Viața e scurtă și mai dură, mult mai dură decât ne dorim. Dar nu avem încotro. Trebuie s-o trăim și nu oricum, ci cât mai frumos posibil. Cel puțin eu asta încerc să fac. Nu reușesc întotdeauna, dar ori de câte ori am ocazia, mi-o fac fermecătoare într-un mod care mie mi se pare extrem de interesant. Îmi schimb tunsoarea și culoarea părului cât de des am chef. Și nu glumesc.

Nu știu cum dau alte persoane farmec vieții, însă eu, când vreau să-mi îmbunătățesc starea de spirit și să înfrumusețez aspectul vieții, îmi sun hairstylist-ul. Uneori îmi este și milă de el, fiindcă de fiecare dată când mă așez pe scaun și mă întreabă: Irino, astăzi cum te tund și te vopsesc?!, răspunsul este: Nu știu, tu ești specialistul. Oricum, nu la fel ca data trecută.

E greu cu mine. Dar, recunosc, nu-mi place să repet tunsorile și nici culorile. Mereu trebuie să schimb culoarea și tunsoarea părului. Eu așa înțeleg să dau farmec vieții.

Viața E Fermecătoare

Cei care mă cunosc, îmi spun deseori că sunt mult prea excentrică pentru gustul lor. Nu-mi pasă. În general, fac ce-mi spun intuiția și sufletul să fac. Și nu prea dau greș. Am marele noroc că am lângă mine familia, care mă susține necondiționat. Mama se uită mereu după tunsori și culori în tendințe, iar tata îmi spune că nu este treaba lui ce fac cu părul meu. Și are dreptate. În fond, e părul meu, îl răsfăț cum vreau.

El nu prea comentează. Mai cade câte puțin, dar în rest e cuminte. Nu-l mai surprinde nimic, cred. Nici măcar ultimele noutăți ale mamei, bineînțeles, legate de produse pentru păr. Acum câteva zile a venit la mine și mi-a pus obișnuita ei întrebare:

– Auzi, tu o schimbare de look când faci? Deja m-am plictisit de tunsoarea asta a ta și de culoarea plictisitoare.

– Știu mamă, și eu m-am plictisit, dar nu știu ce s-a întâmplat cu mine. Simt că nu-mi mai place nimic. Până nu găsesc ce-mi place, nu fac nicio schimbare. Creață și mov închis rămân.

-S-o crezi tu. Intru imediat în magazinul online MyCosmetics și-ți fac comandă de câteva tuburi de nuanțator de păr. Dacă nu ai de gând să te vopsești sau să-ți schimbi tunsoare încă, măcar spray colorant să folosești. Uită-te în oglindă, nu vezi că părul tău nu spune nimic?

-Mamă, ce-ai vrea să spună părul? întreb eu, prefăcându-mă mirată.

-Of, nu mă lua la mișto. Mai bine intră pe site și uită-te la culorile vibrante, care îți fac cu ochiul. Sunt faine tare. În plus, îți vor permite să-ți schimbi culoarea părului zilnic, așa cum mi-ai spus că ai vrea. Și asta nu e tot? Știi ce-am aflat? Culoarea nu pătrunde în structura firului de păr, și rezistă până la prima spălare, cu apă și șampon. În fiecare zi îți poți face șuvițe intens colorate, sau chiar să-ți colorezi tot părul. Fain, nu?

-Fain, mamă. Dar știu ce zic. Nu cunosc produsele, zic eu.

-Poftim?! Ai impresia că maică-ta îți recomandă produse de proastă calitate? Află tu că maică-ta, adică eu, s-a informat înainte de a ți le recomanda. Află tu că eu nu te-aș lăsa să-ți „răsfeți” părul cu toate porcăriile de pe piață.

-Mamă…

-Lasă-mă să termin. Știu că e părul tău, faci ce vrei cu el, dar când e vorba de sănătatea ta capilară, consider că am și eu ceva de zic. Așa că, după cum îți spuneam, am aflat că produsele de pe MyCosmetics sunt de cea mai bună calitate, menite să ajute persoane ca tine să dea farmec vieții.

Am tăcut. Avea dreptate. Știu produsele. Și da, trebuie făcută o schimbare. Movul trebuie să dispară. Dar nu știu zău cu ce nuanță ar trebui înlocuit. Nu știu care mi s-ar potrivi mai bine? Și sincer, nici nu știu ce produs să aleg. Să aleg nuanțator Venita sau spumă colorantă pentru păr, o formulă blândă, fără amoniac și oxidanți, cu efect unic și colorat?

Greu de ales dintr-o gamă variată de produse concepute să ajute orice femeie să iasă în evidență. Dar o voi face. Trebuie să dau vieții farmec cu un păr plin de culoare. În plus, cu produsele de la  MyCosmetics este atât de simplu, sigur și rapid să dai părului o culoare vie! Mama a avut, bineînțeles, dreptate. În plus, spune și tu, nu e păcat să nu dai culoare vieții când ai cu ce?

Eu zic că da. Știi de ce? Fiindcă viața nu e doar scurtă și dură cum ți-am spus la început. E și surprinzătoare. Și, atunci când te aștepți mai puțin, te surprinde nu cum ai vrea, ci urât, tare urât. Dar fiindcă noi o iubim., trebuie să o surprindem nu urât, ci frumos, dându-i farmec prin culori. Așadar, colorarea vieții mele continuă. Te provoc! Ghicește ce produs și ce culoare voi alege!

PS: Articol scris pentru Proba nr. 2 din competiția SuperBlog 2023.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura