Ciocolata caldă este întotdeauna o opțiune excelentă pentru micul dejun, ca gustare sau pentru un răsfăț la cină, deoarece putem servi această băutură delicioasă cu un crossaint, cu plăcintă, cu orice ne poftește inima.

Cu toate acestea, această băutură caldă nu este doar delicioasă, ci are și multe beneficii pentru sănătate. Dacă și ție îți place ciocolata caldă și ai vrea să-i afli beneficiile, ți le spun imediat.

Beneficiile consumului de ciocolată caldă

Cacao, ingredientul fundamental în producerea ciocolatei, își are originea în Mexic, de unde a ajuns ulterior în toate colțurile lumii. În antichitate, cacao era atât de valoroasă încât era folosită ca monedă de schimb, dar și pentru tratarea diferitelor boli. Se pare că olmecii (cei care a construit o civilizație antică pre-columbiană între anii 1400 și 400 î.Hr. ) au fost primii care au cultivat cacao și au folosit-o pentru a pregăti o băutură care se consuma doar la ceremonii, întrucât era considerată un aliment demn de zei.

Deși poate părea greu de crezut, ciocolata caldă are proprietăți benefice pentru sănătate, care variază de la depresie, inimă și chiar creier.

1.   Cacao: vitamine și minerale

Cacaoa este bogată în diverse vitamine, minerale și nutrienți, esentiale pentru menținerea sănătății:

  • Calciu
  • Fibre
  • Fosfor
  • Fier
  • Magneziu
  • Potasiu
  • Vitamina A, B, B2

Produsele din cacao sunt o opțiune excelentă pentru orice moment al zilei, datorită tuturor beneficiilor pe care le are pentru sănătate. Pe de altă parte, trebuie menționat că nu toate tipurile de ciocolată caldă vor avea aceste efecte asupra organismului, deoarece trebuie să conțină cel puțin 72% cacao și puțin zahăr.

2.   Beneficiile consumului de cacao

Potrivit unui studiu publicat în 2009, cacao este bogată în polifenoli, un tip de antioxidant care ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol, precum și la scăderea nivelului de inflamație și a tensiunii arteriale. De parcă nu ar fi suficient, un alt studiu indică faptul că cacao este ideală și pentru reducerea riscului de infarct și cancer.

3.   Ciocolata caldă ajută contra depresiei

Este greu de crezut, dar cacao ameliorează simptomele depresiei întrucât cacaoa conține flavanoli, care ajută la generarea serotoninei sau datorită conținutului de cafeină. Totodată, un studiu științific publicat în 2004 arată că există o relație între consumul de ciocolată și scăderea stresului.

  4.   Cacao este benefică pentru inimă

Datorită conținutului ridicat de flavanoli și alte substanțe, ciocolata caldă este ideală pentru scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de infarct. Pe de altă parte, cacao scade și nivelul colesterolului din sânge.

Prin urmare, consumul de produse făcute cu cacao este ideal pentru protejarea inimii tale, totuși, este important să consumi ciocolată neagră cu puțin zahăr, altfel nu vei profita de numeroasele sale beneficii.

De unde poți achiziționa ciocolată caldă de calitate?

Eu am găsit pe luado.ro ciocolată caldă de calitate. Îți recomand să intri în această ciocolaterie născută din pasiunea pentru ciocolata de calitate, fiindcă nu o să-ți pară rău deloc. Găsești minunății dulci cu care te poți răsfăța oricând dorești.

Fiecare picătură de ciocolată caldă de la Luado Chocolate este transformată într-o experiență luxuriantă datorită ingredientelor atent selecționate, pasiunea pentru ciocolată și iscusința ciocolatierului Luado.  

Dacă alegi Hot Choco Stick și îl topești într-o cană de lapte fierbinte, te vei bucura de gustul ciocolatei belgiene fine ce se împletește cu spuma și consistența cremoasă a laptelui.

Colecția Hot Choco Sticks cuprinde diverse sortimente precum Vanilla, Cinnamon, Caramel, Dark, Ginger & Orange, Mint, Lavender, Milk. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative a celor care iubesc ciocolata.

Ce ce fel de ciocolată caldă îți poți cumpăra de pe Luado.ro?

După cum deja ți-am spus, răsfățul este garantat dacă îți cumperi ciocolată de pe Luado.ro. Sortimentele sunt diverse încât sunt sigură că ai să găsești sortimentul favorit. Eu, de exemplu, mi-aș alege Aranjamentul de 8 ciocolate calde din gama Hot Choco Stick, de care m-aș bucura împreună cu cei dragi din familie, într-o minunată seară de toamnă.

Ciocolata caldă cu arome de mentă, lavandă, lapte, caramel, vanilie, portocale și ghimbir, scorțișoară sau amăruie va fi o experiență al cărei gust pe nu îl vom uita prea curând.

Și intuiția îmi spune că nici Inimă (Luadonimă) colorată la exterior, din ciocolată cu lapte, cu un interior cu 10 bezele moi nu va fi uitată. Această „bombă” din ciocolată caldă va fi răsfățul pe care îl meriți după o săptămână grea. Fă-ți un cadou de suflet, merită!

Simți nevoia să te relaxezi? Ciocolata caldă îți dă nenumărate motive să te relaxezi și să te deconectezi. Alege-o, nu mai ezita! Fă comandă de răsfățul dulce la numărul de telefon  0737 390 000! Te va încânta!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura