Care sunt cele mai romantice insule din lume?

Insule romantice- Galesnjak- Croația

Galesnjak- Croația

Știți care sunt cele mai romantice insule din lume? Sub formă de inimă, insula croată Galesnjak este un punct de atracție turistică, în luna februarie, pe data de 14. Lista este lungă, pentru că se știe că plăcerile sunt foarte subiective. Toată lumea iubește insulele, de aceea au fost create. Cu toate acestea, este adevărat că există insule nominalizate ca fiind „cele mai romantice“, care apar în majoritatea colțurilor, indiferent de țara în care sunt. Astfel, în ceea ce privește Europa, insula italiană Capri este un must: ecouri istorice, ape azurii și frumoase trasee și piscuri au încântat iubitorii de frumos de-a lungul secolelor.

O mare de insule, o mare de turiști

Atitudinii contemplative și diverselor cupluri recente sau celor ce se sprijină pe ani de iubire, li se alătură peisajele lunare din Lanzarote și nuditatea vulcanică imaginativă; plajele și lumea aproape virgină a Formenterei, unde cuplurile se pot plimba în intimitate, departe de aglomerația sugerată de luminile Ibizei, care se observă la orizont; sau Santorini cu stâncile sale spectaculoase, cu arhitectura greacă seducătoare populată de restaurante și hoteluri.

Printre cele mai vizitate și romantice insule din lume, de asemenea, sunt Bali (Indonezia), Mauritius, Bora Bora (Polinezia Franceză), Bocas del Toro (Panama), Catalina (California, EE. UU.) sau Boracay (Filipine).

Meadow in Trittau, Germania

Meadow in Trittau, Germania

Ideal ar fi ca insula să aibă formă de inimă, avatarul geografic, care este cel mai frecvent imaginat. În Europa, avem mica insulă nelocuită, Galesnjak, situată în Marea Adriatică, în largul coastei croate. Pădurile sale singuratice și plajele sunt vizitate de cupluri, dar acest teritoriu mic cu capital integral privat, nu dispune încă de infrastructură. Același lucru este valabil pentru alte inimi geografice care plutesc în mările și lacurile de pe planetă: Makepeace (Australia), Heart Shaped (Coreea de Sud), Blueberry (Canada), Tavarua (Fiji), Heart-Shaped Mangrove, New Caledonia, Isla Corazón, Ecuador, Meadow in Trittau, Germania (perfectă pentru tinerii căsătoriți)…

Citește și:  Curiozități despre cărți. Ce nu știai despre ele

Voi ce insule interesante cunoașteți? Pe care ați vrea să le vizitați?

You may also like...

14 Responses

 1. Nu stiam despre aceste insule. Cu siguranta mi-ar placea sa le vizitez.

 2. Mona spune:

  Ai amintit de unele pe care nu le cunoșteam și mă bucur că le-am descoperit, cel puțin denumirea
  Mi-ar plăcea să vizitez Bali și Filipine. Poate într-o zi.

 3. De multe din ele nici n-am auzit. Dar insula Boracay s-a închis demult. Acest paradis virgin va fi transformat într-un resort exclusivist.
  Mi-ar plăcea să ajung la un moment dat în Bali.

 4. M.C.Simon spune:

  Acum ca ai mentionat toate aceste insule… desi am calatorit in lung si-n lat… pana acum am fost pe una singura. Insula Elefantilor (Elephanta’s Cave) situata in Oceanul Indian, la Vest de Mumbai. Multumesc pentru listuta. Poate vizitez si eu cateva din aceste insule.

 5. Bali e una dintre destinatiile mele la care visez. Aș ajunge pe orice insulă, înconjurată de apă să fiu, să fie vreme însorită și nisip fin. Acum constat că n-am fost decât pe-o singură insulă și aceea-i Cuba! 🙂 Aaa, dacă pot intra aici și Irlanda sau Marea Britanie… tot insule sunt!

 6. Adriana Ivan spune:

  Pe toate aș dori să le vizitez. Sper să reușesc să le vizitez măcar pe cele amintite de tine .

 7. Mi-ar placea sa ajung in Bali sau in Bora Bora. Poate voi reusi vreodata, in viata asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: