Mașini de ambalat: Cum să diminuezi costurile și să crești productivitatea în procesul de ambalare

În sectorul logisticii și al ambalajelor, găsirea de instrumente și trucuri de optimizare este visul oricărei companii. Cheia constă în […]

În sectorul logisticii și al ambalajelor, găsirea de instrumente și trucuri de optimizare este visul oricărei companii. Cheia constă în diminuarea costurilor, îmbunătățind productivitatea. Modul de realizare a acestui lucru este secretul pe care toată lumea vrea să-l descopere pentru a crește profiturile.

Comerțul cu amănuntul în orice altă parte a lumii, se confruntă cu o fază de extindere fără precedent, datorită continuării proliferării cumpărăturilor online. În calitate de proprietari și agenți responsabili cu aprovizionarea, mulți propun operațiuni complexe pentru optimizarea proceselor logistice. Totuși, uneori, cea mai simplă soluție trece neobservată.

Găsirea celui mai convenabil mod de ambalare a mărfurilor este o soluție simplă și eficientă.

Mașini de ambalat: Sfaturi pentru a diminua costurile de ambalare

Căutarea instrumentelor de optimizare a procesului de ambalare pentru a se adapta la setul de factori implicați în aprovizionare are o importanță deosebită. Iată cele mai inteligente alternative pentru ambalarea produselor.

Calitatea ambalajului

Reducerea costurilor nu înseamnă reducerea calității ambalajului, deoarece acest lucru este esențial pentru conservarea și transportul mărfurilor. În plus, alegerea unor ambalaje de proastă calitate ar putea  contribui la apariția unor costuri mult mai mari pe care le-am regreta ulterior. Reclamațiile, retururile și plângerile din partea clienților ar fi consecințele cele mai puțin costisitoare care ar putea rezulta din investiția într-o calitate slabă a ambalajelor, deoarece în acest sens imaginea mărcii este în joc.

Totuși, ceea ce este sigur este că trebuie să vă gândiți la caracteristicile produsului pentru a determina tipul de ambalaj, încât să beneficiați de cel mai bun raport calitate/ preț. În plus, capacitatea sa mare de manipulare face diferența în această privință.

Folosirea greutății și dimensiunii minime

Reducerea dimensiunii și a greutății mărfurilor este necesară pentru a reduce costurile. Deși acest lucru necesită o cantitate mai mare de colete, această optimizare este un aspect apreciat întotdeauna de curier și transportator. În plus, contribuie la economisirea spațiului de depozitare.

Ambalare en-gros

O altă posibilitate pe care trebuie să o luați în considerare pentru a economisi costurile este să achiziționați ambalaje în cantități mari pentru a economisi datorită reducerilor mari oferite.

Optimizați numărul de tipuri de ambalaj

De asemenea, omogenizarea tipului de ambalaj pentru produse este o problemă care vă va scăpa de multe dureri de cap în ceea ce privește reducerea costurilor.

Adică, folosirea ambalajelor cu același format sau similar nu va ajuta doar la achiziționarea unui număr mai mic de ambalaje, ci va contribui, de asemenea, la evitarea creșterii complexității în procesul de expediere și depozitare.

Apelați la profesioniști pentru a optimiza procesul

Apelarea la profesioniști specializați în ambalare va grăbi întregul proces logistic, ceea ce va crește productivitatea. Chiar dacă există deja un departament intern care gestionează această sarcină importantă, o companie expertă în ambalare îi poate întotdeauna sfătui pe cei responsabili de producție să găsească cele mai bune alternative pe piață, pe lângă efectuarea unei verificări a utilajelor dintr-un alt punct vedere.

În acest sens, o soluție pentru creșterea productivității în procesul de ambalare cu până la 70% este folosirea unei mașini de ambalat de înaltă calitate.

Mașini De Ambalat

Controale tehnice și reparații preventive

După cum spuneam, garantarea funcționării perfecte a mașinilor de  ambalat la scară largă este esențială, astfel încât să nu existe întreruperi ale producției din cauza defecțiunilor neprevăzute. Pentru a face acest lucru, existența unor experți care efectuează verificări tehnice periodice este o soluție care poate contribui la reducerea costurilor, deoarece reparația preventivă este întotdeauna mai ieftină (și mai eficientă) decât reparația unei defecțiuni.

Aceste revizii pot fi programate pentru a evita incidența minimă în producție.

Atenție la etichetare

O parte foarte importantă a procesului de ambalare este etichetarea, întrucât indică condițiile specifice de expediere a produselor. De exemplu, etichetarea corectă a produselor fragile va evita multe daune și retururi inutile.

Așadar, dacă vreți să creșteți productivitatea în procesul de ambalare vă recomand să utilizați echipamente de ambalare de înaltă calitate.

Pentru a intra în posesia lor este suficient să contactați reprezentații firmei  KangooPack la tel: 0258 817 842

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top