De ce să-ți creezi blog

Nu toată lumea își dorește să scrie, fie din lipsă de timp sau de creativitate. Există însă și persoane care […]

Nu toată lumea își dorește să scrie, fie din lipsă de timp sau de creativitate. Există însă și persoane care privesc literele ca o formă de a transforma gândurile în cuvinte (eu fac parte dintre aceste persoane). Prin intermediul blogului putem împărtăși tot ceea ce știm altor persoane. Aceste informații le pot fi de ajutor.

În prezent blogurile s-au transformat într-o importantă parte a vieții multor persoane (recunosc cu sinceritate acest lucru). Deși cititul cărților este un lucru care nu se va demoda niciodată, multe persoane profită de timpul lor și citesc tot felul de articole postate pe blog. A scrie pe un blog reprezintă o oportunitate de a împărtăși cu ceilalți cunoștințele și experiențele trăite.

În plus, a avea un blog, în prezent, este ceva la modă. Reprezintă o formă de a ne elibera de tot felul de gânduri, și de a publica articole care pot inspira și motiva alte persoane. Dacă încă nu v-ați făcut un blog, iată câteva bune motive pentru care ar trebui să vă faceți.

motive creare blog

Îmbunătățirea vieții unei alte persoane

Dacă vă veți crea un blog despre educație, călătorii, frumusețe, modă, sănătate… vă veți da seama că puteți ajuta multe persoane, chiar din confortul casei voastre. Multe persoane caută acum tot felul de informații pe internet. Articolele pe care voi le-ați scrie pe diverse teme, ar putea ajuta mult celelalte persoane.

scrierea pe blog

Blogul poate fi o sursă de venituri

Deși nu este un drum ușor (vă spun din experiență proprie), să știți că blogul poate fi o sursă de venit. Nu este nevoie să investiți mulți bani în blog, vă trebuie doar multă răbdare și timp necesar pentru a scrie articole interesante, care să atragă cât mai mulți cititori. Dacă blogul este citit de multă lume, acest lucru ar putea atrage atenția multor firme, care v-ar putea contacta, pentru a scrie pentru ele, articole publicitare – advertoriale.

Prin intermediul blogului puteți cunoaște multă lume

Blogul vă poate da posibilitatea să cunoașteți foarte multă lume. De când mi-am făcut blog, am avut ocazia să cunoscut foarte multă lume de la care am avut foarte multe lucruri de învățat. Lumea blogging-ului este fascinantă. Mereu ai ocazia să înveți lucruri noi și să cunoști oameni noi.

scriere articole pe blog

Prin intermediul blogului poți deveni cunoscut/ă

În prezent, datorită internetului și a blogului poți deveni cunoscut/ă. După ce îți creezi blog te poți promova, poți scrie articole valoroase, pe care cititorii le pot distribui pe rețelele de socializare. Trebuie însă ținut seama de faptul că popularitatea înseamnă responsabilitate. Articolele scrise pot fi citite de foarte multe persoane, de aceea informațiile împărtășite cu ceilalți trebuie să fie corecte.

Credeți că există mai multe motive pentru care merită să-ți creezi un blog? Fără îndoială, poate fi o bună idee pentru dezvoltarea creativității, învățarea de noi lucruri despre tehnologie și despre aprofundarea cunoștințelor.

 

16 thoughts on “De ce să-ți creezi blog”

  1. Mi-au trebuit cativa ani ca sa pricep ca bloggingul nu aduce doar satisfactii psihologice, ci si financiare. Acum… privesc acest domeniu, ca pe un mijloc de existenta. Desi am un job stabil, cochetez cu ideea de a ma retrage pentru a ma ocupa exclusiv de acest „hobby”.

  2. Din pacate prea multa lume crede ca iti faci un blog, scrii doua articole copiate si curg banii, cand vad ca este nevoie de multa munca si articole de calitate, marea majoritate renunta.

  3. Blogging-ul este frumos, cum ai spus, dar și dificil, cei pasionați au multe de învățat. Și vloggingul este la modă, dar pe mine nu mă atrage la fel de mult ca scrisul. Mult succes.

  4. Ai foarte mare dreptate! Eu vad blogurile ca pe o sursa de inspiratie, sunt mult mai personale, tocmai de aceea (cateodata) prefer sa citesc un blog in defavoarea unui site ”conventional, rigid”.

  5. ca sa ajungi sa obtii avantaje financiare din blog, e cale lunga! plus de asta, vad ca din ce in ce mai multi bloggeri scriu pe te miri ce si mai nimic si coboara piata. deci concurenta e mare… nu trebuie pornit cu ideea asta!

  6. Cateva motive foarte bune pentru a te apuca de scris pe blog. Eu am inceput primul meu blog scriind chestii personale. Apoi, dezvoltandu-mi abilitatile de a scrie la job am revenit la blog si l-am crescut usor-usor. Si acum am doua bloguri pe care scriu frecvent si datorita carora am primit si oferte de lucru. 🙂

  7. Eu am inceput sa scriu doar pentru ca voiam sa impartasesc stilul meu de viata si altor oamnei, nu m-am gandit la partea financiara in primii 2 ani.

  8. contactalexandrina

    Eu incă nu stiu de ce m-am apucat de blog 🙂 Nu stiu ce am avut in minte 🙂 Oricum mai in gluma mai in serios… ma relaxeaza, ma scoate din rutina – o fac deocamdata pentru mine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top