Produse De Îngrijire Personală

Sfaturi despre cum să alegi produsele de îngrijire personală

Produsele de îngrijire personală joacă un rol foarte important în viața noastră. Acestea ne ajută să avem grijă atât de sănătatea noastră, cât și de aspectul nostru.

Din acest motiv, este foarte important să le alegem cu mare grijă atunci când le cumpărăm. Dacă produsele de îngrijire personală îți dau bătăi de cap de fiecare dată când mergi la cumpărături, în acest articol am decis să îți dau câteva sfaturi utile.

Știu cât este de greu să iei decizia potrivită. De foarte multe ori m-am confruntat cu probleme când a trebuit să aleg produsul potrivit pentru mine. Așa că, te înțeleg perfect.

Noi, femeile, avem tendința de a pune o mulțime de lucruri în coșul de cumpărături, de la creme, șampoane, balsam de păr, săpunuri, balsam de buze, tratamente de frumusețe, printre altele. Cheltuim foarte mulți bani pe astfel de produse de îngrijire personală. Însă, nu contează banii pe care îi cheltuim, ci produsele pe care le achiziționăm. Dacă nu le alegem pe cele potrivite, degeaba am cheltuit mulți bani.

 Iată cum să alegi produsele de îngrijire personală potrivite pentru tine

Descoperă ce tip de piele ai

Când îți cumperi creme, produse destinate curățării feței sau măști, ține cont de nevoile tipului de piele și de vârsta ta. Utilizarea celor care nu sunt potrivite pentru tine îți va afecta epiderma.

Dacă nu îți poți da singură seama ce tip de ten ai, mergi la un medic dermatolog pentru a-ți face un test cutanat și a-ți oferi cele mai bune sfaturi cu privire la caracteristicile și la îngrijirea specifică de care are nevoie pielea, în funcție de clasificarea sa: normală (eudermică), uscată, grasă sau mixtă, precum și în funcție de gradul său sensibilitate.

 Îngrijire Personală

 

 

 

 

 Îngrijire Personală

 

 

 

Citește etichetele

Uneori mărcile susțin că „produsul cosmetic este o minune”, că nu conține elemente sintetice sau dăunătoare, chiar și atunci când această afirmație este falsă. Citirea etichetelor îți oferă o mare putere în calitate de consumator, pentru că astfel vei ști ce conțin produsele pe care le folosești zilnic și nu te vei păcăli.

Fii atentă la numele ingredientelor și la ordinea în care sunt trecute pe etichetă. Poziția lor este legată de cât de mare este procentul utilizat în formulă. În mod obișnuit, ingredientele care apar mai întâi sunt apa, alcoolul și uleiul mineral. În cantități excesive, aceste ultime două componente provoacă leziuni ale pielii și părului: De exemplu, alcoolul provoacă uscăciune. La fel ca orice derivat din petrol, uleiul mineral împiedică absorbția extractelor naturale de plante cu care unele produse de înfrumusețare sunt „îmbogățite”.

 Alege produse realizate cu ingrediente naturale

Majoritatea produselor de înfrumusețare sunt bogate în siliconi și alți derivați ai petrolului. Aceste elemente sunt folosite în cosmetică deoarece se catifelează temporar pielea, au o consistență bună și sunt ieftine. Cu toate acestea, acestea nu acționează în profunzime. În schimb, lasă un strat de reziduuri care împiedică pătrunderea apei în piele sau păr, deshidratându-le astfel pe termen lung. Din acest motiv, este indicat să alegi produse cosmetice care sunt făcute cu uleiuri vegetale, extracte și unturi, în loc de cele realizate cu ulei mineral, alcool, sulfați, săruri, parabeni și siliconi ( parabenii au următoarele terminații: –paraben, -paraben, -parabensm, iar siliconii au terminații precum: -cone, -cona, -xane, -xano).

Verifică data de expirare a produselor

După deschidere, cosmeticele se pot folosesi de obicei între 6 și 24 de luni, în funcție de ingredientele din formula lor. Cu toate acestea, înainte de a le folosi, verifică data de expirare. Nu utiliza produsul dacă prezintă modificări ale consistenței, culorii sau aromei, deoarece poate provoca iritații sau alergii.

Dacă vrei să folosești mereu produse de cea mai bună calitate, îți recomand să le folosești pe cele care se comercializează în farmacii. Le poți cumpăra din farmacia online Humanitas.

Acestea fiind zise, sper că vei ține cont de sfaturile date, atunci când îți vei achiziționa produse de îngrijire. Spor la cumpărături îți doresc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top