Namebox îți oferă servicii de găzduire web avantajoase

Publicat de Irina Cristina Țenu pe

Trăim într-o perioadă în care serviciile de găzduire web devin din ce în ce mai populare. Atât persoanele fizice, cât și companiile mai mari sau mai mici, aleg să plătească un abonament lunar unei firme pentru a le găzdui site-ul pe serverul lor. De ce? Fiindcă utilizarea serviciilor oferite de furnizor de hosting are multiple beneficii. Îți voi dezvălui câteva dintre ele în cele ce urmează.

 Avantajele serviciilor de găzduire web

1. Nu este nevoie de server intern dedicat

Nu ai nevoie de un server dedicat pentru ca site-ul să funcționeze. De asemenea, de backup-uri, actualizări și corecțiile sistemului de operare al serverului se ocupă furnizorul de hosting, așa că tot ce trebuie să faci este să te concentrezi pe crearea celui mai bun site posibil, care să determine cât mai multe persoane să-l viziteze.

2. Site-ul nu-ți va crea probleme  

Deoarece site-ul va fi găzduit în cloud, furnizorul tău va avea cel puțin o copie de rezervă a site-ului pe un alt server. Dacă ceva nu merge bine și serverul principal se defectează, aceștia vor activa serverul de rezervă, iar site-ul  își va reveni și rula rapid și ușor.

 3. Poți alege între diferite opțiuni de găzduire

În funcție de nevoile tale, poți alege dintre trei opțiuni diferite:

  • Găzduire dedicată: plătești furnizorului pentru propriul server dedicat în cloud.
  • Găzduire partajată: Partajezi serverul cu mai multe site-uri. De asemenea, și resursele disponibile ale serverului.
  • Găzduire VPS (Server privat virtual): Serverul este partajat cu mai multe site-uri. Cu toate acestea, resursele serverului sunt alocate fiecărui site în parte pentru a oferi resurse garantate.

Evident, dacă ai un site de comerț electronic sau un site cu un conținut ridicat de grafică/video, atunci e bine să alegi o soluție dedicată sau VPS, deoarece vitezele de încărcare sunt vitale pentru conversii și pentru menținerea oamenilor mai mult timp pe site.

4. Site-ul e mai sigur

Cele mai bune servicii de găzduire web oferă programe malware, antivirus și alte astfel de aplicații pentru a-ți menține site-ul în siguranță și securizat.

5. Site-ul este mai ușor de monitorizat

Găzduirea site-ului în cloud facilitează monitorizarea cu ușurință a site-ului. Poți monitoriza starea de la distanță, de aproape oriunde, cu o conexiune securizată la Internet. Poți chiar să utilizezi diverse soluții de aplicații de monitorizare a serverului pentru a primi alerte instantanee atunci când ceva nu merge bine.

Aceste aplicații pot fi configurate să trimită alerte prin text sau e-mail despre diverse lucruri, cum ar fi performanța serverului, utilizarea lățimii de bandă etc. Aplicația de monitorizare a serverului se află pe serverul intern, nu în cloud, astfel încât toate datele colectate sunt stocate local și păstrate intern pentru a îmbunătăți securitatea.

  6. Posibilitatea de a face upgrade la serviciile DNS Premium

Cele mai bune servicii de găzduire web îți oferă, de asemenea, opțiunea de a face upgrade la servicii DNS premium dacă acestea nu sunt incluse în planul de abonament. Toate site-urile au un DNS (Domain Name System/Sistem de nume de domeniu) care are câteva caracteristici importante:

  • folosește o structură ierarhizată;
  • deleagă autoritatea pentru nume;
  • baza de date cu numele și adresele IP.

Reține! Este bine să ai mai mult de o adresă IP asociată cu DNS-ul tău. În acest fel, dacă un DNS se defectează, site-ul trece automat la un alt DNS, astfel încât să fie accesibil 24/7.

Astăzi, prezență online a oricărei afaceri este vitală pentru a avea parte de succes. Utilizarea serviciilor de găzduire web facilitează buna gestionare a site-uri și alegerea opțiunilor care se potrivesc cel mai bine nevoilor specifice. Acest lucru îți permite să profiți de numeroasele beneficii ale serviciilor de găzduire web.

Cum alegi o firmă de găzduire web 

Alegerea unui serviciu de găzduire bun este una dintre cele mai importante decizii când îți creezi un site. Și asta pentru că, în mare măsură, dezvoltarea afaceri va depinde de această decizie.

În prezent, există mai multe opțiuni de găzduire web și diferite servicii disponibile. Pentru a ști ce să alegi, trebuie să îți dai seama de ce ai nevoie pentru proiectul tău și care dintre opțiuni este cea mai potrivită pentru tine. Iată, așadar, cum trebuie să procedezi pentru a face cea mai bună alegere pentru nevoile tale:

 1. Alege o firmă care oferă suport tehnic de calitate

Internetul nu se odihnește și de aceea este foarte important ca firma la care apelezi să-ți poată oferi suport tehnic 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, în fiecare zi a anului. În plus, acest serviciu va trebui să fie de calitate, rapid și eficient, pentru a minimiza pierderile de timp și orice posibilă defecțiune. O afacere în creștere nu ar trebui să eșueze, dar dacă există probleme, o soluție rapidă este esențială.

2. Verifică oferite istoricul serviciilor

Firma de hosting pe care o alegi trebuie să-ți garenteze timp maxim de funcționare. Poți afla ce tip de servicii oferă, întrebând alți utilizatori, de exemplu. Caută pe internet orice informație care te poate ajuta să-ți dai seama dacă firma aleasă de tine oferă servicii de calitate. Site-ul tău trebuie să funcționeze permanent pentru ca afacerea sau blogul tău să se dezvolte.

3. Evaluează raportul calitate-preț

Un abonament de găzduire ieftin poate fi costisitor, deoarece costul scăzut poate indica fiabilitate redusă, servicii slabe sau tehnologie scăzută. Dar niciun abonament foarte scump sau un pachet plin de servicii pe care nu le vei folosi nu va fi cea mai bună opțiune.

Compară opțiunile existente pe piață și alege firma care îți oferă cel mai bun raport calitate-preț. O bună opțiune în acest sens poate fi Namebox, o firmă de web hosting ce oferă servicii de înaltă calitate, la prețuri avantajoase. Așadar, acestea fiind zise, nu ezita să contribui la dezvoltarea afacerii tale prin crearea unui site pe domeniu propriu găzduit de o firmă precum Namebox. Succes!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura