Povestea unui vis în „Dimineața lumii” (Bali)

Noiembrie, frig. Toamnă, lacrimă rece. Gândul se pierde în depărtare. Mă poartă timid către o altă zare. Ciudată e viață […]

Noiembrie, frig. Toamnă, lacrimă rece. Gândul se pierde în depărtare. Mă poartă timid către o altă zare. Ciudată e viață ce-adună într-însa clipe ce demult au căzut pe altarul timpului necruțător.

Ajung pe o plajă, într-o dimineață a lumii, feeric tărâm plin de culoare. E-atâta culoare și viață în toate, căci pasul îmi aleargă fericit pe nisipul ce-l mângâie cu atâta finețe.

Nu știu de e vis. Dar sunt în paradis. Respir, inspir, explorez tărâmul ce mi se dezvăluie asemenea unei cărți care se deschide cu drag, așteptând să descoperi ceea ce are să-ți ofere.

Necunoscutul mă atrage. Curiozitatea mă invită să arunc o privire îndrăzneață răsăritului de soare din zarea lipsită de glas, care nu vrea să-mi dezvăluie numele său. Sunt într-o lume paradisiacă, nu-i cunosc numele, dar asta nu-mi împiedică pașii să calce apăsat plaja albă, mărginită de palmieri.

Merg pe un drum paradisiac, iar vegetația luxuriantă mă copleșește. E atâta frumusețe, o frumusețe ireală.

Printre nori se întrevăd vulcani, pe uriașe trepte îmi apar deodată culturi de orez. Nu știu unde sunt. Nu-s oamenii mei.

Bali

Dar nici nu contează, tot suflete sunt și atât de frumos aceștia dansează în ritmul muzicii care parcă îmi zice:

Vino și tu! Bucură-te de viață, căci mult nu durează…

M-aș prinde în dans, să simt cum pașii se mișcă pe plaja scăldată de apele calde ale Oceanului Indian, dar ceva mă oprește. Sunt niște sculpturi în lemn, picturi și păpuși ce descriu minunat viața unor oameni, deocamdată, niște străini pentru mine.

Mă uit atentă la ele, dar nu le înțeleg. O voce-mi șoptește:

– Uită-te mai bine și ai să-nțelegi că ele celebrează lupta dintre „bine și rău” – esența insulei hinduse pe care tu azi pășești.

Brusc pașii mei se opresc. Simțindu-mi surprinderea, stau pe loc, bucurându-se de apa ce le spală durerile invizibile.

-Sunt pe  o insulă? întreb surprinsă, uitându-mă de jur împrejur să observ persoana care îmi vorbește, dar nu văd pe mine. E  ciudat să auzi că cineva îți vorbește, dar să nu știi cine.

– Cine ești? Unde ești? Nu-ți văd chipul!

– Cine sunt? Chiar nu știi? Nu-i nimic, vei afla, dar nu acum, ci când timpul va decide. Deocamdată permite-mi să-ți prezint paradisul în care te afli. Ești în dimineața lumii. Te afli pe o insulă din minunata Indonezie. Te afli acolo unde ți-ai dorit de mult să ajungi, iar eu ți-am îndeplinit dorința.

– Dar cum am ajuns aici? Nu-mi amintesc să fi plecat în călătorie!

– Draga mea, ai plecat, ești în Bali. Nu mă cunoști, nu știi de ce sunt în stare, dar eu te pot duce oricând vrei, oriunde vrei, într-o clipită. Trebuie doar să-ți rogi gândul să mă cheme. M-ai chemat, am venit. Permite-mi să-ți fiu ghid.

Așadar, să începem. După cum îți spuneam ești pe insula Bali numită și dimineața lumii, o insulă din Oceanul Indian. Mai exact, te afli în capitala Bali-ului, Denpasar, cu o populație de 300.000 de oameni.

Fiindcă e dimineață vom porni într-un tur prin oraș pentru a lua pulsul acestuia, pentru a simți mirosurile, pentru a-ți bucura privirea cu un curcubeu de culori, pentru a te strecura prin îmbulzeala specifică, care îți dă o poftă nebună de viață.

Insula are o istorie interesantă, dar nu vreau să te plictisesc cu date, te las să o descoperi singură. Îți dau doar un pont. Dacă accesezi linkul următor   https://www.bjr-vacante.ro/oferte/bali/ vei afla diverse lucruri despre istoria ei.

Știi, ești o norocoasă. Te afli pe una dintre cele mai frumoase insule din Asia, împodobită cu recifuri de corali și plaje de palmieri (pe aceștia i-ai și văzut, de altfel).

– Nu-mi vine să cred ce-mi povestești. Vreau s-o descopăr numaidecât. Vreau să te văd și să pornim în această aventură minunată prin dimineața lumii. Fascinant…deci…unde ești?

Deodată totul devine tăcere. Soarele nu-mi mai zâmbește larg. Pașii nu-i mai simt. Nu mai aud nicio voce. Mă frec la ochi, am impresia că nu văd bine. În fața ochilor mi-apare o altă lume. Privesc în jur. E lumea mea. Oftez, îmi amintesc. E noiembrie, frig. Atunci realizez. A fost un vis. Am fost în povestea unui vis în Bali, o destinație splendidă unde sper să ajung într-o zi cu ajutorul BJR Vacanțe.

Nu știu când visul va deveni realitate, dar dacă voi vreți să ajungeți înaintea mea aici, rezervați-vă vacanța sunând la 0732-890.182. Vacanță de vis vă doresc!

6 thoughts on “Povestea unui vis în „Dimineața lumii” (Bali)”

  1. Ce vis minunat! Eu nu am visat la insula aceasta dar am citit si auzit atâtea încât îni doresc tare mult să ajung!
    Cred în vise și mai cred că puterea cu care crezi în ele va face să se împlinească!
    Îți doresc să ți se împlinească și ție!
    Mulțumesc pentru recomandare!

  2. Wow, am avut cateva momente in care am fost pur și simplu transpusă de descrierile tale! Si eu imi doresc sa ajung in Bali, sper sa se întâmple curand

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top