Diversele mese masaj joacă un rol important în domeniul recuperării funcționale, fiind un instrument util pentru fizioterapeuți și maseuri în tratamentul diferitelor afecțiuni și în recuperarea după anumite leziuni. Aceste mese sunt concepute pentru a oferi un mediu confortabil și stabil pentru pacient în timpul masajului terapeutic și a altor proceduri de recuperare.

 Beneficii ale meselor de masaj

1.   Relaxarea mușchilor

Masajul efectuat pe mese special concepute poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați și rigizi. Aceasta reduce disconfortul și durerea asociată cu contracturile musculare și ajută la creșterea flexibilității musculare.

2.   Reducerea durerii

Masa de masaj și tehnicile de masaj utilizate pot contribui la ameliorarea durerii cronice sau acute. Prin stimularea circulației sanguine și a fluxului limfatic, masajul poate reduce inflamația și presiunea exercitată asupra nervilor.

3.   Îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice

 Masa de masaj permite terapeuților să aplice presiune și mișcări specifice care stimulează circulația sângelui și a limfei în țesuturi. Aceasta îmbunătățește transportul nutrienților și eliminarea deșeurilor din corp, accelerând procesul de vindecare.

4.   Recuperarea după leziuni

Pentru pacienții care se recuperează după accidentări sau intervenții chirurgicale, mesele de masaj pot juca un rol crucial în procesul de reabilitare. Masajul terapeutic poate contribui la reducerea inflamației și a umflăturilor, îmbunătățind mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor afectate.

5.   Relaxare și reducerea stresului

Un masaj relaxant efectuat pe o masă confortabilă poate ajuta pacienții să scape de tensiunea și stresul acumulat în corp și minte. Acest lucru contribuie la o stare generală de bine și poate avea un impact pozitiv asupra recuperării fizice și psihice.

6.   Îmbunătățirea posturii

Prin masajul terapeutic și exercițiile specifice efectuate pe masă, terapeuții pot ajuta pacienții să își corecteze postura și să întărească grupurile musculare slăbite, reducând riscul de noi leziuni sau complicații.

7.   Creșterea calității vieții

Recuperarea funcțională este esențială pentru a reveni la activitățile zilnice și pentru a menține o calitate bună a vieții. Mesele de masaj oferă un mediu adecvat pentru terapii și exerciții de reabilitare care să faciliteze această recuperare.

Tipuri de mese masaj  

Există mai multe tipuri de mese de masaj disponibile pe piață, fiecare având caracteristici specifice. Alegerea mesei potrivite depinde de nevoile și preferințele fiecărui terapeut, precum și de tipul de masaj sau terapie pe care intenționează să îl ofere. Iată câteva tipuri de mese de masaj și aspecte importante de luat în considerare în procesul de selecție:

1.   Mese de masaj pliabile

Sunt ușoare și pot fi pliate pentru a fi transportate cu ușurință, fiind ideale pentru terapeuții care lucrează în mai multe locații sau pentru masajul la domiciliu. Cadrele sunt adesea realizate din aluminiu sau alte materiale ușoare. Trebuie să fie stabile și să ofere suficientă rezistență pentru a susține greutatea pacientului.

2.   Mese fixe/staționare

Sunt mai robuste și sunt potrivite pentru cabinetele medicale cu o locație permanentă. Pot avea opțiuni suplimentare, cum ar fi sertare sau suporturi pentru accesorii.

3.   Mese electrice sau hidraulice

Permit ajustarea înălțimii cu ușurință, ceea ce este benefic pentru terapeuții care doresc să-și regleze înălțimea mesei în funcție de înălțimea lor sau a pacientului.

Ajustarea înălțimii poate ajuta, de asemenea, pacienții cu mobilitate redusă să urce și să coboare de pe masă mai ușor.

Cum alegeți mesele de masaj 

Pentru a alege cea mai potrivită masa de masaj pentru nevoile voastre, trebuie ținut cont de câteva aspecte. Iată-le!

1.   Mese cu accesorii opționale

Unele mese vin cu accesorii suplimentare, cum ar fi suporturi pentru cap, brațe, picioare sau orificii speciale pentru femei însărcinate.

Asigurați-vă că masa are suficiente accesorii și opțiuni pentru a satisface nevoile specifice ale masajului sau terapiei pe care o efectuați.

2.   Amortizare și tapițerie

O tapițerie confortabilă și bine amortizată este esențială pentru confortul pacientului în timpul masajului.

Materialele de înaltă calitate, cum ar fi spuma cu densitate ridicată, asigură o susținere adecvată și rezistență în timp.

3.   Greutatea mesei

Dacă veți transporta masa frecvent sau trebuie să o mutați, asigurați-vă că aceasta nu este prea grea pentru a fi manevrată cu ușurință.

4.   Bugetul

Prețurile meselor de masaj variază considerabil, deci asigurați-vă că alegeți o opțiune care se încadrează în bugetul dvs., dar să nu faceți compromisuri majore la calitate.

În concluzie, este important să investiți într-o masă masaj kinetoterapie de calitate, confortabilă și durabilă, deoarece va fi un instrument important în activitatea voastră de recuperare funcțională și masaj terapeutic.

Din  acest motiv, vă fac o recomandare. Intrați pe Convergenta.ro, o afacere de familie care proiectează și fabrică o gamă largă de mese medicale și nu numai. Aici veți găsi tot ceea ce aveți nevoie pentru afacerea voastră. Acestea fiind zise, succes vă doresc!

PS: Puteți face comandă la tel: +40 (740) 129 128.


1 comentariu

Mogu · august 24, 2023 la 11:48 am

Majoritatea cadrelor și a tapițeriei sunt rezistente și au rezistat la testul timpului.

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Irina-Cristina.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura