Tiramisu cu fructe

Îmi place foarte mult să gătesc. Gastronomia este pentru mine o pasiune. De câte ori am timp îmi place să încerc tot felul de reţete interesante, fie feluri principale, fie deserturi. Astăzi vreau să vă dezvălui o reţetă de tiramisu cu fructe pe care eu o fac foarte des, în special vara. Îmi place foarte mult fiindcă este răcoritoare şi foarte rapid de făcut.

Ingrediente tiramisu

4 ouă

8 linguri de zahăr

2 cutii de mascarpone

1 pachet de pişcoturi

sirop din zahăr ars sau vişinată, afinată etc.

un tub de friscă sau 2 cutii mici de frişcă lichidă

1/2 -1 kg fructe(visine/caise/piersici/ căpşuni)

Preparare tiramisu

Se prepară siropul din zahăr ars mai întâi, pentru a se răci până e gata compoziţia cu mascarpone. La sirop folosiţi câteva linguri de zăhăr în funcţie de cât de dulce vreţi să fie siropul, ardeţi zahărul si adăugaţi apă. Lăsaţi puţin să fiarbă şi luaţi de pe foc. Pişcoturile se pot înmuia şi în vişinată sau în compot.

Dacă faceţi sirop, cât timp se răceşte acesta, se separă ouăle, iar gălbenuşurile se freacă cu cele 4 linguri de zahăr până se fac spumă, se adaugă mascarpone şi se amestecă bine. Apoi, se adaugă frişca la tub sau frişca lichidă în prealabil bătută. Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi adăugaţi-le peste compoziţia de frişcă şi mascarpone. Amestecaţi din nou bine, pentru a se omogeniza compoziţia.

Pregătiţi un vas în care să puneţi tiramisu. Eu de obicei îl pun într-un vas de yena dreptunghiular, mai mare. Începeţi să aşezaţi în vas primul strat de pişcoturi în prealabil înmuiate în sirop sau vişinată. Peste pişcoturi aşezaţi o parte din compoziţia preparată, apoi un rând de fructe. Repetaţi procedul până umpleţi vasul. Penultimul rând trebuie să fie de cremă, iar ultimul de fructe. După ce terminaţi de asamblat tiramisu, puneţi vasul la frigider câteva ore. Poftă bună vă doresc!

Citește și:  Ostropel de vinete

PS: Tiramisu meu arată aşa!

tiramisu

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d