Productivitatea Zilnică
Lifestyle

7 pași simpli pentru a-ți îmbunătăți productivitatea zilnică

Productivitatea Zilnică

Cum stai cu productivitatea? Când ești mai productiv/ă? Mie mi-e greu să răspund la aceste două întrebări. La mine productivitatea depinde de starea pe care o am și de inspirație, evident. Sunt zile sau momente în care scriu foarte greu.

Uneori nu reușesc să-mi gestionez bine timpul iar acesta trece fără să-mi dau seama când. Și uite așa ceea ce mi-am propus într-o anumită zi rămâne doar în faza de lucru de făcut (sau de articol de scris). în ziua următoare Este extrem de stresant să constanți că nu ai reușit să faci ce ți-ai propus. Din acest motiv, m-am gândit că trebuie să fac ceva pentru a-mi îmbunătăți productivitatea. Dacă și tu te confrunți cu aceeași situație, îți recomand să urmezi următorii câțiva pași simpli pentru a-ți îmbunătăți productivitatea.

Pasul 1: măsoară-ți productivitatea zilnică în rezultate, nu în ore

„Orele nu sunt un bun înlocuitor pentru ceea ce producem”, spun experții nu o spun eu. Zic să-i ascultăm. Prin urmare, trebuie să știi ce faci foarte bine, să înveți să perfecționezi acele lucruri pe care nu le faci bine și să-ți evaluezi propriile rezultate, în loc să continui să faci lucruri în mod necorespunzător.

Pasul 2: clasifică-ți obiectivele

Acesta este considerat un punct fundamental asupra căruia mulți oameni nu se opresc. Pentru a ști cum să-ți petreci timpul prețios, trebuie să știi care sunt prioritățile tale. Fă o clasificare a obiectivelor tale, inclusiv a ceea ce îți place, a punctele tale forte, a scopului din spatele fiecărui obiectiv și a modului în care acestea se potrivesc nevoilor generale mai largi legate de viața profesională, fie ca freelancer sau în cadrul companiei în care lucrezi.

Pasul 3: descompune sarcinile într-unele mai mici

Poți începe cu cele mai ușoare, mai rapide și mai simple sau, dimpotrivă, lasă-le pe acestea până la sfârșitul zilei, când te cuprinde oboseala. De asemenea, ar trebui să știi care sunt momentele zilei în care dai dovadă de cea mai mare productivitate. În orice caz, divizarea sarcinilor este o cheie fundamentală, de asemenea, pentru a reduce stresul și anxietatea.

Pasul 4: începe cu sfârșitul

O strategie interesantă pe care Robert Pozen (executiv financiar american, autorul cărții Extreme Productivity: Booast Your Results, Reduce Your Hours) o recomandă pentru proiecte mai mari. Ideea este să începi cu ceea ce crezi că vor fi principalele concluzii și răspunsuri pe care, bineînțeles, le vei putea revizui și modifica în timpul dezvoltării proiectului.

Pasul 5: ia o pauza pentru a te gândi

Este esențial să îți rezervi un anumit timp pe zi pentru a medita la activitatea pe care o desfășori, la așteptările de la locul de muncă, căile viitoare sau cerințele fiecărui proiect.

Pasul 6: minimizează alegerile zilnice

În perioadele cu volum mare de muncă sau stres, poți lua decizii programate în avans cu o seară înainte, cum ar fi hainele pe care le vei purta la birou sau cei vei mânca la pauza de masă.

Pasul 7: Nu te mai gândi la muncă când ajungi acasă

Este important să ajungi acasă la o oră rezonabilă și să știi să te deconectezi de  muncă, să renunți la dispozitivele de ultimă generație, să petreci timp cu cei dragi, să îți cultivi hobby-urile și să te odihnești. Același lucru este valabil și dacă lucrezi de acasă.

Nu-i așa că acești pași sunt chiar simpli? Mie așa mi se par. Prin urmare, încerc să-i pun în aplicare. Îți recomand să faci același lucru. Cred că este foarte important să fim cât mai productivi în aceste vremuri grele. Îmi place să cred că, cu cât vom fi mai productivi, cu atât vom fi mai fericiți. Productivitate maximă îți doresc!

Comments

iulie 20, 2020 at 12:56 pm

Sunt de mare folos acești pași. Este de mare ajutor partea cu descompunerea sarcinilor în unele mai mici, așa reușești mult mai ușor să gestionezi timpul și să nu te stresezi prea mult.
Foarte util articolul!



iulie 22, 2020 at 9:00 am

Eu aplic cateva dintre sfaturile tale si in weekend de obicei imi iau timp doar pentru mine si familie si nu ma mai gandesc la munca deloc.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura