Nașterea unui bebeluș provoacă mare bucurie în orice familie. Mama și restul familiei își doresc ca totul să fie cât mai frumos, mai curat și mai ordonat. Camera viitorului copil, ca să nu mai zic: jucăriile sale, pătuțul, hainele … totul trebuie să arate impecabil. E ca și cum nou-născutul s-ar opri în ușa camerei sale și ar spune: Uau, ce încăpere frumoasă mi-au pregătit!

Adevărul este că decorarea celei mai calde camere din punct de vedere emoțional este dificilă. În acest articol îți voi da câteva idei despre cum să decorezi camera copilului tău, cel care urmează să se nască sau cel care îți umple deja anii de bucurie.

Culoarea camerei copilului

Indiferent dacă este vorba despre fată sau băiat, culoarea aleasă pentru a picta pereții camerei copilului ar trebui să transmită pace, securitate, încredere,dragoste … de aceea, chiar și atunci când alegi să pui păpuși peste tot, culorii fundalului trebuie să-i acorzi importanța pe care o are.

Culorile numite „pastel” sunt perfecte pentru a da o nuanță frumoasă camerei bebelușului. Acestea cuprind o gamă largă de nuanțe printre care sunt albastru deschis, bej, galben, verde, roz, somon … oricare dintre cele pe care le-am menționat și multe altele care nu sunt pe listă, pot fi perfecte.

Acum, dacă dorești să amesteci diferite nuanțele în aceeași cameră, poate fi o bună idee să pictezi trei pereți într-o culoare și un al patrulea într-o altă culoare, care contrastează bine cu prima sau este apropiată de ea, în funcție de gustul tău.

De asemenea, poți picta doi pereți de aceeași nuanță și picta alți doi în oricare altă nuanță.

Decorează astfel încât să economisești spațiu

Un alt punct de care trebuie să ții cont este spațiul. Mai presus de toate, camerele mici au nevoie de „totul la locul său” pentru a menține ordinea, echilibrul și pentru a nu provoca stres.

Dacă acesta este cazul casei tale, alege să nu supraîncarci mediul cu culori, deoarece acest lucru va provoca haos.

Cumpără mobilă de aceeași culoare- albă, de preferință, va da senzația că spațiul nu este atât de mic și că fiecare piesă de mobilier este acolo unde trebuie.

Pentru a te ajuta să profiți la maximum de spațiu, îți recomand să cumperi materiale și elemente decorative care pot puse pe perete pentru a elibera pardoseala și a lăsa  loc de plimbare. În cadrul acestui grup poți include:

-Dacă utilizezi ventilatoare pentru a răcori camera, cumpără dintr-acelea agățate pe tavan sau care se pot prinde de perete.

-Masa din cameră este bine să o montezi pe perete

– Montează masa pe care o alegi la o anumită înălțime de podea.

-Plasează un raft sau niște grinzi pe pereți pentru a putea așeza toate animăluțele de pluș, păpușile sau mașinuțele. Unora le place să pună grinzi peste tot prin cameră și folosesc jucăriile ca elemente decorative.

Decorează camera copilului reciclând diverse obiecte

Reciclarea oferă o a doua șansă, o valoare suplimentară unui obiect sau material care poate a fost construit și făcut pentru a oferi un scop foarte diferit de ceea ce ai de gând să faci cu el în această a doua etapă. Nu încheia viața utilă a unui element și înzestrează-l cu caracteristici suplimentare, astfel încât să poată servi altor scopuri.

Reciclarea poate fi o modalitate de a decora camera copilului tău, cu lucruri create de propriile mâini. Lucruri de genul acesta îți vor crea o satisfacție personală mai mare decât dacă ai angaja un expert în decorațiuni pentru a decora camera copilului.

Vezi ce obiecte pe care nu le mai utilizezi te pot ajuta să oferi camerei copilului tău o notă personală.

Dacă nu ai tot ce-ți trebuie mai cumpără câteva ceva. De exemplu, poți cumpara un scaun de masa Bebe 2 in 1, un balansoar si scaun 3 in 1 pentru bebelusi si copii 0-18kg Ecotoys sau un cort de joaca pentru copii IPlay.

balansoar si scaun bebelusiscaun de masa bebe

Cort de Joacă Camera Copilului

Dacă vă plac și vi le doriți sunați la 0747497899. Spor la cumpărături!

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura