Mărturisesc, nu știu când a prins sufletul meu curaj și a decis să nu se mai ascundă în spatele tăcerii, ci să-și facă glasul auzit. M-a surprins. Nu-l știam vorbăreț, cel puțin nu în versuri, nu în rimă. A fost frumos. Tare mi-a plăcut. Așa că, m-am decis să-l ascult.

Au trecut de atunci vreo 5-6 ani. Nici nu-mi vine să cred câte am făcut împreună pe drumul timpului ce ne-a privit și el uimit și a decis să se ajute să se profităm de fiecare secundă înainte de a o așeza pe aripile sale și de a-și lua zborul.

Și a glăsuit sufletul și a născut vers după vers, și fiecare vers l-am așezat în cartea deschisă a destinului. Și viața a simțit cumva parfumul nemuririi. Și visurile au prins aripi și s-au înălțat tot mai sus.

Iubirea le-a zărit și-n mine a zvâcnit. Așa că am decis să o așez în vers, să răsufle în fiecare literă scrisă cu penița gândului. De dragul său am hotărât chiar să mă transform în…O poveste…dintr-o carte…să-i scriu acesteia o scrisoare.

A fost o provocare. Și m-am întrebat: Visurile prind iarăși aripi? SIONO (DA sau NU)? Răspunsul  a fost DA. SIONO Editura mi l-a dat când mi-a acceptat scrisoarea pe care i-am scris-o iubirii în urma provocării lansate de echipa sa.

Tare m-am bucurat când am aflat că scrisoarea mea va ajunge la sufletele oamenilor, mai ales că am scris-o cu 4 ore înainte de deadline. Pe 31 iulie SIONO anunța pe Facebook că la ora 24 expiră termenul de trimitere a textelor despre iubire, pentru concurs.

Mi-am zis că nu trimit nimic, că nu știu ce aș mai putea spune despre iubire. Simțeam că sufletul nu vrea să vorbească, că se ascunsese în spatele tăcerii. Dar, deodată, l-am auzit. Mi-a șoptit că vrea să vorbească. Și am văzut cum gândurile se transformă în cuvinte, iar eu devin O poveste…dintr-o carte.

Bucuria a fost și mai mare când SIONO  mi-a trimis mesaj să-mi spună că sunt unul dintre câștigători și că voi fi coautor în antologia pe care echipa acestei edituri își propusese să o scoată și să facă o bucurie celor pentru care scrisul este catharsis.

După anunțarea câștigătorilor, echipa SIONO a început să lucreze la textele noastre și să le așeze în două cărți ale destinului- Inima nu face riduri- Life Happens și  Nuanțe de piper și ciocolată- It is what it is.

A muncit cu drag, a pus mult suflet și rezultatul au fost două antologii în care gândurile celor pentru care scrisul este glasul sufletului lor, s-au transformat în cuvinte.

În Inima nu face riduri a început Jocul Irina Alexe. Ionel Anghel a creionat chipul iubirii într-o…Poveste scurtă. Alina Elena Bratu a dezvăluit iubirea ca….Împlinire. Margareta Cloșcă a pornit cu iubirea alături …În căutarea lui Vlad. Cristina Dumitru (Ina) a așezat iubirea într-un… Dicționar de vacanțe. Irina Georgiana Filip ne arătă o altă față a iubirii în Niloufar spune „NU”. Corina Flinta ne demostrează că în viață toate se plătesc..plătești chiar și atunci când iubești sau mai ales când iubești…în Broasca cu un ochi alb și unul verde…veți vedea. Livia Furia ne convinge că iubirea e și în…Gesturi mărunte. Simona Gânj ascunde iubirea într-un…Jurnal de călătorie și viață. Leila Sandra M ne demonstrează că iubirea se face remarcată și printre…Lumini fosforescente. Larisa S Maria ne spune că iubirea este oriunde, oricând chiar și pe… 13 august. N Marriane îmbrățișează iubirea și începe…Confruntarea. Cristi Nedelcu ne dezvăluie iubirea pentru…Fata poem. Vera Oren ne mărturisește că iubirea e și în… Camera 25. Petruța Petre ne povestește despre iubirea de la…Sfârșitul Jocului. Cătălina Popa ne prezintă o iubire altfel în… Toporașul îndrăgostit. Paulina Popescu este de mână cu…Visătorii și iubireaCostin Preda ne dezvăluie fiorul iubirii din…Patria. Petru Racolța ne vorbește despre…Fata de la prima masa. Monica Stan ne arată că iubirea poate fi și…Dincolo de noi. Oana Olga Stroe este convinsă că iubirea poate apărea și în…Garsoniera ambulantă. Bianca Timșa Stoiescu vorbește despre iubire și ne lasă…Fără cuvinte. Daniela Toader ne dezvăluie…O iubire-Buchetul. Florina Turugă ne arată că atunci vine vorba de iubire mereu apare…Un nou început. Eu, Irina Cristina Țenu, închei jocul de cuvinte, mă prefac într-O poveste…dintr-o carte și scriu iubirii.

Ștafeta a fost preluată de colegii mei de condei din Nuanțe de piper și ciocolată-It is what it is…antologie în care iubirea este surprinsă în diferite ipostaze.

Toamna a început fantastic. A început cu aceste două minunății care au apărut datorită ideii frumoase a echipei SIONO, care și-a dorit să ne dea o șansă, nouă, autorilor români, de a-și lăsa sufletul să vorbească despre cel mai minunat lucru de pe acest pâmânt-IUBIREA.

Iubirea a fost și începutul meu. Iubirea mi-a arătat că visurile pot prinde aripi. Am ascultat-o și i-am urmat pașii care mi-au indicat calea pe care îmi doream să o cunosc mai bine. Calea se numește tot SIONO.

Aici, pe această cale, s-a născut Vers de catifea, o carte realizată cu sufletul pentru un suflet ce a glăsuit despre iubire și viață. O carte cu parfum de nemurire pe care îl simt cu toată ființa mea.

Nimic nu poate fi mai frumos decât să auzi cum glasul sufletului tău răsună dintre foile unui cărți. Nimic nu poate fi mai frumos decât să simți că lângă tine sunt oameni care cred în visul tău și îl ajută să prindă aripi și să se înalțe cât mai sus.

Mărturisesc, să-ți poți mângâia visul este grozav. Să-l strângi la piept este fantastic. Și acest lucru a fost posibil alături de SIONO. Ce aș mai putea spune? Doar MULȚUMESC! Și nu uitați! Antologiile Inima nu face riduri- Life Happens  și  Nuanțe de piper și ciocolată- It is what it is pot fi achiziționate de pe librăria SIONO, faceți clic aici și aici.

Cartea mea, Vers de catifea, o găsiți aici. Rețineți! Visurile prind aripi! SIONO le înalță!

 

 


2 comentarii

De la Niloufar citire · august 2, 2021 la 6:56 am

Felicitari si bafta la scris.

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura