Șosete Medicinale

Șosete medicinale potrivite pentru diabetici. Ce trebuie să știi despre ele

Ai picioare sensibile și cu probleme de circulație? Îți voi spune ce trebuie să știi despre șosete medicinale potrivite pentru diabetici.

Motive pentru care trebuie să porți șosete medicinale potrivite pentru diabetici

Șosetele medicinale pentru diabetici sunt șosete special concepute care mențin picioarele uscate, scad riscul de rănire a piciorului și previn înrăutățirea circulației sângelui.
Acestea sunt fabricate de obicei din materiale care au capacități superioare de absorbție a umezelii, sunt confortabile și căptușite. Se deosebesc de șosetele normale prin faptul că au manșetă fără elastic. Prin purtarea unor astfel de șosete, se reduce constricția care apare adesea în cazul umflării picioarelor, ceea ce poate limita fluxul sanguin.

De ce persoanele cu diabet au nevoie de șosete medicinale?

Persoanele cu diabet sunt expuse unui risc crescut de leziuni ale piciorului și infecții datorită circulației deficitare a sângelui. De asemenea, pot avea probleme la nivelul sistemului nervos cauzate de nivelurile ridicate de zahăr din sânge. Deteriorarea nervilor sau neuropatia crește riscul de rănire, în special în partea inferioară a picioarelor. În plus, poate determina o persoană cu diabet să ignore problema și să întârzie tratamentul.
Problemele circulatorii îngreunează vindecarea rănilor, deoarece nu beneficieză de proprietățile curative ale fluxului continuu de sânge. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot afecta, de asemenea,  sistemul imunitar. Aceste probleme pot deveni critice, ceea ce poate duce la amputare sau chiar pot fi letale.
În mod clar, îngrijirea picioarelor este un aspect extrem de important pentru o persoană cu diabet.

Cine ar trebui să poarte șosete medicinale potrivite pentru diabetici

Nu toate persoanele cu diabet au nevoie de șosete medicinale pentru diabetici. Pentru cei care nu au probleme cu picioarele, sunt suficiente șosete obișnuite, confortabile, fără bată elastică sau fără cusături incomode.
Șosetele nu trebuie să strângă glezna sau să aibă cusături inconfortabile.  Ar trebui să permită picioarelor să respire și să absoarbă transpirația.

Șosetele medicinale pentru diabetici pot fi utile în următoarele situații:

• Dacă ai diabet și ai probleme de circulație, iritație, vezicule sau ciuperci la nivelul picioarelor.
• Dacă ai diabet și îți transpiră foarte mult picioarele, deoarece aceste șosete mențin picioarele uscate absorbind umezeala, reducând astfel recurența infecțiilor fungice.
• Dacă ești gravidă și ai fost diagnosticată cu diabet gestațional, întrucât șosetele pot ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge în cazul picioarelor umflate.
• Dacă ai diabet și călătorești pe distanțe lungi și vei sta mult timp ( în mașină, avion sau tren), aceste șosete pot îmbunătăți circulația sângelui și preveni umflarea picioarelor în timpul călătoriei. Alege un tip de șosete medicinale care să îți acopere glezna și / sau până la genunchi pentru cele mai bune rezultate.
Dacă ai întâmpinat oricare dintre problemele de mai sus, este indicat să ceri medicului sfaturi și recomandări privind purtarea șosetelor pentru diabetici.

Avantajele purtării unor șosete medicinale pentru diabetici

Șosetele diabetice pot ajuta persoanele cu diabet care sunt predispuse la infecții și leziuni ale picioarelor. Iată beneficiile lor:
• Materialele din care sunt fabricate elimină umezeala menținând picioarele uscate, astfel încât excesul de umiditate nu devine un teren propice pentru infecțiile fungice.
• Caracteristicile antimicrobiene împiedică dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor.
• Crește confortul și împiedică umflarea picioarelor.
• Mențin căldura de la nivelul picioarelor pentru a îmbunătăți circulația.
• Șosetele fără cusături incomode reduc riscul de frecare și vezicule, ceea ce poate duce în cele din urmă la apariția leziunilor ulceroase dacă suferi de neuropatie sau hiperglicemie cronică (glicemie ridicată).
• Căptușeala suplimentară pentru zonele sensibile, cum ar fi tălpile picioarelor, poate ajuta la prevenirea rănilor la nivelul acestora.
• Șosetele cu talpă albă pot alerta persoanele cu diabet în cazul în care o rană supurează.

Tipuri de șosete medicinale potrivite pentru diabetici

Există multe tipuri diferite de șosete medicinale pentru diabet pe piață, ceea ce face alegerea destul de dificilă.
Din acest motiv, îți recomand să intri în magazinul online Ciserom.ro. Aici vei găsi o diverse modele de șosete medicinale potrivite pentru diabetici.
Poți opta între:
• O pereche de șosete medicinale din 100% bumbac – model 8256 create pentru picioare sensibile si cu probleme de circulaţie a sângelui,având manşeta fără elastic, care le lasă să respire și absorb cu ușurință transpirația.

Șosete Medicinale
• O cutie cu 25 de perechi de șosete medicinale model 8256 pentru femei. Şosetele sunt întărite la călcâi şi vârf pentru a avea o rezistenţă mare la purtare şi sunt cusute manual pentru un plus de confort.

Șosete Medicinale
Pentru a face comandă de șosete nu trebuie decât să suni la următorul număr de telefon: +40 258 732785. Spor la cumpărături!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top