Sănătatea nu e totul, dar fără sănătate totul e nimic, spunea filosoful german Arthur Schopenhauer. Mereu îmi amintesc de aceste vorbe când vine vorba de sănătate. Și mereu încerc să aflu cum ne-o putem proteja.

Într-una din zilele trecute, citind un articol medical, am aflat de multiplele beneficii ale zeolitului, așa că am decis să vă dezvălui ce este acesta și cum ne poate ajuta să ne protejăm sănătatea.

Zeolitul este un activator și potențiator al sistemului imunitar, curăță sângele, sistemul limfatic, sistemul glandular, elimină metalele grele și toxinele din organism într-o manieră eficientă și sigură și este eficient în stabilizarea tuturor sistemelor funcționale ale organismului.

Rețineți! Multe dintre problemele noastre de sănătate sunt cauzate, fără să știm, de toxinele și metalele grele prezente în corpul nostru.

Ce este zeolitul?

Este un mineral natural (clinoptilolitul) de origine vulcanică, format din cenușă și apă de mare, care are o sarcină negativă care acționează ca un magnet atrăgând toxinele din organism și eliminându-le prin mijloace naturale.

Structura zeolitului are formă de faguri și poartă o sarcină negativă naturală (-). Atunci când sunt ingerate, toate metalele grele, toxinele și substanțele chimice dăunătoare (+) sunt atrase sau prinse de zeolit ​​pentru a fi eliminate din organism în mod natural prin urină în cea mai mare parte. Într-un procent mai mic, restul toxinelor sunt eliminate prin fecale sau prin transpirație.

Beneficii ale zeolitului

Echilibrează pH-ul corpului, prevenind astfel dezvoltarea celulelor străine și, totodată, întărind sistemul imunitar al întregului organism. Zeolitul a devenit alegerea #1 pentru detoxifierea naturală, deoarece este 100% sigur și eficient.

Pe de altă parte, studiile științifice realizate de-a lungul timpului, au demonstrat că zeolitul (clinoptilolitul) nu este dăunător pentru corpul uman. Rămășițele sale sunt complet eliminate din organism în decurs de 6 până la 8 ore, împreună cu toxinele. În plus, este un compus foarte stabil, nefiind afectat de căldură sau frig. De asemenea, zeolitul ajută la:

  • Detoxifierea organismului
  • Echilibrarea nivelului pH-ului
  • Combaterea virușilor
  • Menținerea sănătății sistemului gastro-intestinal
  • Combaterea astmului
  • Reducerea simptomelor alergiei.

În plus, este un bun adjuvant în disfuncționalități hepatice, diabet, tulburări ale intestinului, colon iritabil, afecțiuni tumorale, chist, noduli, cancer, printre altele.

În trecut, a fost utilizat pe scară largă în Asia (China, Rusia, India) ca supliment natural pentru a promova sănătatea și bunăstarea organismului.

Zeolitul ​​astăzi

Astăzi, este utilizat pe scară largă și industrial, pentru purificarea apei și a aerului, ca purificator în industria alimentară, pentru fertilizarea agricolă și ca supliment mineral în alimentația animalelor.

Particularitatea zeolitului, așa cum am spus mai înainte, este sarcina sa electrică negativă, care atrage metale grele (mercur, plumb, cadmiu, arsen etc.) și toxinele, care au de obicei o sarcină pozitivă.

Sarcina negativă ajută, de asemenea, la distribuirea mineralelor utile (calciu, sodiu, magneziu, fosfor) și a acidului generat de ionii de hidrogen (de aceea este considerat un tampon alcalin).

Puterea de atragere și eliminare a toxinelor pe care o are zeolitul se bazează pe capacitatea sa de a face diferența între moleculele utile și cele toxice. Atrage cu ușurință metale grele și toxice (de obicei mici și foarte încărcate electric) și are o afinitate mică sau deloc pentru moleculele utile (mai mari, mai ușoare și slab încărcate).

Cum acționează zeolitul

Așa se explică de ce zeolitul poate atrage molecule toxice precum arsenicul și, pe de altă parte, nu acționează asupra moleculelor minerale utile precum potasiul. Odata ce și-a îndeplinit obiectivul (a captat elementele nocive), zeolitul încărcat cu substanțe toxice iese rapid din organism, fără a lăsa urme.

Deoarece zeolitul este un aluminosilicat, merită clarificat faptul că moleculele sale de aluminiu sunt înconjurate de atomi de oxigen, astfel încât nu pot trece în organism (aluminiu neschimbabil). Nici nu pot absorbi moleculele toxice de aluminiu prezente în organism.

Structura sa cristalină este formată din tetraedre care dau naștere unei rețele tridimensionale, în care fiecare atom de oxigen este legat de doi atomi de siliciu (tectosilicat).

Aceste structuri formează cuști sau canale care permit mișcarea internă a ionilor și moleculelor, transformând zeolitul într-o adevărată sită moleculară.

Zeolitul echilibrează pH-ul organic prin evitarea dispersării ionilor acizi și are un efect antioxidant și imunostimulant dovedit. Este, prin urmare, un supliment complet natural și non-toxic, ideal pentru utilizare în siguranță pe termen lung.

Totodată, un fapt foarte interesant despre zeolit este modul în care acesta elimină toxinele din organism. Se pare că acestea sunt eliminate într-o anumită ordine. Mai întâi sunt eliminate metalele grele în primele câteva săptămâni, apoi  toxinele de prioritate secundară, inclusiv pesticidele, ierbicidele și alte subtanţe nocive.

Voi știați aceste lucruri despre zeolit? Ați folosit capsule de zeolit? Ce părere aveți despre suplimente naturale?

Eu, recunosc, sunt adepta produselor naturiste. Natura ne oferă multe lucruri benefice pentru sănătatea noastră. În plus, în general acestea nu au efecte secundare, ceea ce mi se pare un lucru extraordinar.

Prin urmare, având în vedere faptul că zeolitul este complet natural, o cură de detoxifiere a organismului cu ajutorul lui, este binevenită.

Sănătate maximă vă doresc!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura