Îmi place foarte mult să gătesc. Gastronomia este pentru mine o pasiune. De câte ori am timp îmi place să încerc tot felul de reţete interesante, fie feluri principale, fie deserturi. Astăzi vreau să vă dezvălui o reţetă de tiramisu cu fructe pe care eu o fac foarte des, în special vara. Îmi place foarte mult fiindcă este răcoritoare şi foarte rapid de făcut.

Ingrediente tiramisu

  • 4 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 1 cutie de 500 de grame de mascarpone
  • 1 pachet mare de pişcoturi
  • sirop din zahăr ars sau vişinată, afinată (ce preferați)
  • un tub de friscă sau 2 cutii mici de frişcă lichidă
  • 1/2 -1 kg fructe(vișine/caise/piersici/ căpșuni)

Preparare tiramisu

Se prepară siropul din zahăr ars mai întâi, pentru a se răci până e gata compoziţia cu mascarpone. Pentru prepararea siropului folosiţi câteva linguri de zăhăr în funcţie de cât de dulce vreţi să fie acesta, caramelizați zahărul, apoi adăugaţi apă. Lăsaţi-l puţin să fiarbă, apoi luaţi-l de pe foc pentru a se răci. Sfat util! Pişcoturile se pot înmuia şi în vişinată sau chiar în compot.

Dacă faceţi sirop, cât timp se răceşte acesta, se separă ouăle, iar gălbenuşurile se freacă cu cele 8 linguri de zahăr până se fac spumă, se adaugă mascarpone şi se amestecă bine. Apoi, se adaugă frişca la tub sau frişca lichidă (în prealabil bătută). Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi adăugaţi-le peste compoziţia de frişcă şi mascarpone. Amestecaţi din nou astfel încât să omogenizați cât mai bine compoziţia.

Pregătiţi un vas în care să asamblați tiramisu. Eu de obicei îl pun într-un vas de yena dreptunghiular, mai mare. Începeţi să aşezaţi în vas primul strat de pişcoturi (în prealabil înmuiate puțin în sirop sau vişinată). Peste pişcoturi aşezaţi o parte din compoziţia preparată, apoi un rând de fructe. Repetaţi procedeul până umpleţi vasul. Penultimul rând trebuie să fie de cremă, iar ultimul de fructe. După ce terminaţi de asamblat tiramisu, puneţi vasul la frigider pentru câteva ore. Poftă bună vă doresc!

PS: Tiramisu meu arată aşa!

tiramisu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina Cristina

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura