Castravetele este la fel de hidratant precum apa și are proprietăți anti-inflamatorii, antioxidante și calmante. Castravetele conține 96% apă. Acest lucru face ca aportul caloric să fie redus (12 kcal la 100 de grame) și este un aliat excelent atunci când vine căldura deoarece ne hidratează. În plus, conținutul de vitamina K, vitamina B, vitamina C și minerale, cum ar fi cupru, potasiu și mangan ne poate îmbunătăți sănătatea.
Castravetele și beneficiile sale
Flavonoidele sale, polifenolii și taninii luptă împotriva oxidării celulelor. Printre beneficiile castravetelui, nutriționiștii includ:
Castravetele este un puternic antiinflamator
Sunt puține persoane care folosesc castravetele pentru a reduce umflătura de sub ochi. Consumat, are efect antiinflamator similar asupra abdomenului. Acest lucru se explică prin conținutul său de quercetină, un flavonoid antioxidant care reduce inflamația și este eficient în inhibarea activității enzimelor proinflamatorii.
Acțiune preventivă
Acesta conține polifenoli numiți lignani, care ajută la reducerea riscului de cancer mamar, uterin, cancer ovarian și cancer de prostată; conține fitonutrienți numiți cucurbitacini, care au proprietăți anticancerigene.
Ameliorează durerile menstruale
În timpul ciclului menstrual, suferim de deshidratare puternică, de oboseală și burtă umflată. Prin urmare, este recomandabil să se bea multă apă. Castravetele este capabil de ne hidrata și de a atenua senzația de oboseală și de uscăciune.
Ajută memoria
Flavonoidul antiinflamator numit fisetin ajută la îmbunătățirea memoriei și protejează celulele împotriva deteriorării provocate de îmbătrânire.
Antioxidant
Pe lângă vitamina C și beta-caroten conține quercetin, luteolin, kaempferol, care sunt flavonoizi antioxidanți.
Elimină respirația urât mirositoare și îmbunătățește digestia
Dacă se pune o felie de castravete pe limbă, acesta elimină bacteriile care cauzează miros urât. De asemenea, consumat ajută mult digestia. O digestie proastă poate fi o cauză a apariției halitozei. În plus, crește pH-ul stomacului, care ajută la prevenirea simptomelor de reflux acid.
Calmează anxietatea
Conținutul de vitamina B (B1, B5 și B7) ajută la reducerea stresului. În plus, daca este consumat cu tot cu coajă, care conține fibre insolubile, acesta va îmbunătăți volumul scaunului ameliorând simptomele constipației.
[…] și testosteron, care este anticelulitic, crește libidoul și produce o stare de bine. În plus, exercițiul contribuie la creșterea celulelor stem regeneratoare și antioxidante, mobilizează grăsimea din țesutul adipos și reduce mărimea adipocitei, care este celula […]