Ai o problemă cu alegerea șosetelor potrivite? Nu reușești niciodată să alegi o pereche de șosete care să se muleze perfect pe picioare și să-ți ofere confortul necesar? Nu-ți face griji, îți dezvălui eu câteva trucuri despre alegerea unor șosete femei.

Ce trebuie iei considerare când alegi șosete pentru femei

Atunci când alegi o pereche de șosete pentru femei, potrivite pentru tine, primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este mărimea, care trebuie să coincidă cu cea a încălțămintei tale. De asemenea, trebuie să ai în vedere țesătura din care sunt fabricate șosetele și tipul lor (sport, casual, elegante, subțiri, groase, scurte, medii, lungi). În cele din urmă, influențează și designul și culoarea șosetelor.

Totodată, pentru a alege șosetele potrivite este bine să ții cont de următoarele mărimi:

  • Mărimea 23 – 25, este de obicei pentru copiii foarte mici ( 2 ani);
  • Mărimea 26 – 28 este de obicei pentru copii începând cu vârsta de 4 ani;
  • Mărimea 29 – 31 pentru copii de la vârsta 6 ani;
  • Mărimea 32 – 34 pentru copii de la 8 ani sau mărimea S pentru adulți;
  •  Mărimea M ( 35 – 40) este purtată de copiii începând cu vârsta 12 ani și de asemenea de adulți;
  • Mărimea L (41-46) și, în unele cazuri, poți găsi și mărimi pana la XL care depășesc mărimea piciorului (47).

 Având în vedere acest lucru, cum alegi dimensiunea perfectă? În mod normal, trebuie să alegi șosete a căror mărime coincide cu cea a încălțămintei tale. Dar există întotdeauna șosete a căror mărime se potrivește la diverse tipuri de încălțăminte.

 În acest caz, ar trebui să optezi pentru un model mai mic, deoarece este mai bine dacă este șosetele sunt un număr mai mic decât prea strâmte, deoarece cele prea strâmte îți pot provoca disconfort. Același lucru este valabil și dacă ai piciorul mai îngust.

1. Țesătura din care sunt fabricate șosetele

Iarna este bine să alegi șosete pentru femei din terry sau din lână. Ai nevoie de o țesătură care să-ți încălzească piciorul și să te protejeze de temperaturile scăzute. Pentru a-ți menține corpul la o temperatură constantă, cel mai important lucru este să-ți încălzești picioarele și mâinile.

Vara, cele mai potrivite sunt șosetele de bumbac, respirabile, care controlează mai bine transpirația. Dacă ești în căutarea unor șosete sport, poți alege și materiale foarte rezistente care sunt potrivite pentru această activitate, precum nailon, poliester sau lycra.

Dacă faci parte dintre persoanele care nu poartă de obicei șosete vara din cauza căldurii, trebuie să știi că dacă picioarele intră în contact direct cu pantofii se pot confrunta cu ciuperci, miros urât, vezicule și, mai ales, pot deforma interiorul pantofilor.

Tipuri de șosete pentru femei

  • Pinky: Acestea sunt șosete care acoperă doar degetele și călcâiul piciorului, lăsând mai expusă partea picioarelor. Cele din bumbac au o manșetă dublă reglabilă pe călcâi pentru a preveni alunecarea și frecarea.
  • Invizibile: După cum sugerează și numele, sunt șosete care nu se văd deoarece sunt ascunse în interiorul pantofului. Sunt cele mai folosite pentru pantofii din material textil (pentru vară) sau chiar pentru pantofi sport.
  • Șosete până la gleznă (scurte): Sunt de obicei folosite atât la ținute mai casual, cât și sport. Unele modele de șosete din bumbac pot fi prevăzute cu dungi colorate și logo-ul în partea superioară, care le dau un plus de farmec și stil.  
  • Șosete ½ sau lungi: Sunt de obicei folosite iarna sau în perioadele mai reci, deoarece acoperă și o parte a piciorului. Ele pot fi ascunse sub o piesă vestimentară precum pantaloni sau pot fi puse în evidență dacă porți o fustă, de exemplu.

 De unde poți achiziționa șosete pentru femei

Și, după ce ți-am dezvăluit câteva trucuri privind alegerea unor șosete pentru femei, a venit timpul să-ți spun și de unde ți le poți achiziționa. Intră în magazinul online Shop.ciserom.ro și alege-ți ce șosete pentru femeidorești, găsești o gamă variată de modele nu doar pentru femei, ci și pentru copii și bărbați. Poți face comandă la nr. tel. +40 258 732785. Spor la cumpărături!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura