pexels photo 796602
Guest-Posts / Sfaturi practice

Guestpost: 5 lucruri care trebuie sa fie bune, articol scris de Răzvan Lupitu

pexels photo 796602

În acest articol o să fac o listă cu 5 lucruri care ne fac viața mai ușoară, dacă sunt de calitate. Eu sunt o fire ambițioasă, astfel că pentru a fi productiv, am învățat să îmi cumpăr lucruri care nu mă sabotează, care mă ajută în încercarea mea continuă de a fi mai bun.

Am pus pe listă lucrurile care mie-mi par absolut esențiale. Nu știu alții cum funcționează, dar eu de multe ori consider că sunt prea sărac să-mi cumpăr lucruri ieftine… Adică, în traducere, prefer să mă documentez înainte și să dau un bănuț în plus, decât să fiu nevoit să tot înlocuiesc lucruri, să mă frustrez și să pierd și o grămadă de timp.

Salteaua:

Este foarte important să dormim bine, astfel că orice listă pe care o voi face eu va începe cu salteaua. Dacă nu vom reuși să ne odihnim, nu vom putea fi productivi. Mie personal îmi place ca salteaua să fie puțin tare, dar totuși să n-am impresia că dorm afară, trotuar. E nevoie de documentare multă înainte de a cumpăra o saltea, iar secretul este să citiți review-urile lăsate după 6 – 12 luni de la achiziție, că atunci când e nouă, orice saltea e bună.
saltea

Perna:

Dacă nu vrei să te foiești de colo-colo (să ai un somn agitat, cum zic specialiștii), alege o pernă bună. Mie personal îmi plac pernele mari, dar aici ține de gusturi… E diferență mare între perna aia ieftină de burete și una manufacturată cu tehnologie modernă. Eu am o pernă Dormeo cu gel răcoros și spumă cu memorie, dar tot nu o bate pe aia făcută de către bunica, umplută cu pene.
perna dormeo

Încălțămintea:

Știu, teneșii sunt mișto, dar ăia obișnuiți nu sunt deloc comozi, iar talpa fiind subțire, nu reduce din șoc atunci când călcăm pe pietre. Eu port încălțăminte de trekking (talpă dură, care amortizează șocuri) și adidași de running (talpă foarte moale, care face încălțămintea foarte comodă) când merg mai mult, că altfel mă dor picioare și mă ustură tălpile… Aleg în funcție de destinație.

În ieșiri am mers pe jos și câte 12-15 km, nu-mi imaginez cum ar fi fost picioarele mele dacă foloseam teneși obișnuiți.

Iar de banii pe care-i dai pe o pereche de converși (Converce – pentru specialiști), îți iei super pantofi de trekking, cu talpă Vibram și membrană Gore-tex.
legs snickers converse

Șosetele:

Astea trebuie să fie mereu bune, iar motivele sunt evidente. Oricât de spălat ai fi pe picioare și oricât de bună ar fi încălțămintea, încearcă să stai 8 ore încălțat cu ciorapi dinăia ieftini, de plastic… o să miroși rapid feedbackul.

Sunt bune șosetele din lână merino, țin mirosurile la distanță și păstrează piciorul cald sau rece, în funcție de anotimp. Oițele argentiniere sunt răsfățate special pentru a face lână moale și eficientă din punct de vedere termic.
sosete merino

Scaun bun de birou:

Dacă vă petreceți mult timp la birou, aveți nevoie să fiți productivi. Ca să fiți productivi, vă trebuie obligatoriu un birou care să vă faciliteze să stați într-o poziție naturală și un scaun bun și comod. Contează, mai ales dacă lucrați de acasă sau petreceți mult timp la un birou.

Nu știu cum funcționează alții, dar eu dacă nu stau comod nu pot să fiu productiv. Scaunele bune sunt scumpuțe, dar merită fiecare bănuț. Când aleg un scaun, mă duc întâi pe la magazine și le probez, iar apoi studiez review-urile scrise după 6-12 luni de utilizare.
Lucruri

PS.

Articolul a fost scris de către Răzvan, care de obicei are opinii despre experiențe personale, călătorii și oameni pe 99XP.ro. Răzvan îi mulțumește Irinei că l-a lăsat să publice un articol pe blogul ei. Lui Răzvan i se pare ciudat să scrie despre el la persoana a III-a.


După deja ați aflat, Răzvan Lupitu este autorul acestui articol util și interesant. Și Irina îi mulțumește lui Răzvan pentru „spargerea gheții” și publicarea primului articol în secțiunea de guestpost-uri. Îl mai așteaptă și cu alte articole la fel de interesante pe site-ul ei și îi urează mult succes în tot ceea ce face.

Comments

iunie 9, 2020 at 10:58 am

Si eu cred ca lucrurile enumerate de Razvan trebuie sa fie de calitate. Mai ales ca ne „ating” direct. 🙂



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura