Ciocolată Dubai, o ciocolată pe care încă nu am gustat-o, dar despre care am auzit des în ultimele zile. Ba mai mult, ieri am aflat că s-ar găsi la ofertă într-un supermarket cunoscut. Nu sunt mare fan ciocolată, dar îmi place să gust produse noi. Sunt și pofticioasă, și curioasă din fire. Dar, există aproape întotdeauna un dar la mine, în ciuda poftelor și curiozităților mele, nu îmi place să dau mulți bani pe dulciuri (dacă le pot crea eu).

Și se pare că se poate prepara acasă acest răsfăț dulce care combină ciocolata cu umplutură de cataif și cremă de fistic. Așa că, am început cercetările și am descoperit o rețetă ușoară, pe care o împărtășesc cu tine, în caz că ți-e poftă de ciocolată Dubai.

Ciocolată-Dubai

Ciocolată Dubai rețetă

Ingrediente

  • Cataif pentru ciocolată Dubai: circa 227 de grame (tocat)
  • Unt nesărat: 2 linguri
  • Batoane de ciocolată cu lapte: 2 (circa 114 grame, tăiate grosier)
  • Batoane de ciocolată neagră: 2 (circa 114 grame, tăiate grosier)
  • Cremă de fistic: 1/2 cană
  • Tahini: 1/4 cană

Instrucţiuni

  1. Pregătește cataiful:

Într-o tigaie mare, la foc mediu, topește untul. Adaugă cataiful tocat și prăjește-l până devine maro auriu și crocant, aproximativ 8 minute.  Ia-l de pe foc și lasă-l să se răcească.

   2. Topește ciocolata:

Într-un castron potrivit pentru cuptorul cu microunde, combină toată ciocolata tocată (atât cu lapte, cât și neagră). Pune-o la microunde timp de 2 minute, apoi amestec-o până se omogenizează.

3. Modelează ciocolata Dubai:

Toarnă un strat subțire de ciocolată topită în forme de batoane de ciocolată, asigurându-te că rămâne suficient spațiu în fiecare fantă. Dă-le la frigider pentru aproximativ 10 minute pentru a se întări.

4. Prepară umplutura:

Într-un castron, amestecă crema de fistic, pasta tahini și cataiful prăjit până se omogenizează bine.

5. Asamblează batoanele:

Scoate formele din frigider și umple-le cu un strat gros de amestec de cataif. Aplatizează-l cu o lingură. Toarnă restul de ciocolată topită peste umplutura de cataif pentru a o acoperi complet.

 6. Finalizare:

Pune formele la frigider și lasă-le să se răcească timp de 30 de minute până la 1 oră până se întăresc complet.

7. Servire

Odată întărite, scoate cu grijă batoanele de ciocolată din forme. Păstrează-le la frigider până sunt gata de savurat! Și gata ciocolata Dubai, preparată cu mânuțele tale.

Sfat! Bucură-te de această rețetă cu texturi și arome unice! Transform-o în răsfățul perfect pentru orice ocazie! De îndată ce am să o prepar, eu așa am să fac.

Trucuri:

 Poți înlocui, se pare, cataiful cu aluatul filo mărunțit, o alternativă comună pentru o astfel de ciocolată. Acesta poate oferi o textură similară și crocantă atunci când este copt.

Cu toate acestea, este important de reținut că, deși pot fi folosit drept înlocuitor în multe rețete, aroma și textura aluatului filo pot diferi ușor datorită modului diferit de preparare. Dacă alegi să utilizezi filo mărunțit, asigură-te că este bine uns cu unt pentru a obține textura crocantă dorită.

Pe curând!

Irina

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina Cristina

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura