Protecție cu folie cu bule vs protecție cu spumă de protecție

Folie Cu Bule

Protecție cu folie cu bule vs protecție cu spumă de protecție

Există multe modalități de a proteja un produs în interiorul unei cutii. Poate cea mai populară formă este folia cu bule, dar și spuma de protecție protejează bine produsele.

 Deși ambele au similarități, au proprietăți diferite, iar în acest articol îți voi spune ce să alegi pentru a-ți proteja în cel mai eficient mod posibil produsele.

Protecție cu folie cu bule

Folia cu bule este unul dintre cele mai populare și utilizate materiale de ambalare și, de asemenea, este probabil cel cu care ești cel mai familiarizat. Este ușor, ieftin și oferă o protecție excelentă datorită stratului de bule de aer care acoperă produsul. Proprietățile sale excelente de amortizare și protecție sunt date de sutele de bule de aer minuscule din straturile de polietilenă.

Există diverse tipuri, cele mai comune fiind rulourile de folie cu bule, care pot fi tăiate cu ușurință la dimensiunea necesară în orice moment. Folia este potrivită pentru tot felul de aplicații de ambalare în funcție de mărimea bulei:

  • 10 mm diametru calitate 50 gr/m² pentru a împacheta și proteja produsele uniforme și ușoare;
  •  25 mm calitate 100 gr/m² pentru a înveli și proteja produsele fragile, grele și/sau cu colțuri ascuțite.

În prezent, pe piață există și opțiunea de pungă folie cu bule cu 2 sau 3 straturi de polietilenă, potrivită pentru multe aplicații de ambalare. Cu ajutorul ei poți proteja suprafața și, de asemenea, o poți folosi pentru intercalare până la crearea de perne de protecție și umplerea spațiului gol. Bulele cu aer sunt sigilate, reducând pierderea de aer, astfel încât durabilitatea și rezistența acestora este ridicată.

Punga pot fi sigilată cu o bandă adezivă, etanșant termic sau bandă, iar odată sigilată, oferă o amortizare completă, protejând foarte bine conținutul. Este perfectă pentru dispozitive electronice delicate, cum ar fi smartphone-uri, echipamente informatice și componente electronice.

Folia cu bule este un material de ambalare foarte versatil și acesta este unul dintre principalele motive pentru care este atât de popular. Datorită amortizării cu bule de aer pe care o oferă, poți proteja totul, de la obiecte mici până la protecție de înaltă performanță pentru articole fragile precum ceramică sau sticlă.

Cu toate acestea, dacă expediezi articole lucioase, ar trebui să fii conștient de faptul că folia cu bule poate lăsa urme mici care pot fi dificil de îndepărtat, cauzate de bulele de aer care apasă pe produs. Materiale precum metalul, sticla sau lemnul sunt susceptibile la asta, așa că dacă expediezi articole realizate din aceste materiale, ar trebui să iei în considerare o altă opțiune, cum ar fi protecția cu spumă de protecție.

Protecție cu spumă de protecție

Protecția cu spumă este mai puțin cunoscută decât folie cu bule, dar oferă o protecție uimitoare, deoarece este un material foarte ușor și subțire. Minusculele bule de aer din spuma asigură o amortizare excelentă.

Spuma nu adună praf sau scame și este, de asemenea, non-abrazivă, ceea ce înseamnă că nu zgârie și nu lasă urme. Acest lucru o face perfectă pentru ambalarea articolelor lustruite și lucioase, cum ar fi metal, sticlă sau lemn, protejându-le suprafața împotriva zgârieturilor.

Poate fi laminată pentru a-i oferi și proprietăți suplimentare, cum ar fi rezistența la perforare sau pentru a-i îmbunătăți aspectul estetic. Dacă ești în căutarea unui material care poate fi refolosit, spuma este alegerea perfectă, păstrându-și calitățile protectoare datorită modului în care este realizată.

Ce material de protecție este potrivit pentru produse?

Ambele materiale sunt opțiuni excelente pentru protejarea produsele, dar au proprietăți diferite care le fac mai bune pentru diferite utilizări. Îți recomand să folosești materialul potrivit pentru scopul potrivit, așa că atunci când faci alegerea gândește-te pentru ce ai nevoie de un anumit material de protecție.

Folia cu bule este un excelent protector universal. Datorită amortizării cu bule de aer, oferă un strat excelent de protecție, indiferent dacă împachetezi articole ușoare sau produse grele și fragile.

 Pe de altă parte, spuma de protecție este mai subțire și mai ușoară decât folia cu bule, ceea ce înseamnă că va ocupa mai puțin spațiu în cutiile de carton. Este perfectă dacă expediezi articole delicate cu suprafețe lustruite, deoarece textura sa netedă nu va lăsa nicio urmă pe produse.

Acestea fiind zise, un singur lucru mai trebuie să-ți spun. Dacă ai nevoie de folie cu bule și nu numai, găsești oricând în magazinul online BBoffice.ro. Spor la cumpărături!

Lasă un răspuns