Importanța mișcării pentru corpul uman

Sistemul neuro-musculo-articular este format din sisteme complexe diferite, al căror obiectiv principal este mișcarea. Realizarea unei mișcări precise și eficiente […]

Sistemul neuro-musculo-articular este format din sisteme complexe diferite, al căror obiectiv principal este mișcarea. Realizarea unei mișcări precise și eficiente va fi principala sa funcție pe parcursul vieții noastre. Pentru aceasta, în cadrul acestei rețele complexe de sisteme avem trei părți foarte bine definite:

Sistemul neurologic este responsabil pentru monitorizarea sistemului musculo-articular, încercând să obțină cele mai exacte informații posibile cu privire la ceea ce se întâmplă în jurul corpului nostru și în interiorul acestuia, încercând să răspundă în modul cel mai adecvat și mai eficient la cererile de zi cu zi. Va fi de o importanță vitală, întrucât de funcționarea sa corespunzătoare va depinde  sănătatea sistemului nostru musculo-articular.

Pe de altă parte, avem un sistem musculo-articular, a cărui partea structurală ne oferă structurile corespunzătoare pentru a crea mișcare, pentru a proteja și oferi suport diferitelor organe și atunci când trebuie. Apoi, avem un sistem responsabil de generarea forței.

Cel mai bun exemplu este sistemul muscular, care va fi responsabil de mișcarea și controlul articulațiilor noastre, datorită capacității sale contractile, capacitate care nu are structuri, cum ar fi ligamente, meniscuri, rotițe etc. Cu toate acestea, acestea din urmă vor fi foarte importante, deoarece datorită proprietăților lor diferite, ele pot oferi forțe diferite în controlul și mișcarea articulațiilor.

Acesta este punctul în care putem avea un impact mai mare atât ca antrenori, cât și ca practicanți ai activității fizice. Este dovedit științific faptul că, prin exercițiul fizic, putem optimiza funcția sistemului neuro-musculo-articular. Dar trebuie să fim atenți pentru a nu ne face mai mult rău decât bine.

Este vitală explorarea întregii capacități de mișcare  a corpului, a articulațiilor noastre, pentru că dacă nu ne mișcăm, pierdem această capacitate și odată cu ea și sănătatea corpului nostru.

Este dovedită științific că, prin intermediul exercițiilor fizice optime și precise putem îmbunătăți sănătatea organismului și scăpa de durerile de spate.

Datorită ritmului extrem de alert al vieții, a neglijării primelor semnale oferite de organism, tot mai multe persoane se confruntă cu dureri de spate, iar lipsa de mişcare agravează sănătatea. Probleme netratate, cu timpul, pot deveni serioase agravând sănătatea. Mișcarea devine imperios necesară.

Este adevărat, timpul scurt nu ne permite să ajungem la sala de fitness pentru a face mișcare la aparate. Însă acum mișcarea nu trebuie să mai reprezinte o problemă, având în vedere că pe insportline.ro găsim diverse aparate de fitness de uz casnic, datorită cărora putem face mișcare acasă, ori de câte ori vrem.

Intrând în magazinul inSPORTline, vom descoperi o gamă variată de aparate fitness de forță, cum ar fi bare tracțiune și paralele, aparate multifuncționale, aparate specifice grupelor de mușchi, bănci forță etc. În ceea ce privește băncile de forță, există diverse modele de uz casnic și uz comercial. Putem alege dintre: bănci reglabile, bănci drepte, bănci înclinate, bănci Scott.

O bună alegere este Banca multifuncțională inSPORTline LKM904. Această bancă multifuncțională este o combinație dintre o bancă normală cu suporți de sprijin pentru o bara de greutăți, care nu sunt atașați la bancă.

Banca Mișcare

Acest model este o unealtă versatilă pentru antrenamentele de acasă, care ne va permite să facem oricând mișcare și să ne bucurăm de sănătate de invidiat. Să facem mișcare, așadar!

1 thought on “Importanța mișcării pentru corpul uman”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top