3 lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe despre BEBELUȘI

În calitate de viitoare mămică, îți dorești, cu siguranță, să știi cât mai multe despre modul în care ar trebui […]

În calitate de viitoare mămică, îți dorești, cu siguranță, să știi cât mai multe despre modul în care ar trebui să ai grijă de cel mic. Nu te panică, dacă n-ai mai trecut printr-o experiență similară, deoarece vei învăța cum trebuie să îl îngrijești la momentul oportun. Până atunci, citește câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre bebeluși, ca să fii pregătită.
Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre bebeluși:

1. Trebuie să îi monitorizezi alimentația
Este crucial să fii informată în ceea ce privește aliementația micuțului tău, deoarece o greșeală legată de aceasta poate să aibă urmări neplăcute sau grave. În primul rând, trebuie să știi că în primele patru luni din viața, cel mic trebuie să fie hrănit exclusiv cu lapte matern sau de formulă. De asemenea, îi poți completa dieta oferindu-i un ceai cu extract de fenicul, pe care îl poate consuma chiar de la o săptămână. Astfel, pe site-ul Elapte Praf poti cumpara ceaiuri Humana, care pot ameliora colicile și îi îmbunătățesc digestia celui mic. După cele patru luni, poți începe să introduci în dieta lui, în mod treptat, mâncarea solidă, cum ar fi piureurile de fructe, legume și cărniță.

2. Bebelușii plâng mult, iar acest lucru este normal
Dacă nu ai mai trecut printr-o sarcină și este primul tău copil, este posibil să te panichezi chiar și când auzi că plânge puțin. Ei bine, nu trebuie să te sperii, pentru că plânsul este modalitatea bebelușului de a comunica și este perfect normal. În general, cel mic va plânge când îi este foame, sete, somn sau mediul în care este nu este unul confortabil pentru el. Există, totuși, și cazuri în care vrea să îți spună mai mult decât atât. Dacă observi că plânge insistent și nimic nu îl liniștește, este posibil să îl doară burtica sau să aibă ceva mai serios. În această situație, trebuie să mergi la un consult medical, deoarece doctorul este în măsură să îți spună ce are.

3. Fiecare bebeluș este unic
Un prim lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este acela că nu toți bebelușii sunt la fel. Așa cum se întâmplă și în cazul adulților, cei mici au nevoi personalizate, iar dezvoltarea lor se poate petrece în moduri diferite. Este posibil ca bebelușul tău să fie mai sensibil, de exemplu. Astfel, trebuie să îi acorzi o îngrijire specială, să îl protejezi și să îl ferești de tot ceea ce l-ar putea afecta. De asemenea, în ceea ce privește creșterea, el se poate dezvolta mai repede sau mai încet decât o fac majoritatea bebelușilor. Este esențial să aibă parte de foarte multă atenție din partea ta, astfel încât să îți dai seamă de ce are el nevoie.

Pregătește-te de sosirea celui mic așa cum se cuvine! Vei fi o mămică fericită și descurcăreață!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top