Alegerea între o bijuterie din argint sau una din aur alb atunci când achiziționați o piesă poate fi dificilă dacă nu cunoașteți bine diferențele dintre cele două materiale. Dacă nu sunteți sigure care este cea mai bună opțiune, vă voi dezvălui în acest articol de ce ar trebui să optați pentru bijuterii de argint.

Bijuterii de argint și beneficiile lor

Dacă comparăm bijuteriile de argint cu cele din aur alb, argintul a fost întotdeauna cel mai mare pierzător, un material subevaluat considerat “rățoiul cel urât” al ​​metalelor grele. Cu toate acestea, realitatea este cu totul alta, deoarece argintul are numeroase aplicații atât în ​​sectorul bijuteriilor, cât și în alte domenii, cum ar fi tehnologia, iar vânzarea acestuia nu încetează să crească.

Argintul 925 este cel mai potrivit material pentru bijuteriile voastre, din următoarele aspecte:

Aspect economic: primul și principalul motiv este prețul. Aurul este un material mult mai scump decât argintul. Puteți găsi pe piață inele de argint, cercei, brățări sau pandantive la un preț accesibil a căror asemănare cu bijuteriile din aur alb este aproape imperceptibilă cu ochiul liber. Prin urmare, pentru o valoare mai mică, puteți avea mai multe bijuterii pe care le puteți combina cu diverse ținute. De asemenea, în cazul pierderii, nemulțumirea va fi mai mică.

Strălucire: argintul are o strălucire naturală care îl face special. După cum am spus, are o asemănare deosebită cu aurul alb, astfel încât diferența dintre un material și altul la prima vedere este imperceptibilă.

Reacții alergice: argintul produce cu greu o alergie, deoarece este un material natural, care nu conține alte elemente. Cu toate acestea, aurul se topește cu alte materiale, cum ar fi nichelul, care poate provoca alergii.

Proiecte impresionante: argintul este un material moale, astfel încât este modelabil și ușor ductil, adică poate fi deformat fără rupere. Această caracteristică permite crearea de modele și figuri de dimensiuni și forme foarte diferite.

Bijuterii de argint cu rodiu

O tehnică utilizată pe scară largă și cunoscută în domeniul bijuteriilor este argintul cu rodiu. Acest material, cunoscut sub numele de rodiu, este unul dintre cele mai scumpe metale prețioase din lume și este utilizat pentru acoperirea bijuteriilor din argint, datorită avantajelor pe care le aduce piesei, care sunt:

Material hipoalergenic: sunt din ce în ce mai frecvente alergiile la anumite materiale, ceea ce împiedică purtarea anumitor tipuri de bijuterii. Rodiul este un material hipoalergenic, care reduce la minimum șansele ca această piesă să provoace o reacție alergică.

Strălucire: argintul este deja un material foarte strălucitor în sine. Prin aplicarea unui strat de rodiu i se dă un plus de strălucire piesei.

Duritate și rezistență: bijuteria din argint placat cu rodiu este foarte rezistentă, deoarece rodiul îi conferă duritatea și rezistența necesară pentru a evita uzura și posibilele zgârieturi cauzate de utilizarea sa frecventă. Prin urmare, puteți utiliza bijuteria în mod regulat, fără teamă că aceasta se va uza imediat.

După cum ați văzut, avantajele argintului față de aur sunt multiple. Deși conceptul „aurul este întotdeauna aur” este adânc înrădăcinat în gândire atunci când se achiziționează o bijuterie, din ce în ce mai multe persoane optează pentru bijuterii din argint pentru a le purta zilnic chiar și cu cele mai formale ținute, fără teama de a le pierde.

Acum că ați aflat avantajele folosirii unei bijuterii din argint, nu ezitați să vă achiziționați câteva și să le purtați cu mândrie.

Puteți intra pe Alexiabijoux.ro și alege din gama variantă de bijuterii de argint, ceea ce vă poftește inima.

Nici eu nu cred că am să rezist, am să-mi ascult inima și am să-mi comand și cu câteva. Ce-i drept, nu știu unde am să le mai pun. Ultima dată când am făcut ordine la bijuterii aveam vreo 10 cutii (bine nu toate de argint, multe sunt gablonțuri, dar nu contează…cred).

Grea alegere…dar la gâtul meu va sta un lănțișor de argint cu pandantiv, cu pietre zirconiu colorate. De asemenea, îmi voi asorta ținutele elegante cu un set de argint rodiat.

Bijuterii De Argint

Dacă vă plac alegerile mele, nu ezitați să vi le comandați. Spor la cumpărături să avem…zic!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura