Pernele joacă un rol semnificativ în calitatea somnului nostru și în modul în care ne odihnim. Ele pot influența confortul, poziția corpului și sănătatea coloanei vertebrale în timpul somnului.

Alegerea pernei potrivite depinde de preferințele individuale, de obiceiurile de dormit și de eventualele probleme de sănătate. Din acest motiv, în cele ce urmează îți voi spune ce tipuri de perne există și ce trebuie să iei în considerare când le alegi.

Cele mai bune tipuri de perne pentru dormit

Alegerea tipului potrivit de pernă pentru dormit depinde în mare măsură de preferințele personale și de nevoile tale individuale. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de perne de dormit:

 • Pernă cu spumă de memorie: Acest tip de pernă este conceput pentru a se adapta la forma capului și gâtului, oferind o susținere individualizată. Ele pot fi deosebit de confortabile pentru cei care au nevoie de sprijin suplimentar pentru coloana vertebrală sau care preferă o pernă care se ajustează la forma corpului.
 • Pernă ergonomică: Este proiectată pentru a menține alinierea corectă a coloanei cervicale și a capului. Ea te poate ajuta la prevenirea durerilor de gât și de spate, fiind potrivită pentru tine dacă dormi pe spate sau pe o parte.
 • Pernă cu umplutură de puf sau pene: Această pernă cu aspect tradițional, este foarte moale și pufoasă. Poate fi potrivită pentru tine dacă preferi pernele mai moi, fie dormi în diverse poziții.
 • Pernă pentru dormit pe burtă: Dacă dormi în principal pe burta, ar trebui să optezi pentru o pernă mai subțire sau să renunți complet la pernă pentru a menține coloana vertebrală într-o poziție mai naturală.
 • Pernă cu gel: Această pernă este concepută pentru a avea parte de răcoare în timpul somnului. Este perfectă pentru tine dacă te confrunți cu transpirație excesivă sau îți este cald în timpul nopții.
 • Pernă antialergică: Dacă ai alergii sau sensibilități la alergeni, poți alege o pernă cu umplutură hipoalergenică și cu o husă care poate fi spălată pentru a menține igiena.
 • Pernă de corp sau pernă de sarcină: Aceste perne sunt mai lungi și pot oferi sprijin pentru întregul corp sau pentru zone specifice, precum burtica unei femei însărcinate.
 • Pernă ajustabilă: Unele perne permit reglarea umpluturii pentru a obține nivelul de susținere dorit.

Înainte de a achiziționa o pernă nouă, este recomandat să iei în considerare preferințele tale personale de dormit, eventualele probleme de sănătate și nu numai.

Ce trebuie să iei în considerare când alegi o pernă de dormit

Alegerea unei perne de dormit potrivite poate contribui semnificativ la calitatea somnului și la confortul tău în timpul nopții. Iată câteva aspecte importante pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când alegi o pernă:

 • Poziția de somn: În primul rând, gândește-te la modul în care dormi cel mai des: pe spate, pe o parte sau pe burta. Poziția de somn poate influența nevoile tale în ceea ce privește nivelul de susținere și înălțimea pernei.
 • Nivelul de confort: Decide cât de moale sau cât de fermă îți place perna. Acesta este un aspect subiectiv și depinde de preferințele tale personale.
 • Materialul umpluturii: Pernele pot fi umplute cu diverse materiale, cum ar fi spumă cu memorie, puf, pene, fibră de poliester sau amestecuri de acestea. Alege un material potrivit preferințelor tale și eventualele alergii sau sensibilități.
 • Forma și designul: Unele perne au forme ergonomice sau speciale, cum ar fi pernele pentru gât sau cele pentru corp. Acestea pot oferi susținere suplimentară în zonele necesare.
 • Alinierea coloanei vertebrale: O pernă bună trebuie să susțină alinierea naturală a coloanei vertebrale în funcție de poziția de somn. Dacă dormi pe spate, gâtul ar trebui să fie susținut în mod adecvat. Dacă dormi pe o parte, gâtul și capul ar trebui să fie într-o poziție neutră, iar coloana să fie aliniată. Dacă dormi pe burta, poți opta pentru o pernă subțire sau chiar să renunți la pernă.
 • Mărimea pernei: Asigură-te că perna are dimensiunile potrivite pentru patul tău și pentru preferințele tale. Unele persoane preferă perne mai mari sau mai mici în funcție de obiceiurile lor legate de somn.
 • Husa: Verifică dacă perna are o husă detasabilă și lavabilă, ceea ce face întreținerea și igiena mai ușoară.
 • Sensibilități și alergii: Dacă ai alergii sau sensibilități, alege o pernă cu umplutură hipoalergenică și cu o husă care poate fi spălată.
 • Calitatea și durabilitatea: Investiția într-o pernă de calitate poate însemna că va dura mai mult și va oferi un confort mai bun pe termen lung.
 • Citește recenzii: Citește recenzii pentru a afla experiențele altor persoane cu aceeași pernă.

În general, alegerea pernei potrivite este un proces individual și poate necesita puțin timp și experimentare pentru a găsi perna care să îți ofere cel mai bun confort și susținere în timpul somnului.

Pentru ca alegerea să fie ușoară și rapidă, îți dau un pont. Intră pe Janettehome.ro, dă la categoria perne, apoi explorează gamă variată de perne puse la dispoziția celor care vor să doarmă bine. Cu siguranță vei găsi perna potrivită pentru tine.

De exemplu, eu mi-aș alege Perna anatomică cu memorie, deoarece este potrivită pentru persoane cu dureri de spate. Eu fac parte dintre ele.

Perne

De asemenea, nu aș zice nu nici la Perna Somnart Superior Plus. E comodă pentru cap și gât și își și menține forma mult timp. Alegerea îți aparține.

Perne

Pentru comandă poți suna la telefon: 0740839677. Spor la cumpărături!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura