Recomandări

6 motive să-ți creezi propria firmă

Unor persoane antreprenoriatul li se potrivește perfect. Se simt ca peștele în apă în lumea afacerilor. Le-a fost dat să-și creeze propria firmă.

Eu nu știu dacă mi-a fost dat să-mi creez propria firmă, dar recunosc că de când mi-am creat-o mă simt foarte bine. Dacă și voi ați vrea să vă creați propria firmă și aveți posibilitatea să o faceți, vă recomand să nu ezitați să faceți acest lucru.

Firmă

Iată câteva motive să vă creați propria firmă:

Propria firmă îți oferă flexibilitate

Atunci când îți creezi propria firmă, ai șansa să-ți creezi propriul program de lucru. Nu mai trebuie să respecți programul stabilit de alții. Lucrezi când vrei, cât vrei. Flexibilitatea este unul dintre marile avantaje ale creării propriei firme.

Propria firmă îți posibilitatea să faci ceea ce îți place

Uneori nimic nu este mai important în viață decât să faci ceea ce-ți place. Și, de cele mai multe ori, atunci când îți înființezi o firmă ai ocazia să faci ceea ce-ți place.

Recunosc, sunt foarte norocoasă. Am șansa ca în fiecare zi să fac ceea ce-mi place. Nu cred că aș putea face altceva decât ceea ce fac acum. Posibilitatea de a face ceea ce-ți place este un foarte bun motiv să-ți creezi propria firmă.

Propria firmă îți oferă independență financiară

Afacerea proprie te ajută să obții ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna. Independență financiară. Posibilitatea să câștigi bani astfel încât să te bucuri de viață așa cum se cuvine, este extraordinară.

Independența financiară îți oferă acea libertate de care ai nevoie pentru a te simți împlinit.

Creându-ți propria firmă cunoști persoane din diverse medii  

Pe măsură ce afacerea ta se dezvoltă ai posibilitatea să cunoști oameni de la care înveți foarte multe lucruri noi și utile. Astfel, ai șansa să te dezvolți personal. Să devii tot mai bun în ceea ce faci.

Creându-ți propria firmă ai parte de recunoaștere

Deși aceasta nu este singurul motiv pentru care ar trebui să îți creezi propria afacere, adevărul este că ai parte de satisfacție atunci când cei din jurul tău te apreciază pentru ceea ce faci.

Mândria, un bun motiv să-ți creezi propria firmă

Este posibil ca foarte multe persoane să nu considere mândria un motiv pentru care merită creată o firmă. Cu toate acestea, cred că merită inclusă pe lista cu motive.

Trebuie să ne simțim mândri de ceea ce facem. Iar înființarea unei firme ne poate ajuta să fim mândri de faptul că am reușit să creăm ceva care va contribui la realizarea unor lucruri frumoase în viitor.

Eu am fost tare mândră de mine atunci când mi-am căutat firma risco.ro, un site care conține date despre firme de la Ministerul de Finanțe, rapoarte de firme, analize financiare, printre altele.

Ce pot spune despre firma mea? Este firma pe care am creat-o din momentul în care mi-am dat seama că scrierea de articole poate fi mai mult decât o pasiune. Ea se poate transforma într-o sursă de venit.

De 4 ani de zile Țenu Irina Cristina PFA îmi oferă șansa să câștig bani scriind articole pe diverse teme. Mai exact, să fac ceea ce-mi place.

În cei 4 ani de zile de când mi-am creat firma, am avut ocazia să cunosc oameni care m-au ajutat să devenit omul care sunt astăzi. Este minunat acest lucru.

Pe de altă parte, Risco.ro îi ajută pe cei interesați să descopere mai multe informații despre firma mea sau despre alte firme scriind în modul search de pe homepage numele firmei sau CUI-ul.

Firmă

Informațiile care pot fi găsite pe Risco.ro îi pot ajuta pe aceștia să-și facă o idee mai clară despre situația unei anumite firme și să ia o decizie în cunoștință de cauză.

Sunteți pregătiți să vă creați propria firmă? Într-o zi veți fi mândri că puteți fi găsiți pe Risco.ro. Succes!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

4 comentarii

 • Ernest

  Apreciez foarte mult initiativa dvs si chiar ma regasesc in aceasta poveste , fiindca eu sunt antreprenor din anul 1992 si le-am trait cam pe toate , cu bune si cu rele .
  Desigur , antreprenoriatul iti ofera multe oportunitati ,dar si multe responsabilitati fata de tine ,dar mai ales fata de cei din jur .
  Tu esti propriul tau sef , dar si propriul tau angajat . Care din cele doua le faci cel mai bine ?
  Va trebui sa conduci oameni , sa-i inspiri , sa-i ghidezi , sa-i echipezi si sa-i mentorezi .
  Eu cred ca afacerea ta este limitata de nivelul tau de leadership . Vrei o afacere mai mare , va trebui sa-ti cresti nivelul tau de leadership .
  Vrei sa ai succes intr-o afacere , cauta-ti un mentor care sa te indrume .
  Cauta-ti un coach care sa te responsabilizeze .
  Cauta oameni pe care si tu sa-i indrumi si sa-i echipezi .
  Acestea sunt sfaturile mele catre cei care pornesc acum pe drumul antreprenoriatului .

  • Irina Cristina Ţenu

   Este adevărat, întotdeauna este loc de mai bine. Deocamdată sunt doar eu în această aventură. Nu mi-am propus să-mi creez o echipă pe care să o conduc și să o ghidez. Deocamdată ofer servicii de content writing celor care au nevoie de ele și îmi e bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: