Top 5 greșeli pe care NU trebuie să le faci atunci când îți alegi încălțămintea! Tu le știi?

You are currently viewing Top 5 greșeli pe care NU trebuie să le faci atunci când îți alegi încălțămintea! Tu le știi?

Top 5 greșeli pe care NU trebuie să le faci atunci când îți alegi încălțămintea! Tu le știi?

 

Greșeli

Alegerea încălțărilor poate fi o misiune dificilă uneori, mai ales atunci când nu acorzi atenție tuturor detaliilor și cumperi din impuls sau pe grabă. Pantofii perfecţi se află uneori la doar un click distanță sau chiar după câteva probări îndelungate. Însă, nu totul ține doar de noroc, ci mai mult de cât de atentă ești la unele aspecte. Îți dorești în colecția ta pantofi perfecți, pe care să îi poți purta indiferent de eveniment sau de ocazie?

Descoperă cele mai frecvente 5 greșeli în alegerea pantofilor pe care NU trebuie să le mai repeți!

  1. Alegerea mărimii nepotrivite. Nu există persoană care să nu știe ce mărime poartă la încălțări. Cu toate acestea, trebuie să știi că mărimile pot fi diferite în funcție de producător, dar și de calapodul pantofului respectiv. Din acest motiv, înainte de a cumpăra încălțăminte pentru damă, mai ales din mediul online, ar trebui să acorzi mai multă atenție tabelului cu mărimi. În funcție de acestea, alege mărimea care îți este potrivită.
  2. Nu alegi forma ideală a pantofilor. De foarte multe ori se poate întâmpla că forma pantofilor să nu fie cea mai potrivită piciorului tău, chiar dacă modelul este unul pe care ți-l dorești de multă vreme. Se întâmplă în special la pantofii de damă, unde între spațiul creat de toc și degete, talpa ar trebui să aibă un suport destul de stabil și confortabil, astfel încât să îi poți purta pe tot parcursul zilei.
  3. Îți cumperi pantofi la începutul zilei. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le face majoritatea persoanelor de sex feminin este să își cumpere încălțăminte în prima parte a zilei. Probabil te întrebi de ce este greșită această practică. Ei bine, după o zi de muncă sau o zi solicitantă, în care ai stat mult timp în picioare, dar și după o alimentație bogată în produse ce conțin iod, membrele inferioare vor fi mai umflate, decât în prima parte a zilei, când sunt, de regulă, relaxate. Cumpărându-ți pantofi dimineață, există posibilitatea că aceștia să te strângă dacă sunt purtaţi o perioadă mai îndelungată.
  4. Alegi modele care nu sunt prea confortabile. Modelele inedite, diferite sunt cele care atrag ochii privitorilor pentru prima dată. Însă, nu trebuie să cumperi din impuls o pereche de încălțări, doar pentru că are un design aparte, ci ar trebui să ții cont de mai multe detalii și criterii, precum gradul de confort. Este important ca o pereche de încălțări să se bucure de confort, pentru că în caz contrar nu o să îi poţi purta mai mult de câteva ori, iar în mod sigur, dacă îți produc anumite leziuni, nu va mai exista o dată viitoare pentru a îi încălţa. Din acest punct de vedere, nu va reprezenta deloc o alegere avantajoasă, mai ales din punct de vedere financiar.
  5. Optezi pentru tocuri „amețitoare”. Ce-i drept, un pantof cu tocul înalt, mai ales dacă este și subțire avantajează toate tipurile de siluetă. Însă, foarte puține persoane pot purta astfel de tocuri, care în principiu ar trebui alese pentru ocazii speciale, nu purtate de zi cu zi. Dacă ești o persoană cochetă și ai un stil vestimentar elegant, ar trebui să alegi pantofi cu toc mediu, până în 10 cm sau să optezi pentru un toc mai gros, pentru că oferă un plus de stabilitate piciorului, atenuând durerile de spate.

Așadar, aceste sunt cele mai frecvente greșeli ce țin de alegerea încălțămintei. Tu pe care dintre ele le făceai până acum?

Surse foto:

www.pexels.com   

Lasă un răspuns