Mituri despre alimentația câinelui tău

You are currently viewing Mituri despre alimentația câinelui tău

Mituri despre alimentația câinelui tău

Ai un câine și îți faci griji cu privire la alimentația potrivită pentru el? Te înțeleg perfect.

Alimentația unui câine este un lucru cu adevărat important. Nu de puține orice mi-am făcut griji cu privire la acest aspect atunci când m-am gândit la sănătatea prietenei mele necuvântătoare.

În prezent, sunt foarte multe mituri răspândite. Din păcate, ne lăsăm influențați de ele și nu mai reușim să ne dăm seama care este cea mai potrivită alimentație pentru câini.

Din acest motiv, este foarte important să stabilim ce este adevărat și ce este fals din ceea ce citim în mediul online.

Trebuie să reținem faptul că alimentația câinelui trebuie să fie întotdeauna una echilibrată, deși uneori îi satisfacem și câte un capriciu. Dar oare cum poți să reziști acelui suflet care te privește direct în ochi și în limbajul său specific îți spune că vrea și el din ceea ce mănânci tu?

De aceea, trebuie să știi ce să-i dai sau ce să nu dai, astfel încât să-i protejezi sănătatea.

Alimentatia cainelui
pixabay.com

  Mituri despre alimentația câinelui tău/Câinii nu trebuie să mănânce oase

Deși foarte multă lume crede că oasele pot fi consumate de către câini, adevărul este cu totul altul.

Oasele pot provova leziuni grave câinilor. Prin urmare, faptul că oasele pot fi consumate fără probleme de către câini, este unul dintre cele mai răspândite mituri.

Dacă totuși intenționezi să îi dai oase câinelui tău, trebuie să știi că acestea trebuie gătite înainte.

Astfel, vei evita afectarea sistemului digestiv al câinelui. De asemenea, este bine să nu îi dai să roadă coaste sau oase de porc, deoarece acestea se pot așchia și provoca leziuni destul de importante  animalul tău de companie.

Desigur, pe de altă parte, se spune că oasele sunt bune pentru curățarea și întărirea dinților. Însă cel mai bine este să îi dai oase doar pentru a se juca cu ele, având grijă să nu le mănânce.

 Ouă și ulei pentru păr mai mătăsos

Cu toții ne dorim ca animalele noastre de companie să aibă blana mult mai mătăsoasă și mai strălucitoare.

Miturile referitoare la alimentația câinilor indică faptul că atât uleiurile, cât și ouăle sunt perfecte pentru acest lucru. Gălbenușul este o sursă bună de minerale și vitamine, dar nu și pentru câini. Același lucru este valabil și pentru albuș. Deci, trebuie să acorzi atenție și acestui aspect.

Cel mai bun lucru este să îi oferi o dietă echilibrată și să îl piepteni în mod regulat, dacă vrei ca blana să-i strălucească mereu.

Câinii consumă aceleași alimente ca noi

Este un alt mit despre dieta câinilor, de asemenea, foarte răspândit.

Multe persoane hrănesc câinii cu resturi alimentare, dar nu este corect.

Trebuie să acorzi mare atenție alimentației pe care i-o oferi câinelui tău, deoarece sistemul său digestiv poate fi mai delicat decât al nostru.

Există alimente pe care sistemul lor digestiv nu le digeră bine. Asta nu înseamnă că nu îi poți da din când în când ceea ce îi place. Nu trebuie însă să îi dai prea mult.

Lapte pentru puii de câine

Îi vedem atât de mici și neajutorați, încât le dăm lapte de vacă, însă nu este deloc indicat.

Întrucât conține cantități mari de lactoză și, de asemenea, zaharuri, nu este deloc bine  digerat de animale și cu atât mai puțin atunci când aceștia sunt încă pui.

Prin urmare, dacă câinelui este încă mic nu trebuie să îi dai lapte, fiindcă dacă îi dai există șanse mari să vomite și să facă diaree.

Alimentația câinilor trebuie să fie variată

Poate pentru că ne place să ne diversificăm alimentația, credem că și câinii au nevoie de o astfel de alimentație. Dar nu este așa. Cel mai bine este să întrebi medicul veterinar despre tipul de hrană și cantitatea corespunzătoare pentru câinele tău, în funcție de greutatea sau rasa sa.

Astfel, vei ști ce trebuie să mănânce în fiecare zi și cât. Mai mult, dacă îi schimbi brusc hrana de zi cu zi, câinele poate suferi de probleme digestive.

Mâncarea trebuie să fie mereu la dispoziția câinilor

Da și nu. Trebuie să-i dai de mâncare câinelui, dar după un program bine stabilit. În felul acesta sistemul său digestiv va funcționa mult mai bine. Dacă îi lași farfuria plină, el va mânca într-un mod necontrolat și nu îi va fi bine.

Sper că informațiile dezvăluite să te ajute să te bucuri cât mai mult timp de prietenul tău necuvântător.

Lasă un răspuns