Încălzire în pardoseală: Top 8 motive să optezi pentru un astfel de sistem

Încălzire în Pardoseală

Încălzire în pardoseală: Top 8 motive să optezi pentru un astfel de sistem

A trecut iarna, dar îți vine greu să te bucuri de știind că aceasta va trece repede, apoi iar va trebui să te gândești cum să-ți creezi confort în casă pe perioada anotimpului rece? Nu-ți fă probleme. Îți dau eu o idee. Dacă plănuiești ca în această vară să-ți faci curățenie în casă, poți profita de ocazie să-ți montezi un sistem de încălzire prin pardoseală. Încălzirea în pardoseală îți va da șansa să te bucuri de un plus de confort în casă, fără să mai montezi calorifere. În cele ce urmează, îți voi spune ce este un sistem de încălzire electrică în pardoseală, care sunt avantajele sale și de ce să-ți montezi un astfel de sistem.

Ce presupune un sistem de încălzire în pardoseală

Sistemul de încălzire prin pardoseală presupune utilizarea unei rețele de țevi sau cabluri încorporate în podea pentru încălzirea încăperilor. Aceasta este o metodă de încălzire eficientă și confortabilă, care oferă căldură radiantă direct în spațiul în care este instalată.

Principiul de funcționare al unui sistem de încălzire prin pardoseală constă în încălzirea podelei, iar căldura este transferată în mod natural în restul încăperii prin radiație și convecție. Acest sistem poate fi alimentat cu apă caldă sau cu cabluri electrice încălzite, în funcție de tipul de sistem utilizat.

Există două tipuri principale de sisteme de încălzire prin pardoseală: cu apă caldă și electrică. În cazul sistemului cu apă caldă, un cazan sau un sistem de încălzire centrală furnizează apa caldă către țevile încorporate în podea, care distribuie căldura în încăpere. În cazul sistemului electric, cablurile încălzite sunt amplasate în podea și generează căldură atunci când curentul electric trece prin ele.

Beneficiile utilizării unui sistem de încălzire prin pardoseală

Beneficiile utilizării unui sistem de încălzire prin pardoseală sunt multiple. Iată 8 dintre ele:

  • Confort termic: Podeaua încălzită oferă o senzație plăcută și uniformă de căldură. De asemenea, elimină senzația de aer cald ce provine de la radiatoare sau convectoare.
  • Eficiență energetică: Deoarece căldura este distribuită în mod uniform la nivelul solului, temperatura optimă poate fi menținută la valori mai scăzute decât în cazul ​​sistemelor de încălzire tradiționale, ceea ce poate duce la economii de energie și costuri reduse.
  • Design flexibil: Deoarece sistemul de încălzire este ascuns în podea, acesta nu ocupă spațiu vizibil în încăpere, oferind o libertate mai mare în designul interior și poziționarea mobilei.
  • Calitatea aerului: Sistemele de încălzire prin pardoseală nu implică circulația aerului, ceea ce poate contribui la o calitate mai bună a aerului interior, deoarece nu se ridică praful sau alergenii.

Cu toate acestea, instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală poate fi mai costisitoare și mai complexă decât instalarea unui sistem de încălzire tradițional. Este important să fie luate în considerare specificațiile construcției și izolația corespunzătoare pentru a obține performanța optimă a sistemului de încălzire prin pardoseală.

Motive să-ți instalezi un sistem de încălzire în pardoseală

Există mai multe motive pentru care poți opta pentru un sistem de încălzire în pardoseală. Iată opt dintre acestea:

Confort termic deosebit

Sistemul de încălzire prin pardoseală oferă un confort termic excepțional. Podeaua încălzită în mod uniform creează o atmosferă plăcută în încăpere, în permanență.

Eficiență energetică și economii la facturile de încălzire

Încălzirea prin pardoseală este mai eficientă din punct de vedere energetic în comparație cu alte sisteme de încălzire tradiționale. Deoarece căldura este distribuită uniform, temperatura optimă pentru un confort sporit poate fi menținută la un nivel mai scăzut, ceea ce duce la economii semnificative la facturile de încălzire.

Design interior flexibil

Instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală permite crearea unui design interior flexibil. Nu sunt necesare radiatoare sau convectoare, ceea ce înseamnă că nu există restricții în amplasarea mobilierului sau în decorarea încăperii. Spațiul este utilizat în mod optim și estetic.

Distribuție uniformă a căldurii

Sistemul de încălzire prin pardoseală distribuie căldura în mod uniform în întreaga încăpere. Nu există diferențe de temperatură între diferitele zone ale încăperii și nu există curenți de aer cald sau rece care să creeze disconfort.

Funcționare silențioasă

Încălzirea în pardoseală funcționează într-un mod complet silențios. Astfel, nu există niciun disconfort acustic în încăpere.

Calitatea aerului îmbunătățită

Deoarece aerul nu circulă forțat, încălzirea prin pardoseală nu ridică praful sau alergenii prin aer. Acest lucru contribuie la o calitate superioară a aerului interior și poate fi benefic pentru persoanele care suferă de alergii sau probleme respiratorii.

Durabilitate și fiabilitate

Sistemele de încălzire prin pardoseală sunt de obicei durabile și fiabile. Fiind protejate în interiorul podelei, nu se deteriorează în aceeași măsură ca alte sisteme de încălzire, cum ar fi radiatoarele sau convectoarele.

Opțiunea de răcire în pardoseală

Unele sisteme de încălzire în pardoseală pot fi utilizate și pentru a răcori încăperea în sezonul cald. Asta înseamnă că același sistem poate oferi confort termic atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald, fără a fi nevoie să instalezi un sistem suplimentar de răcire.

La ce firmă să apelezi pentru montarea unui sistem de încălzire în pardoseală

Dacă avantajele acestui sistem ți-au atras atenția și ți-ai dori să beneficiezi de ele și tu, trebuie să știi ce firmă ți-l poate monta pentru a fi mulțumit de rezultatul final. Aceasta este Hobbit Integral RO, cu experiență vastă în montarea de sisteme de încălzire electrică în pardoseală și nu numai.

De 25 de ani de când sunt pe piață, reprezentanții acestei firme au învățat din fiecare greșeală pe care au făcut-o, devenind tot mai buni cu fiecare zi care a trecut. Așa au devenit ceea ce sunt acum, una dintre cele mai importante firme în toate domeniile în care activează.

Și totuși de Hobbit Integral? Fiindcă munca lor este una aparte. Întâi explică în constă aceasta, apoi îți vând sistemul ale cărui avantaje ajungi să le înțelegi rapid. În plus, se mândresc cu faptul că sunt prima firma din România care a promovat, vândut și instalat sisteme de încălzire electrică în pardoseală și așa au rămas. Au peste 150.000 mp pe care i-au încălzit în scopul confortului și siguranței clienților lor. De aceea, sunt oamenii de care ai nevoie pentru rezultate care să-ți depășească așteptările. Ce zici, faci o schimbare de bun augur în casa ta în această vară?

PS: Poți lua legătura cu cei de la Hobbit la numerele de tel: 0722 548 161 / 0723 248 954.  

Lasă un răspuns