Recomandări

3 din 5 relații se sfârșesc pe neașteptate! Descoperă 5 motive care duc la distrugerea armoniei din cuplu!

Relații

În societatea contemporană, relațiile nu par a mai fi bazate pe aceleași principii și legături ca odinioară, iar partenerii nu sunt dispuși să lupte pentru sentimentele care îi înnobilează, alegând să abandoneze pur și simplu relația de cuplu, implicit partenerul. Pe de altă parte, sunt destul de mulți oameni care aleg să își petreacă existența singuri, fie din cauză că le este teamă de un nou eșec amoros, fie pentru că nu mai sunt pregătiți să facă anumite sacrificii.

Descoperă motivele pentru care cele mai multe dintre relații ajung să se sfârșească!

Intervine monotonia și lipsa manifestărilor romantice
Monotonia și lipsa romantismului sunt două aspecte destul de importante ce duc la terminarea unei relații. Dacă la început, grija ambilor parteneri este să descopere și că cunoască din ce în ce mai multe aspecte legate de viața persoanei care i-a stârrnit interesul, după un timp, în momentul în care au început să se cunoască într-o proporție destul de mare, este posibil să intervină monotonia. Mesajele și apelurile vor fi mai puțin dese, momentele romantice la fel și ele, iar pe măsură ce timpul trece, cele mai multe relații care urmează traiectoria asta ajung să se sfârșească.

Dacă simți că relația ta se află într-un con de umbră, este momentul să faci ceva pentru ca acest factor să nu fie unul care să vă afecteze. De exemplu, ai putea să cumperi un vin romanesc de pe site-ul Ellawine și să organizezi o cină romantică pentru tine și iubitul tău, pentru a retrăi momentele frumoase de la începutul relației, putând astfel să depășiți această perioadă de plafonare în care vă aflați în prezent.

Posesivitatea și gelozia – 2 factori care ucid relațiile
Poate cele mai importante aspecte care duc la dererioarea relațiilor sunt reprezentate de apariția sentimentului de gelozie și implicit de posesivitate față de partenerul de viață. Cauzele sunt mai mult de natură personală, interioară și țin de nesiguranța propriei persoane și de subaprecierea persoanală, de aceea majoritatea persoanelor, în special partea feminină, dezvoltă aceste sentimente, fără ca partenerul să ofere probe clare ale infidelității. Încearcă să ai o atitudine pozitivă față de tine, să schimbi aspectele care te deranjează, iar în acest fel vei avea mai multă încrederea în propria persoană și în cel de lângă tine.

Invadarea spațiului personal al partenerului devine o acțiune din ce în ce mai frustrantă
Pe măsură ce relația avansează, majoritatea partenerilor tind să facă majoritatea activităților împreună, iar viața personală să treacă pe planul doi. Este important să îi acorzi partenerului de viață timpul necesar, să îl încurajezi să iasă din când în când împreună cu prietenii și să se distreze și pe cont propriu. Același lucru este valabil atât pentru partea masculină, cât și pentru cea feminină.

Citește și:  Cum începeți o aventură antreprenorială

Mai mult decât atât, ai putea să îți surprinzi perechea, organizându-i o petrecere surpriză, invitându-i prietenii și lăsându-i să își petreacă timpul împreună. Pentru ca seară să fie una reușită, iar iubitul tău să se destindă și să se relaxeze, este necesar să acorzi atenție detaliilor importante unei petreceri. Spre exemplu, poți să dai comandă de mâncarea lui preferată, poți alege băuturile pe care știi că le consumă ocazional cu prietenii doar accesând link-ul următor https://www.ellawine.ro/băuturi-fine/țuica-și-palincă și, de asemenea, poți achiziționa jocurile preferate pe care să le folosească pentru a întreține atmosfera petrecerii.

Lipsa comunicării
În orice fel de relație, comunicarea este cheia, cu atât mai mult în viața de cuplu. Oricât de mici ar fi nemulțumirile, nu le lăsa să ia amploare și discută cu partenerul tău despre episoadele neplăcute, dar și despre cele plăcute. Consultă-i părerea și în legătură cu alte aspecte ce nu țin neapărat de relația voastră și încearcă, pe cât posibil, să nu lași lucrurile să devină monotone, ajungând doi străini care împart aceeași casă. Desigur, și el ar trebui să fie implicat și să manifeste același interes pentru a spori comunicarea.


Intervenția altor persoane
Nu este neapărat vorba despre apariția unor noi posibili parteneri, cât despre intervenția din partea familiei sau apropiaților. Trebuie să îți reamintești că un cuplu este format din două persoane și oricât de bine intenționați ar fi prietenii apropiați sau membrii familiei, nu ar trebui să lași ca părerile lor să vă afecteze relația. Ascultă-le sfaturile, dar decideți împreună care este cea mai bună soluție și variantă pentru voi.

Aceștia sunt, așadar, cei mai importanți factori care duc la ruptura dintre parteneri. Chiar dacă relația voastră este una tensionată în acest moment, dacă vă doriți să treceți peste acest moment fatidic, ar trebui să învățați să vă rezolvați problemele, nu să alegeți calea cea mai simplă-despărțirea-mai ales când aspectele care vă aduc într-un punct contradictoriu nu prezintă gravitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: