Motiko, desertul de care te îndrăgostești la prima vedere

You are currently viewing Motiko, desertul de care te îndrăgostești la prima vedere

Motiko, desertul de care te îndrăgostești la prima vedere

Iubesc lucrurile rafinate. Îmi place să le port, să le privesc, dar mai ales să le gust. Nu sunt o mare gurmandă, dar niciodată nu am putut spune Nu deserturilor rafinate. Cred că nimeni nu poate spune Nu produselor de foarte bună calitate. Atunci când le consumi îți dau de fiecare dată o stare de bună dispoziție și de satisfacție. Gustul lor deosebit te face să vezi viața în mii de culori și parcă în acel moment nimic nu mai contează. Important este senzația pe care ți-o provoacă produsul pe care îl mănânci și care vrei să nu se termine niciodată.

Ador aceste deserturi, le caut mereu, dar nu întotdeauna le găsesc, cu toate că gastronomia românească este destul de complexă. Noi, românii, suntem tare pricepuți la bucătărie. Știm să facem cozonaci, pască, prăjituri, plăcinte fel de fel, a căror gust și aromă te poartă mereu pe tărâmul de vis din copilărie. Îmi plac aceste deserturi, le mănânc cu mare plăcere, având în vedere că îmi amintesc de cea mai frumoasă perioadă din viața, dar nu aș putea să spun că sunt preferatele mele.

Care este desertul meu preferat? După o revizuire mentală a deserturilor care îmi plac, îmi dau seama că nu aș putea spune că am unul preferat. În schimb, aș putea spune că pe lângă acele deserturi care mereu îmi aduc anumite lucruri, locuri, oameni, îmi plac și deserturile care mă provoacă să le gust. Există așa ceva? Există, din punctul meu de vedere. Sunt acele deserturi noi create de maeștri cofetari. Când le văd mă topesc, dacă nu le gust mă pierd printre visele cu ele, savurandu-le împreună cu o ceașcă de ceai fierbinte.

Sunt deserturile care mereu îmi aduc zâmbetul pe buze, mă binedispun. Când sunt tristă, le caut, le cumpăr, le savurez și aștept… citind o carte bună, ca ele să-și facă efectul, să-mi dea din nou aripi, să simt că pot orice. Da, acestea sunt deserturile mele preferate, sunt cele cărora nu le pot rezista, care mă fac să mă îndrăgostesc de ele la prima vedere.

Așa că, într-o zi…o păsărică mi-a șoptit că a sosit timpul să încerc să găsesc noi deserturi rafinate care să mă facă să visez. Este vorba despre un desert de lux japonez produs în Europa și în țările CSI de o singură companie, de Motiko. Acest desert este făcut după o rețetă veche de mai bine de 500 de ani.

motiko

Rețeta desertului tradițional japonez numit Moti este pregătită din ingrediente 100% naturale, deoarece prioritate au naturalitatea și calitatea. Iar când acestea două se combină, rezultatul este întotdeauna unul rafinat.

Rafinament, savoare, gust incredibil de afine de pădure, de ceai verde japonez, de banană cu ciocolată, mango, măr verde, căpșună…elemente ce te atrag încă de la prima degustare și te fac să te îndrăgostești de Moti.

Cine nu are un desert preferat, trebuie să încerce Moti. Va fi o degustare memorabilă. Nici sufletul, nici mintea nu vor putea uita acest desert minunat. Și cum să-l uite, când este o adevărată desfătare a simțurilor? Ce spuneți, porniți în căutarea lui?

Lasă un răspuns