți găsi mai multe informatii despre implantul dentar. Sănătate multă vă doresc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top