Sănătatea dentară are o mare influență asupra stării de bine a fiecăruia dintre noi. Din acest motiv, atunci când aceasta este afectată, căutăm cea mai bună soluție pentru rezolvarea ei.

În prezent, una dintre soluțiile la care foarte multe persoane apelează este implantul dentar, un dispozitiv fabricat din titan cu grad de puritate 5, material compatibil cu corpul uman. Acesta are forma unui șurub și înlocuiește rădăcină unui dinte compromis.

Implantul clasic, adică cel cu șurub, este cel mai folosit în rândul impanturilor dentare. Dispune de filete care dau o stabilitate mai mare și se integrează mai bine, dar necesită mai multe proceduri pregătitoare înainte de a fi inserat.

Implant Dentar Rapid Pe lângă acest tip de implant dentar, există un implant dentar rapid despre care merită să afli mai multe informații.

Iată ce trebuie să știți despre un implant dentar rapid

Acest tip de implant constituie o solutie comprimată într-o singură ședință. Acest lucru înseamnă că, dacă optezi pentru implantul cu încărcare rapidă cum este numit acesta, ți se va insera implantul în doar câteva minute. Nu vei mai face o mulțime de vizite la clinica stomatologică pentru a ți se face mai multe proceduri pregătitoare.

Implantul dentar rapid este implantul pe care ți se va construi lucrarea provizorie (ex: coronita, puntea) în aceeași ședință.

Bineînțeles, pentru a beneficia de această metodă, trebuie să alegi o clinică care are posibilitatea de a executa o astfel de procedură. De asemenea, trebuie să ții cont de experiența chirurgului și de prioritățile tale.

Pentru cine este potrivit un implant dentar rapid

Implantul dentar rapid este potrivit pentru persoanele al căror loc de muncă implică o estetică dentară corespunzătoare. Așadar, dacă prin prisma activității pe care o desfășori trebuie să ai dantură perfectă, acest timp de implant este soluția ideală pentru tine.

Implantul rapid este soluția perfectă pentru persoanele care nu pot veni la clinica stomatologică foarte des pentru a urma toate producerile pregătitoare ale implantului clasic. Te afli în această situație?

Din motive estetice, specialiștii recomandă ca această procedură să se facă în zona frontală. Însă se poate realiza și în cazul dinților laterali, mai ales daca ai o ocupație care îți impune să ai trăsături fizionomice frumoase.

De asemenea, și persoanele care au un singur dinte lipsă sau mai mulți pot recurge la procedura rapidă de inserare. După inserție se trece la aplicarea uneia sau mai multor coroane provizorii din plastic.

Avantaje ale unui implant dentar rapid

Dacă încă nu ți-ai făcut o idee clară cu privire la această procedură, îți voi dezvălui câteva dintre avantejele pe care le are implantul rapid față de cel clasic.

Înainte de a ți le dezvălui, îți voi spune că implantul clasic este unul cu încărcare târzie. Cu alte cuvinte, dacă optezi pentru el, ți se va insera implantul și abia după 3 luni ți se va face și lucrarea.

Dacă vei opta pentru implantul cu încărcare imediată, vei avea parte de următoarele avantaje:

  • Scapi de așteptare. Nu mai aștepți 4-6 luni până să te bucuri de dantura perfectă la care visezi de foarte mult timp. Pleci cu dintele/ dinții noi în câteva minute. Mai exact, în doar 7 minute ai șansa să pleci cu dinți noi;
  • Starea ta psihică se va îmbunătăți considerabil. Este absolut firesc. Dantura completă, frumoasă din punct de vedere estetic, sănătoasă îți va da multă încredere în sine;
  • De îndată ce îți va fi inserat implantul, vei putea mesteca și mânca exact cum o făceai înainte de căderea dintelui sau dinților. Altfel spus, funcția de masticație îți va fi restabilită imediat;
  • Dacă înainte de implant pronunțai cu greu cuvintele, după implant funcția de fonație/ pronunție va fi restabilită. Acest lucru îți va permite să vorbești și să pronunți cuvintele cu ușurință;
  • Invazivitatea este redusă. Vei suferi o singură intervenție și o singură anestezie pentru extracții, chiuretaje, inserare de implant și/ sau adiții de os;
  • Dacă îți alegi bine clinica stomatologică, vei beneficia și de costuri reduse.

Potrivit cercetătorilor, procedura cu încărcare imediată are aceeași rată de succes ca și implantul clasic.

După cum poți observa, implantul dentar rapid este o soluție modernă, minim invazivă. Aceasta îți restabilește imediat funcțiile de masticație și fonație (totalitatea fenomenelor prin care se produce vocea).  Contribuie astfel la creșterea stimei de sine.

Pentru a te asigura că procedura va fi realizată cu succes, este indicat să apelezi la un medic specialist cu o vastă experiență în acest domeniu. Experiența medicului care îți va insera implantul contează cel mai mult.

Dacă ți-ai dori să-ți faci un implant dentar rapid, îți recomand să mergi la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, din București. Această clinică dispune de cele mai moderne echipamente existente în România.

Echipa de medici ultra-specializați oferă o gamă completă de servicii stomatologice la cel mai înaltă, la prețuri foarte bune. Pentru a-ți face o programare în vederea urmării unui tratament stomatologic, poți suna la tel: 0751051096. Multă sănătate îți doresc!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura