Toți cei care mă cunosc știu deja cât de pasionată am devenit de grădinărit de când m-am mutat la casă. Pasiunea mea pentru flori și plante nu este una nouă – am început să fiu interesată de ele de când eram copil, când mă plimbam cu mama din florărie în florărie pentru a găsi buchetul perfect de oferit doamnei învățătoare la început de an școlar.

Așa m-am îndrăgostit pentru prima oară de mirosul inconfundabil al trandafirilor, al zambilelor și bujorilor, care au devenit în timp florile mele preferate. Prin urmare, cred că este deja evident că mi-am dorit încă de atunci să am propria mea grădină în care să pot cultiva orice flori îmi doresc și chiar să îmi organizez propria mea mică livadă sau porțiuni cu legume proaspete. Câțiva ani mai târziu, iar acest vis a devenit realitate – așa că profit de această ocazie pentru a vă prezenta ce răsaduri obișnuiesc să cultiv în această perioadă din an, pentru a fi pregătită pentru următorul sezon.

În primul rând, țin să menționez, pentru orice amator sau potențial amator de grădinărit care ajunge la acest articol, să aveți mare grijă de unde achiziționați bulbii sau semințele pentru răsaduri, pentru că am pățit de câteva ori să fiu complet dezamăgită de rezultat, indiferent de cât de atent am urmat instrucțiunile de plantare și îngrijire.

Acum ceva timp am descoperit magazinul Hectarul și, de când am făcut această descoperire, pot spune că a devenit singurul meu „furnizor” ori de câte ori îmi mai găsesc câte ceva de lucru prin grădină. Și pentru că bănuiesc că știți deja în ce perioadă a anului ne aflăm, nu vine ca o surpriză pentru nimeni faptul că m-am grăbit să profit de perioada de Black Friday la Hectarul pentru a-mi achiziționa la preț redus toate răsadurile pe care plănuiesc să le plantez în următoarele câteva luni. Haideți să vă prezint ce bulbi am ales eu să plantez sezonul ăsta în grădină, pentru a vă inspira și pe voi în cazul în care încă sunteți la început cu „de-ale grădinăritului”:

  1. Lalelele

Lalelele sunt de departe florile mele preferate, pentru că îmi amintesc de primăvară chiar și atunci când temperaturile afară scad sub 0. Și pentru că perioada ideală de a planta bulbii de lalele este chiar noiembrie, pentru că temperaturile joase ne ajută să evităm problemele care sunt foarte comune la acești bulbi când e mai cald afară, cum sunt fungii sau bacteriile care distrug petalele, cu siguranță se vor număra printre răsadurile pe care le voi planta toamna aceasta la mine în curte. Am găsit pe Hectarul mai multe specii de lalele absolut diafane, printre care și Pinocchio, care sunt preferatele mele, așa că voi achiziționa câteva seturi de bulbi din fiecare.

2. Crini

Nu am mai plantat până acum crini în grădină, așa că m-am gândit că este un moment bun să încep acum. Toamna este cel mai bun moment de a planta răsaduri de crini, pentru că vor prinde rădăcini acum și vor înflori exact atunci când îmi doresc – la începutul primăverii.

3. Anemone

Mi se pare ca anemonele completează absolut perfect culturile de lalele. Și pentru a mă asigura că vor înflori tot la începutul primăverii, am decis să achiziționez tot acum câteva seturi de bulbi de anemone, pe care le voi planta printre lalele.

Pentru mine, nu există activitate mai relaxantă decât pierderea de ore întregi la mine în curte, printre florile mele preferate. Voi ce bulbi v-ați hotărât să cultivați toamna aceasta?


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura