Tipuri de mobilier de baie la modă în 2021-2022

Publicat de Irina Cristina Țenu pe

Ți-ai dori să-ți reamenajezi baia? Nu știi ce tipuri de mobilier de baie sunt la modă în 2021-2022? Ținând cont că mobilierul joacă un rol esențial în baie, îți voi spune ce trebuie să știi despre cum să schimbi aspectul băii cu produse în trend.

Atunci când alegi mobilierul, este important să ții cont de ergonomia sa, întrucât contribuie la satisfacerea nevoilor tale. Piesele ar trebui alese în funcție de spațiul disponibil, necesarul de depozitare și modul în care este configurată baia.

De asemenea, trebuie să ai în vedere multitudinea de stiluri existente:

  • moderne,
  • rustice,
  • contemporane sau
  • minimaliste.

Există chiar și diferite materiale și finisaje, ansambluri și accesorii. Iată, așadar, 7 tipuri de mobilier de baie la modă în sezonul 2021-2022.

Mobilier De Baie

1.   Mobilier de baie deschis

Dulapurile de baie deschise nu au uși sau sertare. Din acest motiv, acestea sunt potrivite în special pentru depozitarea produselor care sunt utilizate de mai multe ori pe zi, cum ar fi o periuță de dinți, pieptene și periuță etc. Acestea sunt instalate la înălțimea utilizatorului pentru a facilita accesul.

Pe rafturi și alte tipuri de mobilier deschis, poți pune cutii din țesătură sau alte materiale, care sunt de obicei foarte practice, deoarece sunt independente. Acestea pot fi mutate dintr-o parte în alta cu ușurință.

2.   Mobilier de baie cu sertare

Mobilierul de baie cu sertare necesită spațiu pentru deschidere. Sertarele trebuie să fie accesibile și trebuie plasate la o înălțime cuprinsă între 80 și 110 cm pentru un confort mai mare.

De asemenea, se poate adăuga o subdiviziune sau separatoare pentru o depozitare mai eficientă. Sunt potrivite pentru depozitarea accesoriilor și a produselor de îngrijire personală, precum uscător de păr, aparat de ras electric etc.

3.   Mobilier de baie cu uși

Mobilierul cu uși este multifuncțional. Înălțimea sa determină tipul de accesoriu care va fi depozitat acolo (prosoape în partea de jos, accesorii zilnice la înălțimea ta, de exemplu).

Cârligele de pe uși sunt alternative eficiente pentru agățarea produselor ușoare, voluminoase și de zi cu zi: dischete de bumbac, demachiant etc.

4.   Rafturi de baie

Indiferent dacă sunt suspendate sau în picioare, drepte sau înclinate, joase sau înalte, rafturile de baie sunt de obicei foarte utile.

5.   Mobilier de baie tip dulap stil coloană

Dulapul de tip coloană este compact, ocupă spațiu optim și oferă o capacitate mare de stocare. Poate fi suspendat sau nu, și poate avea sertare, uși sau spații deschise. Configurația sa trebuie aleasă în funcție de designul băii. Compartimentul inferior poate fi folosit pentru a plasa mașina de spălat, în timp ce partea superioară poate fi un spațiu de depozitare pentru articole de toaletă. Dulapul poate fi fixat pe perete pentru o stabilitate mai mare.

6.   Dulap pentru chiuvetă

Dulapul poate  dispune de chiuvetă încorporată sau poate fi amplasat pur și simplu sub ea. Dimensiunile sale nu trebuie să depășească adâncimea chiuvetei. Poate dispune de sertare, uși sau rafturi. Acesta trebuie să permită accesul la sistemul de scurgere sau sifon.

Acest tip de dulap este adesea folosit pentru prosoape, covorașe de baie sau articole de toaletă. Din acest motiv, nu sunt amplasate compartimente astfel încât să ai mai mult spațiu disponibil.

7.   Dulapuri cu oglindă

Pot avea configurații diferite:

  • una sau mai multe uși sau oglinzi,
  • sertare sau rafturi,
  • iluminat (cu LED, tub cu halogen sau bec).

De dimensiuni variabile, acesta trebuie amplasat deasupra chiuvetei și nu dispune de foarte mult spațiu de depozitare.

Ținând cont de cele prezentate mai sus, ce tip de mobilier de baie preferi? Dacă visezi la o reinterpretare modernă a stilului clasic, îți spun doar atât Savini Due.

În colecția Oikos vei descoperi o gamă variată de mobilier de baie, care se bazează pe simplitatea liniilor și pe explorarea  combinării elementelor metalice de culoare închisă, cu suprafețe în texturi speciale sau culori mate. Iată câteva imagini ca să-ți poți face o idee despre cum poate arăta baia ta cu mobilier Savini Due. Spor la cumpărături!

Mobilier De Baie

Mobilier De Baie

Mobilier De Baie


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura